OGREVALNE SVECKE
OGREVALNE SVECKE
Ali mi lahko kdo napise kako lahko doma najlazje preverim katera grelna svecka je zanic .Imam pa avto renault scenic 1.9 dci . Zjutraj mi namrec malo tezje vzge kljub temu da sem kupil nov akumulator .
Najprej se zahvaljujem za pomoc. Slisal sem tudi za ta nacin.Od sveck odklopis vse kontakte potem pa vzames zico in en konec priklopis na akumulator ( na plus) z drugim pa podrgnes po svecki in ce ta da iskro (zasmelca) je dobra . To sem probal in vse dajo iskro . Zanima pa me ce je ta nacin ze kdo probal in ce je zanesljiv.
Ce zasmelca je pomen le ta da ima dober stik.mroz napisal/-a:Najprej se zahvaljujem za pomoc. Slisal sem tudi za ta nacin.Od sveck odklopis vse kontakte potem pa vzames zico in en konec priklopis na akumulator ( na plus) z drugim pa podrgnes po svecki in ce ta da iskro (zasmelca) je dobra . To sem probal in vse dajo iskro . Zanima pa me ce je ta nacin ze kdo probal in ce je zanesljiv.
Ti priklopi grelno svecko na akumulator in pocakaj da zazari ( priblizno 5 sekund)....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Kupil sem cevni kljuc 10 (5 eur) , in eno beru grelno svecko (17,20 eur),v avtu so champion ki so na internetu po ( priblizno 9 eur ) ,ful razlika .Probal sem vse svecke in vse zazarijo v 5 sekundah sem se pa res s prvo malo vec zamudil dokler nisem postudiral prave pozicije kljuca tako da ne rabis nobenega posebnega orodja (cevni kljuc ,inbus ki ga vtaknes v cevni kljuc in pa gedoro z nastavkom da nekak pase na inbus s katero vse skupaj obrnes ) Tako sem vseeno zamenjal svecko na prvem cilindru z novo .
Svecke nisem pa nobene skuril namrec en avtoelektrikar mi je povedal , da je tudi to mozno.