elektricna vodna pumpa za cliota/19ko 16v

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
Spidojc

Odgovor Napisal/-a Spidojc »

pismo jest tut nism vedu da ma to,se mi pa poleti ,ponavadi po ene 10ih minutah prizge ventilator na kilerju,a pol dela a ne ?
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Ma men se pa nikol ne przge ventilator.Pac ko je avto enkrat ugasnen. :?
Uporabniški avatar
Spidojc

ja sej sm jest tut za ugasnjenga mislu,ko pridem domov,pa ce sm ga prej gonu ponavad se ene 5 minut pustim przganga,pol ga pa ugasnm,pol pa mal bluzm,cez ene 5-10min se mi pa vklopi ventilator,pol pa ze mati tezi...spet si ga gonu ....a te se ni izucil... 8)
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

ce bi pumpa delala, se ventilator nebi uklopu po nekej minutah stanja avta, ker bi se voda enakomerno "temperaturno" zmesala, tku da bi bla dovolj hladna. tku da verjetno tut teb ne dela ta pumpa.
Uporabniški avatar
nightmare

A pol men dela? :D Da hmal uzgem auto je temperatura visja sam prec k zalaufa pade dol.Kaj tu pomen?
Uporabniški avatar
Spidojc

aha se prav mam ze spet problem se iz eno pumpo :cry:

se pravi najdem jo pa pod zracnim filtrom nekje?sam cudn mi je k sm tm ze vse zderu veckrat pa nc temu podobnga vidu

jest sm drugac skos mislu da je tko narjen to da voda sama po sebi kroz noter pol ko ugasnes pride cez nekaj casa voda iz bloka v kiler in termostat vklopi ventilator,nisem pa nikol opazu da bi se mi kazalec za temperaturo dvignu
Uporabniški avatar
nightmare

Ja ja pumpa je pod filtrom.Sej se jo prec vid,nemors falit.Zvrha ma konektor s spodnje strani pa dva priklopa za cevi.
Uporabniški avatar
Spidojc

to morm pa prov takoj ko bo cas preverit,pa pol porocam,sam kako nej pa vem kdaj more pumpa delovat, a zmeri ko ugasnem avto a ga moram tut prej segret da bo pol delala ko ugasnem?
Uporabniški avatar
Duli

nightmare napisal/-a:A pol men dela? :D Da hmal uzgem auto je temperatura visja sam prec k zalaufa pade dol.Kaj tu pomen?
pade dol zatu, ker vodo premesa vodna pumpa katera je u motorju. tu je tut pr men. ta elektricna pumpa ti pa zgleda da ne dela.
Uporabniški avatar
nightmare

No jst sm dns tu razdru in spucou zdej pa cakam na rezultate.Je blo pa zapacano da se ni moglo vrtet.
Slike sledijo.
Uporabniški avatar
Duli

no le prpopej par slik, da vidmo kuk usrana je bla. k pol je moja glih se enkrat bul, k ma se enkrat vec kilometrov za sabo :)
Uporabniški avatar
nightmare

Tisto k je bla najbl usrana zau nism sliku. :oops: Sm prej sprau predn sm digitalca u roke dubu. No uglaunem zdej mam pa drug problem.Pumpa dela,previrjeno sam sam kadar je direkt priklopljena na akumulator.Sm segrevou auto tuk cajta da se je ventilator uzgou sam ta pumpca pa sevedno ne dela. Uglaunem elektrika nepride do konektorja. A ma ta pumpa kako varovalko al pa rele da ga je mord skurlu?
Uporabniški avatar
Duli

Shusuglao napisal/-a:rele je na prednjem levem delu motornega prostora, za pumpo pa ne vem, najbrz tudi tam kje, saj ni tako majhna da se je nebi dalo videt
poglej kam grejo cevi pa bos nasel

pa preglej konektorje, kable in rele (meni je ze parkrat crknil), pumpa se pa ustavi ker se menda nabere rja iz vode okrog magneta
se da razdreti in ocistiti ce ni ze pregorelo vse skup
;)
Uporabniški avatar
Shusuglao
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Shusuglao »

rele
beri

ali pa konektor
Renault 18 TLJ Renault 21 GTS Renault 21 TURBO Renault 21 NEVADA Megane CC
Uporabniški avatar
nightmare

Ja ma kiri je ta rele?Jih je pouno u uni skatli ce prou gledam no.
Odgovori