Vgradnja 1.4 energy motorja E7J v R5 Campus 1.1

Kotiček renojevih starodobnikov
Odgovori
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

kolk pa pici kej 5ka z energyjem? Okvirno kolk ma do 100 pa kaksna je koncna (sicer razlicno od menjalnika use skup), eno okvirno oceno?
Uporabniški avatar
Svamca
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a Svamca »

To se nevem, se nismo probaval, ko stestiram ti povem, Ciljam pa na koncno cc. 200km/h
RENAULT 5 1.4e RT
RENAULT 19 16V
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

FSP napisal/-a:kolk pa pici kej 5ka z energyjem? Okvirno kolk ma do 100 pa kaksna je koncna (sicer razlicno od menjalnika use skup), eno okvirno oceno?
S serijskim menjalnikom od 5ke (zelo, zelo dolga prestavna razmerja) je bilo cca 9s 0-100km/h in okoli 190 km/h po stevcu (no mam samo do 180, ampak se je cejger zavrtel vse do 0 na stevcu).

http://video.google.com/videoplay?docid ... 1833&hl=en

Sedaj imam krajsi menjalnik (Clio 1.2) in je cas do 100km/h slabsi, prav tako koncna (cca 180km/h po stevcu), ampak je drugace voznja s tem menjalnikom dost bolj zanimiva :lol:
Uporabniški avatar
FSP

Odgovor Napisal/-a FSP »

mloncar napisal/-a:
FSP napisal/-a:kolk pa pici kej 5ka z energyjem? Okvirno kolk ma do 100 pa kaksna je koncna (sicer razlicno od menjalnika use skup), eno okvirno oceno?
S serijskim menjalnikom od 5ke (zelo, zelo dolga prestavna razmerja) je bilo cca 9s 0-100km/h in okoli 190 km/h po stevcu (no mam samo do 180, ampak se je cejger zavrtel vse do 0 na stevcu).

Sedaj imam krajsi menjalnik (Clio 1.2) in je cas do 100km/h slabsi, prav tako koncna (cca 180km/h po stevcu), ampak je drugace voznja s tem menjalnikom dost bolj zanimiva :lol:
Sam ti mas navadn fergazer? Kaksna je pa razlika med ele. ubrizgom in navadnim fergijom?
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

s fergazerjem bolj leti. a na vprasanja pa noben ne zna odgovorit :(
Slika
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

cevka od map senzorja pride zadaj na sesalni kolektor zraven cevi od zavornga cilindra vsaj pr mojmu je tko
Slika
evo na tej naslednji fotko se tocn vid kam na kolektor pride
Slika
tale k pa ti se nimas prkloplene mam pa jest na cliotu prklopleno prek dolge cevi na un filter k je spredaj pod odbijacom k ma dve cevi gor ta druga s tega filtra k je spredi gre pa pomoje zad nekam na kestl a kam, ta k j pa kuj pr konektorju mam pa jest prklopleno zadaj tut na ajnspric pa se stukan mam zravn gor odusko od pokrova ventilov
Slika
Upam da si vs lohka kej pomagov s tem kr sm napisov :D
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
Godward

ej boncl hvala zakon si. si mi dosti pomagal.
a tisto ki pride dol na kanister pod odbijacem pa pol v kesl je treba priklopit al je to samo za neke emisije?
Slika
Uporabniški avatar
boncl
Kraj: Kovor

Odgovor Napisal/-a boncl »

Ej nimam pojma jest mam prkloplen sam kva ma pa zaeno poanto tist pisker pa ne vem pomoje de vn hlapi kr je viska nimam pojma k mislm de j en filter al ena goba not neb vedu tocn
:?
Če ni vsak dan zanimiv pol je brezveze !
Uporabniški avatar
lisko

Odgovor Napisal/-a lisko »

mloncar napisal/-a:

Je ze kdo razmisljav, da bi uporabo od petke dizla menjalnik? Ali ne pase na motor in pasejo samo od bencinarjev?
Danes med voznjo na roglo sem prisel na to idejo.....ker sem v drugi peljal 50km/h in se motor niti malo ni naprezal ( beri: ni bil v nemogocih vrtljajih). Druga sicer doseze tocno 80km/h pri piclih 4800 vrtljajih ( tam je namrec mehanska blokada pri dizlu oz. tok smo jo nastavli ko sem sestavljal in nastavljal motor) ...tretja 120....
Torej bi z bencinskim motorjem in teorijo da ima blokado na 7000 obratov sla druga z lahkoto prek sto in tretja blizu 200? Kot zanimivost pa kljub dolgim prestavnim razmerjam in borih 40 KW, doseze koncno v peti prestavi.
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

lisko.. ..daj poglej oznako menjalnika!
Uporabniški avatar
Godward

no zdaj ko smo motor koncno spravli v red in dela kot more - ne kot kaki stari hrosc - pa novi problem: olje tece iz motorja in sicer spusca motorni semering.... :mad: :mad: :mad: :evil: :evil: tak da gre motor se enkrat ven in narazen da se menjata oba - tud od menjalnika.

enej ce si vedo za to in niso povedo :smt007

pol pa upam da bo konec problemov
Slika
Uporabniški avatar
lisko

To pa poznam ja......sicer je blo pr men tak da sem menjal odmicno in dal novi semering pa je spustu po 500km.....in spet jovo na novo.... :)
Uporabniški avatar
enej_46
Kraj: Koper - Prade

Odgovor Napisal/-a enej_46 »

ej, nisem vedu res, kar sm vedu m ti povedal, sej sm ti reku, da te nocem zaj...
tudi kilometrov sm ti povedal kolko ma itd.
meni je vse delalo, mi je zal da je tako, samo. :(
Slika
事実は拳ではない!
Uporabniški avatar
Godward

mehanik je reko da je moglo ze prej tect, zato pravim. drugace pa pac jebat ga bo treba motor se 1x ven. upam da bo drugac vse vredi delalo. ta semering je pol se najmanjsi problem.

pa sem mislo da se bom ze naganjo ta vikend :lol:

no kaj je blo potrebno novo kupit:
semering motorni spodnji pri sklopki 8eur
kabli za svecke komplet 37eur

caka me pa se razdelilna kapa komplet in nove svecke. pa se kaj se bo najdlo
Slika
Uporabniški avatar
lisko

Pa se drugi semering pri jermenici ne pozabi ce ze imas tako dalec narazen.
Odgovori