Clio II. Montaza 16" in TW

Vse o ozvočenju avtomobilov
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Clio II. Montaza 16" in TW

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Torej. Ma kdo kake slike kako je naredil 16ke in tw noter v sprednji del? Danes sem malo odpiral, ker bi rad pac sistem od petke noter vrgo, pa me zanima.

Za 13ke je nareto lepo s plastiko, vrjetno bo pri 16ka treba vso plastiko odrezat. Vsaj kolko sem gledal. Pustit pa lih tolk da se lahko zvocnik prisraufa. To bi bla vsa umetnost.

Kaj pa za tweterje. Kebel je, ampak ce hocem uporabit kretnico morem svojga potegnit, razn ce obstojeci kabl stuklam? Nebi smelo bit kaj narobe al kako?

Hvala za bilokake slike...

LP!
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Clio II. Montaza 16" in TW

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Za 16ko moras izrezati plastiko okoli, pa priporocljivo je narediti distancnik, ni pa obvezno.
Kabel za tweeterje je najbolje dati original, lahko das pa kretnice pod radio, do tja imas pa tudi napeljan kabel za tweeterje in 16ke.
Slike dam pa lahko jutri.
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

aja saj nisem niti pomislo ja :) A pr tw si tud mogo kaj rezat okoli? Ker zgleda da je malo zamakjeno. Nebi rad dajal distancnikov. samo lepo odrezem pa je to to :)

Daj slike prosim :P
Uporabniški avatar
Stupo

Nevem ce bo danes kaj s slikami, ker je to narejeno v avtu od mame, pa jo trenutno ni doma, tako da mi najbrs uspe jutri poslikat.
Najlazje ti bo ce vzames tapeto dol in jo lepo obrezes, pa das 16ke notr. Ce bos dal se distancnik, ga das pod plastiko, tako da se ga ne vidi, malo razlike v zvoku pa bo.
Tweeter bi pa moral pasati, ampak spet odvisno od velikosti tweeterja. Tisto mrezico bos pa najlazje odprl s kaksnimi sivankami, samo dve zapicis in zavrtis, pa se odpre.
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

No saj se ne mudi. Ko bos poslikal pa prpopaj slikce :)
Uporabniški avatar
sal3
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a sal3 »

odstranis strehico...
Slika

porezes plastiko...
Slika

distancnik... samo tukaj moras pazit na debelino da se original mrezica zapre...
Slika

voila...
Slika

upam da mi lastnik tega clia ne bo zameril ker sem si sposodil slike :P
lp :wink:
...::: Dolenjska Audio Crew :::...
Uporabniški avatar
MaTe0

Hvala :) Bom ga kr kopiral. ;)
Uporabniški avatar
Stupo

Malo poslikaj in porocaj kako bo slo :)
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Bom, ampak morem zdaj kupit vseeno ene 16ke za v petko da bo tam tud neke spilalo, da nebo neka lukna :)
Uporabniški avatar
Stupo

Ce kupis te, nebos nic falil: http://www.nakupovanje.net/Avtozvocniki ... pr-1104045
Jih imamo v cliotu in dajo od sebe presenetljivo veliko basa, za ta denar so zakon 8)
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

No saj kupil bom vrjetno kr ene tolk da bo neke tulilo noter v vratah. Problem je ker morjo bit pa 16ke :)

No vglavnem jutri vjutro se lotim prvega projekta unicevanja avta :)

Montiranje 16ke od Ground Zerota v cliota :) Tweeterje bom pa mogoce jutri mogoce v torek :) Vrjetno bo tam vec dela :)
Uporabniški avatar
MaTe0

No evo danes sem zmontiral tweeterje in zvocnike v avtu. Tweeterje gre zelo lepo noter dat, samo pac tiste vse nastavke mores imeti pa lepo sedejo na ze obstojece mesto zanje.

Kar se pa zvocnikov tice sem pa dal 1cm distancnik in prisraufal v plastiko. Drzi kot pribito. Seveda mores prej odstranit odvecno plastiko ampak po potrebi, na slikah zgoraj je uporabnik odstranil prevec plastike :)

Vglavno ni potrebno tolk. Razn ce mas velik magnet.

Zdaj morem pa se samo kretnice priklopit. Ampak dvomim da bo igralo kaj bolse z njimi, ker sem sprobal in se te cebele ze zdaj tak fejst derejo da kr hudo :) Potrebno bo dat se kak bass zadaj noter pa bo to :)

@ Stupo : A ves mogoce a majo visokotonci in 16ke posebej kabl al prideta do radija oba skup? Ker ce je sam en kabl bo jeba tja gor kretnice dat :) Ker morjo it posebej ene za tweeterje pa ene za mid :) Ves mogoce?
Fantocci

Odgovor Napisal/-a Fantocci »

Na radijo pridejo loceni kabli za visokotonce in "mid".
Slika
Uporabniški avatar
MaTe0

Fantocci napisal/-a:Na radijo pridejo loceni kabli za visokotonce in "mid".
Hvala :) Se pravi za kretnico nebo problemov.
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Ce nucas 16ke sam da igrajo mam jst ene pioneer 3sistemce doma, sm jih imu prej v 19ki dokler nism menov, mi samo saro doma delajo, tako da je bolj podarim varjanta. Pisi na pm, ce te zanima. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
Odgovori