ventilacija

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
looli

ventilacija

Odgovor Napisal/-a looli »

imam problem z ventilacijo. v glavnem ne dela gre se pa za megane coupe1 ph1. avto ima klimo. ventilacija ne dela na nobeni hitrosti.
zanima me ce ima ta avto isti ventilator kot drugi megani s klimo od letnika 96 do 98? ventilator je na voznikovi strani

ce ve kdo za kakega ki ima se ventilator za kabino bi ga prosil naj mi to sporoci. vendar mora imeti zraven tudi regulator.

ali se mogoce pase kaksen drug ventilator?
Uporabniški avatar
looli

ok. velik problem se vedno z vetilacijo. menjal sem ta regulator za ventilator vendar mi se vedo ne dela.

ali bi mi lahko kdo razlozil kako demontirati ventilator na megane coupe l 98. ventilator je na voznikovi strani. sam nevem kje vse je pritrjen. ali je slucajno iz notranjosti avta ?

res prosim ce mi kdo to pove.
Uporabniški avatar
megane96
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a megane96 »

brisalce dol,
plastike pod bridsslaci dol.
crni del pozarne stene odstranis,
razmontiras cevi klime,
in potegnes komplet ventilacijsko ohisje ven, sicer je se kak vijak na ohisju,
pol pa lahko odstranis ventilator iz ohisja,

LP
Megane RT, 1999
Slika
Uporabniški avatar
R19
Kraj: Sentjur / Celju

Odgovor Napisal/-a R19 »

Prvo pa snami konektor iz ventilatorja in z kotrolko preveri ce dobi elektriko...
Uporabniški avatar
looli

zmeru sem na konektorju ko pride do ventilatorja pa se s prestavlanjem knofa znotri avta napetost spreminja. pol sm se pa sam ventilator prklopu na 12V pa se bol slabo suce sam je pa hec da vlece 5A kar se mi zdi veliko. nevem sicer na kak nacin bi se lahko pokvarjen motor zasuku vendar bi mogu ob 12V delat maksimalno.

megane96 kero pozarno zascito? kaj to tu odspredaj pri motorju? mislis tisti kanal? al kaj?
Uporabniški avatar
megane96

Pr meganih z klimo( Zardi vecje ventilacije) se ponavadi, da snet del pozarne stene, ki je pobarvan v crno in prisraufan z nekaj vijaki, da lahko sploh ohisje ven dobis.

Ta del ki je obkrozen z rdeco mislim, po vsej verjetnosti imas tako narejeno, ce gre za tovarnisko vgrajeno klimo.

Slika
Megane RT, 1999
Slika
Uporabniški avatar
looli

pol pa nimam tovarnisko vgrajene klime kr nimam tega in je zelo malo prostora da lahko to vn vzames. kanal je fiksn. kr sm se posebi gledu ce se da kaj prej odstranit da lazje prides zraven vendar je iz celega.
Uporabniški avatar
megane96

nared eno sliko motornega prostor, pa ti bom povedu kasno imas.

Ce imas kompresor klime nad servo pumpo, potem je dodatna.
Megane RT, 1999
Slika
Uporabniški avatar
looli

sm dans gledu spet ponovno in lahko tam dol odstranimtk da ni blema je originalno vgrajena sam je fora kr imam tam cel del pred sipo na crno postrihan in nism vidu.

upam da bom lahk lepo vn vzel. ce pa pridem z novimi problemi.
Uporabniški avatar
sasoz

Re: ventilacija

Odgovor Napisal/-a sasoz »

Imam podobne problem pri megane 1 ph2 l.2000 in sicer včeraj sem se peljal po mestu z prižgano klimo, ki že tako ali tako bolj sdlabo hladi. Začelo se mi je kadit iz havbe in smrdet po eni čudni plastiki, pa prižgala se je stop lučka, ter lučka za akomulator. najbrž mi je šel ventilator klime. Ko avto zalaufam mi rahlo ruži, ko pa prižgem klimo začne močno ružiti ter prižge se stop lučka ter lučka akomulatorja, ter volan postane trd, tako da očitno nekaj pobira elektriko, najbrž motorček ventilatorja. Zanima me kje se ventilator za klimo nahaja, oz. bi lahko blo še kaj drugega?
lp Sašo
Uporabniški avatar
schik
Kraj: Črnomelj

Re: ventilacija

Odgovor Napisal/-a schik »

Verjetno je šel jermen po gobe.
Odgovori