Kateri motor v R5?
- Primož Five
- Kraj: Logatec
Rabis prometno od motorja ( avta od katerga vzames motor) , prometno od svojga avta, potrdilo o strokovni vgradnji in racun o vgradnji ter homologacijo ki jo opravis z vsem kar sem napisal. Ce ti motor menjajo na renoji bodo oni opravli homologacijo....
Take info. sem jaz zvedel pred stirimi leti ko sem sam hotel menjat 1.1 motor za 1.4.
Pogoj je tudi da je potem vse ostalo prirejeno mocnejsemu motorju ( bremze,podovozje...)
Take info. sem jaz zvedel pred stirimi leti ko sem sam hotel menjat 1.1 motor za 1.4.
Pogoj je tudi da je potem vse ostalo prirejeno mocnejsemu motorju ( bremze,podovozje...)
- Primož Five
jaz sem spraseval na servisu v Malgaju ce bi mi hotel pred letom zamenjat motor,tam se nobemnu sploh ne da,ne vem ce bi ti res kak uraden servis naredu swap,mislim da tud ne odgovarjajo za posledicami...raj kakega lokalnega majstra prosi da ti zamenja,teh bos pa z papirji delu in to je to...je pa velika razlika med 1.4 e pa 1.1 po videzu..ze pri 1.4 five bi lahko dal se 10 ilegalcev v havbo
sam to kar je lisko napisu...recmo da moras imeti mocnejse bremze,zavore...oni pa glih vejo kaj imas ti mocnejse notri
torej dokazes to z racuni al kako 
sam to kar je lisko napisu...recmo da moras imeti mocnejse bremze,zavore...oni pa glih vejo kaj imas ti mocnejse notri
- Primož Five
Dajte mi neki rec.....
Moja "rdeca" puscica je prisla do trenutka resnice.....cez en mesec ji potece tehnicni....in ze za sam dobro opravljen pregled bi potreboval 200-300 evrov materiala da bi jo spravil cez tehnicnega (uradno).Pac so se nabrale stvari ki sem jih prek leta odlasal (spredaj oba lezaja obe roki,oba koncnika,ploscice...) Poleg tega je motor (sicer mehansko v odlicnem stanju) ampak je tok nacet okrog gumi cevi in spojk da pusca skor na vsaki spojki (poleg tega je na povratnem vodu prezrta zelezna cev, katero je skoraj nemogoce popravit..).
Ker avto oz. prevozno sredstvo imam bi to petko postavil v garazo in se je pocasi lotil...komplet podvozje in komplet karoserija.....ustavi se pa pri motorju....Kaj vse od motorjev pase v petko brez da bi diplomske pisal poleg? Ce najdem 1.8 8v ali pa celo 1.8 16V motor moram potem poleg vzet tud racunalnik a ne.....katere vse senzorje? Kater menjalnik potem pase na motor in v avto da bo vzvodovje spilalo? Kok so kaj cene takih motorjev in kako je potem s homologacijo? To ce pase lepo notoer 1.9 ali pa vsaj 1.5 dci motor pa tko po moje zaman pricakujem da bo tu kdo vedel..... Ne bi rad se zagnal v nakup dizl motorja potem pa ga bom lahk sam na odpad pelu....
Moja "rdeca" puscica je prisla do trenutka resnice.....cez en mesec ji potece tehnicni....in ze za sam dobro opravljen pregled bi potreboval 200-300 evrov materiala da bi jo spravil cez tehnicnega (uradno).Pac so se nabrale stvari ki sem jih prek leta odlasal (spredaj oba lezaja obe roki,oba koncnika,ploscice...) Poleg tega je motor (sicer mehansko v odlicnem stanju) ampak je tok nacet okrog gumi cevi in spojk da pusca skor na vsaki spojki (poleg tega je na povratnem vodu prezrta zelezna cev, katero je skoraj nemogoce popravit..).
Ker avto oz. prevozno sredstvo imam bi to petko postavil v garazo in se je pocasi lotil...komplet podvozje in komplet karoserija.....ustavi se pa pri motorju....Kaj vse od motorjev pase v petko brez da bi diplomske pisal poleg? Ce najdem 1.8 8v ali pa celo 1.8 16V motor moram potem poleg vzet tud racunalnik a ne.....katere vse senzorje? Kater menjalnik potem pase na motor in v avto da bo vzvodovje spilalo? Kok so kaj cene takih motorjev in kako je potem s homologacijo? To ce pase lepo notoer 1.9 ali pa vsaj 1.5 dci motor pa tko po moje zaman pricakujem da bo tu kdo vedel..... Ne bi rad se zagnal v nakup dizl motorja potem pa ga bom lahk sam na odpad pelu....
- Primož Five
- matejpurgar19
Ce spravjo notr v golf 2 motor od pasata 1.8T in 1.9TDI bos tut ti spravu 1.5dci v petko vendar bos mogu pomoje velik predelat pa velik mislit. Bi blo pa lepo slisat renault 5, 1.5dci. Sam zj je veliko vprasanje kje dobit motor +menjanik pa vrjtno bos mogu polosovine menjat, pa se roke, ker pri cliotu 1.5dci je vrjetno podvozje malo sirse. Ce se bos lotu pa ce mas velik potrpljenja ti bo ziher ratal. Velik srece.

Renault 5 Bye bye, 1.4. l.96
Renault Clio Be bop, 1.2 l.96
Renault Laguna Dynamique, 1.8 l.01
Renault Clio 2 Extreme 1.2 16v l.04
Volvo V50 Momentum 2.0D l.,09
Zakaj se bo rabil....Po vsej verjetnosti avto ne bo vec za vsakodnevno uporabo,star je 18 let in cez nekaj let bo oldi.Poleg tega jo je zdaj nadomestila 1.4 five petka 95 letnik z 60 tisoc prevozenimi(od dedka ), s katero sem zadovoljen....porabe pa mi se tud ni uspelo imet prek 6.5.
Zaj tist al turbaca al atmosferca...ce men vprasas, bi najraj stlacu not 6.1HEMI V8 motor (vem ja sanjaj
). Realno pa se bolj nagibam k atmosfercu (je le nekak manj zakompliciran).Vsekakor pa ce ze potem nekaj prek 100 konjev. Tist za dci-ja.....zaenkrat mam dovolj ze pri jeepu,katermu dobivam dol bosch pumpo (ok je ze dol sam sobe se morem dobit ven), ko je treba za vsak drugi vijak delat svoj kljuc.....ali pa raztrgat pol avta da lahk en vijak odtegnes....in po pravic mi zaj nekak ni da bi se se spuscal u to da bi tlacu not 1.5 dci ko ne bi pasale niti cevke za gorivo.....Rad bi nekaj bolj u izi (kok se pac da) in pa da bo se vseen zadovoljilo moje zelje.
Kak je z menjalniki? Recimo pase od petke na 1.8 16V motor od cliota? Ma clio stevc na zajlo? polosi?
Ce pa bo kdo slucajno kje zasledil kako in kaj je z dci motorji v petko....pa se bi tud priporocal.....res bi blo hecno slisat R5 1.9 Dci 120 konjev....
Zaj tist al turbaca al atmosferca...ce men vprasas, bi najraj stlacu not 6.1HEMI V8 motor (vem ja sanjaj
Kak je z menjalniki? Recimo pase od petke na 1.8 16V motor od cliota? Ma clio stevc na zajlo? polosi?
Ce pa bo kdo slucajno kje zasledil kako in kaj je z dci motorji v petko....pa se bi tud priporocal.....res bi blo hecno slisat R5 1.9 Dci 120 konjev....