Klinasti jermen se ponavadi na renaultih zateguje z alternatorjem.( vsaj pri 1.6e motorju je tako da si osponal alternator in snel jermen nato nataknil drugega in zategnil alternator nazaj) Na vrhu je pa navaden zunanji sponer s katerim lahko na fino stelas napetost jermena. - Pazi, ker prevec spet ne sme biti nasponan. Najbolje je da s palcem pritisnes nanj in ,ko jetoliko napet da ga lahko potisnes cca 2-3 cm not takrat je nekje najbolje.Bojci napisal/-a:torej, ventilator na 1 ni delal?
Mikro jermen
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
ok da ne bom odpiral nove teme spet, bom obudil staro.
pocasi zgubljam zivce zaradi teh crickov v laguni.
tezava je ziher mikro jermen (oz. nekaj tam), sem ga ze pakrat zategnil, tako da je zdaj ze skoraj do konca, predolg tudi ni.
pa ce ga malo potegnes z zajfo takoj neha, tako da predvidevam da niso kaksni lezaji.. ali pac?
aja in vcasih neha ko se ogreje vcasih pa tudi ne. je pa skoraj nov, ne pa spet tolk da bi blo upraviceno
kaj za vraga naj se poskusim?
pocasi zgubljam zivce zaradi teh crickov v laguni.
tezava je ziher mikro jermen (oz. nekaj tam), sem ga ze pakrat zategnil, tako da je zdaj ze skoraj do konca, predolg tudi ni.
pa ce ga malo potegnes z zajfo takoj neha, tako da predvidevam da niso kaksni lezaji.. ali pac?
aja in vcasih neha ko se ogreje vcasih pa tudi ne. je pa skoraj nov, ne pa spet tolk da bi blo upraviceno
kaj za vraga naj se poskusim?
- Sebastijan
- Kraj: Slovenska Bistrica
sem imel poleti podoben problem, samo da ga je meni nacefral en sravf, ki je vrjetno posledica slampaste naknadne vgradnje klime. samo da se je meni navil se na jermenico od zobatega, je odtrgalo se tistega in tolklo ventile..
civka mi pa mikro se vedno, sicer je (zdaj) gates, ampak je zaradi nestandardnega kompresorja precej daljsi in sam bog ve kaj mu ne pase. tezavo je resil subwoofer - zdaj nikoli ne slisim jermena
civka mi pa mikro se vedno, sicer je (zdaj) gates, ampak je zaradi nestandardnega kompresorja precej daljsi in sam bog ve kaj mu ne pase. tezavo je resil subwoofer - zdaj nikoli ne slisim jermena
-
Aleksman71
-
Aleksman71
Meni se je zgodilo isto na scenicu, le da se je od mikro jermena odcepila samo ena vrvica, ki je povzrocila, da se je utrgal zobati jermen.Demshy napisal/-a:sem imel poleti podoben problem, samo da se je meni navil se na jermenico od zobatega, je odtrgalo se tistega in tolklo ventile..
Motor je 1.6 16V tip K4M. Totalno sem razocaran nad Renaultom, da si dovoli taksno napako v konstrukciji, da se lahko to zgodi.
Zanima me, ce se to pogosto pojavlja pri teh motorjih.
Se mogoce da narediti kaksna zascita, da se to ne bi dogajalo?
LP
Re: Mikro jermen
Se da za cliota 1.4 8v dobiti samo rolca zategovalca mikro jermena, torej brez kovinskega nosilčka?
use se da sam če se če
Re: Mikro jermen
Da se ampak ponavadi z "muštrom" (staro rolco) zaradi točnih dimenzij.franko napisal/-a:Se da za cliota 1.4 8v dobiti samo rolca zategovalca mikro jermena, torej brez kovinskega nosilčka?
RenaultSport