OGREVALNE SVECKE

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
mrož
Kraj: Kamnik

OGREVALNE SVECKE

Odgovor Napisal/-a mrož »

Ali mi lahko kdo napise kako lahko doma najlazje preverim katera grelna svecka je zanic .Imam pa avto renault scenic 1.9 dci . Zjutraj mi namrec malo tezje vzge kljub temu da sem kupil nov akumulator .
Uporabniški avatar
limetow

Odgovor Napisal/-a limetow »

Svecke vzames ven, vsako posebaj priklopis na 12V, pa vidis, ce katera slabse zari.
Scenic RX4 1.9 dCi
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

limetow napisal/-a:Svecke vzames ven, vsako posebaj priklopis na 12V, pa vidis, ce katera slabse zari.
Ja na 1. cilindru jo bos najteze ven odsraufal - rabis posebno orodje. Pri ostalih od 2-4 pa ni problema.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
mrož

Najprej se zahvaljujem za pomoc. Slisal sem tudi za ta nacin.Od sveck odklopis vse kontakte potem pa vzames zico in en konec priklopis na akumulator ( na plus) z drugim pa podrgnes po svecki in ce ta da iskro (zasmelca) je dobra . To sem probal in vse dajo iskro . Zanima pa me ce je ta nacin ze kdo probal in ce je zanesljiv.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

mroz napisal/-a:Najprej se zahvaljujem za pomoc. Slisal sem tudi za ta nacin.Od sveck odklopis vse kontakte potem pa vzames zico in en konec priklopis na akumulator ( na plus) z drugim pa podrgnes po svecki in ce ta da iskro (zasmelca) je dobra . To sem probal in vse dajo iskro . Zanima pa me ce je ta nacin ze kdo probal in ce je zanesljiv.
Ce zasmelca je pomen le ta da ima dober stik.
Ti priklopi grelno svecko na akumulator in pocakaj da zazari ( priblizno 5 sekund)....
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
mrož

OK jih bom pa se ven odsraufal samo upam ,da ne bom katero skuril na akumulatorju ,ker menda je tudi to mozno.
mrož

Kupil sem cevni kljuc 10 (5 eur) , in eno beru grelno svecko (17,20 eur),v avtu so champion ki so na internetu po ( priblizno 9 eur ) ,ful razlika .Probal sem vse svecke in vse zazarijo v 5 sekundah sem se pa res s prvo malo vec zamudil dokler nisem postudiral prave pozicije kljuca tako da ne rabis nobenega posebnega orodja (cevni kljuc ,inbus ki ga vtaknes v cevni kljuc in pa gedoro z nastavkom da nekak pase na inbus s katero vse skupaj obrnes ) Tako sem vseeno zamenjal svecko na prvem cilindru z novo . :) Svecke nisem pa nobene skuril namrec en avtoelektrikar mi je povedal , da je tudi to mozno.
Odgovori