Olje

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

ja dejstvo je da so bili vlozki (nisem te negiral v tem delu) in je tudi dejstvo, da teh vlozkov ni sedaj vec (nisem 100% ce so jih umaknil z vseh tipov motorjev). to je point, ki sem ga hotel izpostaviti, glede na to, da je bilo iz tvojega posta moc sklepati, da imajo se danes te vlozke. :wink:
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Uglavnem novejsi D7F motorji imajo vlozke. Za Twingota 2 nebi znau, ki ma tudi nove D7F motorje, pa za cliota 3 1.2 16v tudi nebi vedel, predvidevam pa da si motorje delita.
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Danes sem postavil avto v kanal. In kaj vidim. Da je oljni filter ze celi masn. Se pravi ga bom zdaj sel menjat. Ker ocitno prejsni lastnik ko je olje menjaval ni menjal oljnega filtra kar je pogoj.

Ste pa prav uganl. je vlozek ceprav prvo zgleda ko filter navadn. Upam da mi je baba dala sploh pravega. Drugace bom mogo it se danes v maribor :) Pa upam da bo 4l olja dovolj.

LP!
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
exr

Odgovor Napisal/-a exr »

ja v primeru vlozka ne more bit drugace kot da je filter oz. vlozek masten (saj je vendar potunkan v olje). ce pa je ohisje mastno pa ni moc sklepat, kdaj je bil filter menjan. na dihtungi pac malo solzi :wink: pa 4l olja bo 100% dovolj. ne delat enostavnih stvari zakompliciranih. :wink:
Zadnjič spremenil exr, dne 22 Maj 2008, 21:02, skupaj popravljeno 1 krat.
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
MaTe0

Evo menjano :) Ja saj tiste gumice ko so gor so ble vrjetn znucane pa je tu pa tam curjalo. No zdaj sem nalil not malo vec kot 3l olja. Pocakam da se mal zlaufa masinca pol pa po potrebi se kaj dolijemo.

Oljni filter oz vlozek pa ni bil menjan pri zadnji menjavi :) Smesno, sam ga menjam vedno, no vsaj tak so me ucili :)
Uporabniški avatar
ClioOwner

Notr gre tocno 4L! Sam je to res dosti olja za tak mali motor :?
Uporabniški avatar
MaTe0

Pa nalivate do konca se pravi ko vzames ven tisto palcko do druge zareze al nekje na sredini? Ce je prevec olja tud ni vredu al kako?
Uporabniški avatar
ClioOwner

Ja ce kak mm nad maksimumom ni nc kaj takega no. Ce je pa kak centi ali vec nad maximumom pa neverajamem da je dobro. Baje da lahk zariba, ce je prevec olja :roll: Nevem kdo mi je ze to govoru. Natoc notr 4L, pride direkt do max, nc vec nc manj.
Uporabniški avatar
MaTe0

ne ne , sem natocil do tricetrt. Bom pa gledal sproti ce ga kaj sfali :)
cyc

Odgovor Napisal/-a cyc »

Hoj!

Vceraj sem imel servis - po slabih 8000km. Gre za prvi servis oz. menjavo olja in filtra - narejen prej kot predpisano, ker je bilo tako svetovano. Imam Clia RS 2008.

Prejle sem malo bolje pogledal, kaksno olje so mi dali, pa me skrbi - je sploh OK? Elf Evolution SXR 5W40 je notri. Saj je sintetika, sem pa mislil, da bodo dali kaj boljsega notri, tako pa sem zasledil, da to olje priporocajo za vse motorje ... :shock:

(v navodilih za uporabo pise, naj pogledam v knjizico za vzdrzevanje ... ta mora bit v mapi, doma, bom doma preveril :))
Uporabniški avatar
Sokol

Odgovor Napisal/-a Sokol »

Naceloma in po knjigi, bi ti morali dati tole olje noter.

Excellium
http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... 1/6342.pdf

Vendar, ce pogledas karakteristike enega in drugega ni vecjih razlik....ceprav to olje, kot ga imas zdaj noter je bolj primerno za dizelske motorje!

Evolution
http://www.lubadmin.com/upload/produit/ ... 1/1021.pdf

Ceprav jaz bi bil vseeno jezen, ce mi ne bi dali taksnega olja kot je predpisano .
Slika
RenaultSport all the way!!!
vilko
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a vilko »

Pozdravljeni!

Pred kratkim sem kupil Cliota 1.2 Bebop, tip motorja E7FH708. Rad bi opravil redni servis, tako da vas prosim da mi podate predloge, katero Elf-ovo olje naj kupim, ter koliko ga potrebujem.

Najlepša hvala za odgovore in lep pozdrav.
Takle mamo...
Uporabniški avatar
kmetek
Moderator
Kraj: Bloke

Odgovor Napisal/-a kmetek »

V navodilih od avta nč ne piše katero olje je primerno?
Kar izgubim na ravnini, nadomestim v ovinku :D
vilko
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a vilko »

kmetek napisal/-a:V navodilih od avta nè ne piše katero olje je primerno?
Nimam navodil :( Aja, še to, letnik je 96.
Takle mamo...
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

zadovljen bo z 10W40 polsintetičnim oljem elf competition :wink:
Odgovori