Vgradnja 1.4 energy motorja E7J v R5 Campus 1.1
S serijskim menjalnikom od 5ke (zelo, zelo dolga prestavna razmerja) je bilo cca 9s 0-100km/h in okoli 190 km/h po stevcu (no mam samo do 180, ampak se je cejger zavrtel vse do 0 na stevcu).FSP napisal/-a:kolk pa pici kej 5ka z energyjem? Okvirno kolk ma do 100 pa kaksna je koncna (sicer razlicno od menjalnika use skup), eno okvirno oceno?
http://video.google.com/videoplay?docid ... 1833&hl=en
Sedaj imam krajsi menjalnik (Clio 1.2) in je cas do 100km/h slabsi, prav tako koncna (cca 180km/h po stevcu), ampak je drugace voznja s tem menjalnikom dost bolj zanimiva
Sam ti mas navadn fergazer? Kaksna je pa razlika med ele. ubrizgom in navadnim fergijom?mloncar napisal/-a:S serijskim menjalnikom od 5ke (zelo, zelo dolga prestavna razmerja) je bilo cca 9s 0-100km/h in okoli 190 km/h po stevcu (no mam samo do 180, ampak se je cejger zavrtel vse do 0 na stevcu).FSP napisal/-a:kolk pa pici kej 5ka z energyjem? Okvirno kolk ma do 100 pa kaksna je koncna (sicer razlicno od menjalnika use skup), eno okvirno oceno?
Sedaj imam krajsi menjalnik (Clio 1.2) in je cas do 100km/h slabsi, prav tako koncna (cca 180km/h po stevcu), ampak je drugace voznja s tem menjalnikom dost bolj zanimiva
cevka od map senzorja pride zadaj na sesalni kolektor zraven cevi od zavornga cilindra vsaj pr mojmu je tko

evo na tej naslednji fotko se tocn vid kam na kolektor pride

tale k pa ti se nimas prkloplene mam pa jest na cliotu prklopleno prek dolge cevi na un filter k je spredaj pod odbijacom k ma dve cevi gor ta druga s tega filtra k je spredi gre pa pomoje zad nekam na kestl a kam, ta k j pa kuj pr konektorju mam pa jest prklopleno zadaj tut na ajnspric pa se stukan mam zravn gor odusko od pokrova ventilov

Upam da si vs lohka kej pomagov s tem kr sm napisov

evo na tej naslednji fotko se tocn vid kam na kolektor pride

tale k pa ti se nimas prkloplene mam pa jest na cliotu prklopleno prek dolge cevi na un filter k je spredaj pod odbijacom k ma dve cevi gor ta druga s tega filtra k je spredi gre pa pomoje zad nekam na kestl a kam, ta k j pa kuj pr konektorju mam pa jest prklopleno zadaj tut na ajnspric pa se stukan mam zravn gor odusko od pokrova ventilov

Upam da si vs lohka kej pomagov s tem kr sm napisov
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Je ze kdo razmisljav, da bi uporabo od petke dizla menjalnik? Ali ne pase na motor in pasejo samo od bencinarjev?mloncar napisal/-a:S serijskim menjalnikom od 5ke (zelo, zelo dolga prestavna razmerja) je bilo cca 9s 0-100km/h in okoli 190 km/h po stevcu (no mam samo do 180, ampak se je cejger zavrtel vse do 0 na stevcu).FSP napisal/-a:kolk pa pici kej 5ka z energyjem? Okvirno kolk ma do 100 pa kaksna je koncna (sicer razlicno od menjalnika use skup), eno okvirno oceno?
Danes med voznjo na roglo sem prisel na to idejo.....ker sem v drugi peljal 50km/h in se motor niti malo ni naprezal ( beri: ni bil v nemogocih vrtljajih). Druga sicer doseze tocno 80km/h pri piclih 4800 vrtljajih ( tam je namrec mehanska blokada pri dizlu oz. tok smo jo nastavli ko sem sestavljal in nastavljal motor) ...tretja 120....
Torej bi z bencinskim motorjem in teorijo da ima blokado na 7000 obratov sla druga z lahkoto prek sto in tretja blizu 200? Kot zanimivost pa kljub dolgim prestavnim razmerjam in borih 40 KW, doseze koncno v peti prestavi.
no zdaj ko smo motor koncno spravli v red in dela kot more - ne kot kaki stari hrosc - pa novi problem: olje tece iz motorja in sicer spusca motorni semering....
tak da gre motor se enkrat ven in narazen da se menjata oba - tud od menjalnika.
enej ce si vedo za to in niso povedo
pol pa upam da bo konec problemov
enej ce si vedo za to in niso povedo
pol pa upam da bo konec problemov
mehanik je reko da je moglo ze prej tect, zato pravim. drugace pa pac jebat ga bo treba motor se 1x ven. upam da bo drugac vse vredi delalo. ta semering je pol se najmanjsi problem.
pa sem mislo da se bom ze naganjo ta vikend
no kaj je blo potrebno novo kupit:
semering motorni spodnji pri sklopki 8eur
kabli za svecke komplet 37eur
caka me pa se razdelilna kapa komplet in nove svecke. pa se kaj se bo najdlo
pa sem mislo da se bom ze naganjo ta vikend
no kaj je blo potrebno novo kupit:
semering motorni spodnji pri sklopki 8eur
kabli za svecke komplet 37eur
caka me pa se razdelilna kapa komplet in nove svecke. pa se kaj se bo najdlo