Delovanje ter vse o EGR ventilu

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Emilo
Kraj: Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Emilo »

Danes sem se lotil ciscenja EGR ventila na Laguni 1 faza 2 in sem ga cisto enostavno potegnil dol, nakar sem ugotovil da je kar precej masten... Kolikor sem bral naj bi na ventilu bile suhe saje in me zanima ce je mogoce kaj narobe, ker je tako masten? Se mi pa po kartki voznji zdi avto nekoliko bolj odziven pri nizkih obratih :D
Uporabniški avatar
WarpedOne
Kraj: Hrastnik

Odgovor Napisal/-a WarpedOne »

Tolo razlago sm nasel nek na netu:
On 1.9DCIs EGR valve should open to allow carbon dioxide, which acts as a cooling gas) into the combustion chambers when the engine is under load (>30% boost). This allows the combustion chamber temperature to drop and thus the temperature of the exhaust gases. If it sticks in the closed position the exhaust gas temperature will rise causing:
a) the turbo bearings to fail and
b) engine oil into the induction system.

This will cause the engine to go on running until it has consumed all its oil and then it will go bang. Problems with EGR valves in Renault dCi engines are often the cause of rough running when the valve is stuck in the open position as well. In several cases turbos have blown but the EGR valve has not been replaced. Inevitably the new turbo unit will not last long. At Spring 2004 revise, only Euro IV engine was the dCi 90.
Laguna Coupe GT dci 180
Uporabniški avatar
sinko

Odgovor Napisal/-a sinko »

rabim eno malo pomoci pri EGR ventilu za laguno II mislim da faza 1 ali faza 2 je isti smorn, motor je 2.2dci, zanima me ali je to na sliki EGR ali ni, ce ni kje potem je, ce mi lahko kdo pasta kako sliko ali pa bilo kaj v slikovni obliki, to je kar sem jaz slikal mogoce je malo slabsa kvaliteta ker je slikano z GSM
Slika

sam bi si pogledal po dialogysu pa mi ne uspe tega dreka instalirat
Laguna II 2.2dCi INITIALE PARIS
Uporabniški avatar
sabla

Odgovor Napisal/-a sabla »

Hm, kaj pa vem kako zgleda EGR ventil pri laguni---
EGR ventil za reno Clio II zgleda takole:
Slika

Slika

LP
Uporabniški avatar
sinko

sabla odlicno sedi 5 to pomeni da sn brcno ne v temo ampak v meglo :lol: po moji sliki sodec, upam da mi kdo pove kako zgleda pri laguni pa kje ga najt
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

Pa si ti preprican da je dci al je dti? Po sliki sodec bi moral bit nekje okrog tiste crne debele cevi oziroma pod njo na tistem kovinskem delu na katerem je crna nataknjena (zg. levo na sliki). Drugace pa mam jaz espaca 2.2 dci in je egr zeloooo podoben temu ki ti ga je sabla na sliki pokazal.
Uporabniški avatar
sinko

ne moj sploh ni dizl valda da je dci, saj pravim NE VEM ce je to EGR ventil kaj je na sliki, ce ves kje se nahaja mi prosim povej al pa mi daj sliko kje se nahaja na avtu
Uporabniški avatar
mansus
Kraj: Gorenjska

Odgovor Napisal/-a mansus »

A je to EGR ventil pri Espace-ju 1,9 ?

Slika
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

mansus napisal/-a:A je to EGR ventil pri Espace-ju 1,9 ?

Slika
Ne. EGR ventil na 1.9 dci motorju je pod tvojo oznako, s tem da ga dobis ven z sprednje desne strani avta ( se pravi pri voznikovem vzvratnem ogledalu stojis in ga vidis, obrnjen pa je proti volanu oziroma pozarni steni...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
sinko

Tommy30 kje je pol pri 2.2 dci ta egr? tisto ne ko sem jaz dal sliko
R-gorazd

Odgovor Napisal/-a R-gorazd »

Evo slike EGR ventila na 2.2 dci Espace 2003 letniku. Ventil je ze zamenjan zato je crne barve, drugace je bil original cel kovinski svetel. Slika
Uporabniški avatar
sinko

R-gorazd bom probla nekaj podobnega tvoji sliki najt pri sebi samo kolko tako malo gledam mislim da ne bo pri meni isto ne vem povem ko pogledam
Uporabniški avatar
SpEkTr
Kraj: Dvorje

Odgovor Napisal/-a SpEkTr »

A mi lahko nekdo pove, kje ima clio dCi EGR ventil? Da vem, ce bom doma to lahko sam odklopil in ugotovil, ce me dejansko ta ventil zajebava.

Hvala!
lp Dejan
Uporabniški avatar
Berger
Kraj: Menge?°

Odgovor Napisal/-a Berger »

Lp, imam Espaca 2.2 dci letnik 04. Ko zazenem hladen motor, ta trokira in nima moci. Ko sem ocistil EGR ventil je bilo bolse, vendar ne povem dobro. Zanima me kako je s ciscenjem cevi okrog turbine in intercoolerja, bi s tem kaj dosegel ? Ali rajsi kupim nov EGR ventil.
Hvala.
Uporabniški avatar
SkratBolfenk
Kraj: Zagorje ob Savi

Odgovor Napisal/-a SkratBolfenk »

Pri cliotu je ventil pod ohisjem zracnega filtra. Se pravi zadaj za motorjem takoj nad turbino na sredi.

Slika

Ko sem ga jaz odstranil sem opazil da je hudicevo zapacan in masten. Jaz sem ga moral zamenjati. Ce je ventil dober mora delovati tkole:

http://www.youtube.com/watch?v=q6pt7QOj ... annel_page

Meni se ni tako, oziroma je stekal. Sem narocil novega ga zamenjal, zdaj ga moram pa sam se na racunalnik pelat, da ga prenastavijo. Sem vprasal na servisi kolk pride testiranje in menjava egr-a mi je rekel 260 eur. :? Nabavna za ventil je pa mislim da 140 eur. se pravi da te ventil prite tam okrog 180 eur. Popravte me ce se motim. Drugace ga pa lahko nesete na renault servis kjer ti ga lahko stestirajo na testerju.

Pa se mal slikc

Slika
Slika
Slika
Slika
Clio - dci - 120KM
Mat kur**
Ponosni ?®lan Reno kluba Slovenija
http://rk.avtomobilizem.com
Odgovori