Birokracija pri nakupu avtomobila

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Birokracija pri nakupu avtomobila

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Imam ene par vprasanj glede birokracije pri nakupu avtomobila. Kaj vse spada pod prepis, kdo mora biti zraven in koliko se placa. Kaj je s tem 5% davkom? Kako ti koristi ce je avto registriran se pol leta, ce moras tko al tko placat zavarovanje. Sprasujem za kolega, ki kupuje avto, da ne bo kdo mislu da zapuscam Megy :)

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

pa k delata kupoprodajno pogodbo tm recta za cimnizji znesek...mislim da pod 4000EUR nimas potem davka za placat :wink:

aia pa overoviti naj gre potem na obcino in ne k notarju ker je 10kat ceneje :wink:
Slika
Uporabniški avatar
Stupo
Kraj: Ljubljana

Re: Birokracija pri nakupu avtomobila

Odgovor Napisal/-a Stupo »

1. gresta nekam, kjer naredita prepis, pa prej vprasajta za ceno, ker racunajo od 10 do 100eur za prepis, prepis naj bi placal prodajalec.
2. Prodajalec da kupcu prometno dovoljenje, sam pa vzame original list na kateremu je prepis in ga gre na obcino overovit.
3. Prodajalec da kupcu original kupoprodajno pogodbo, kupec zavarva avto in posle prodajalcu kopijo zavarovalne police.
Slika
Pancho
Kraj: Obala

Odgovor Napisal/-a Pancho »

Za prepis vozila mislim, da je najcenejsi AMZS, kjer je cena prepisa 20eur ne glede na ceno vozila.
Uporabniški avatar
Stupo

Odgovor Napisal/-a Stupo »

Meni so vzeli na avtohisi peugeot 50EUR za prepis.
Slika
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Odgovor Napisal/-a thesharky »

86-4PJ napisal/-a:pa k delata kupoprodajno pogodbo tm recta za cimnizji znesek...mislim da pod 4000EUR nimas potem davka za placat :wink:

aia pa overoviti naj gre potem na obcino in ne k notarju ker je 10kat ceneje :wink:

Ampak te lahko tole stane ob kaksnih prikritih napakah, pa da gres slucajno kej po pravni poti resevat se bo gledal znesek na pogodbi, pa si v riti.
Come baby come Slika
Do I Look Like A Slut
jurcek3
Kraj: ljubljana

Odgovor Napisal/-a jurcek3 »

86-4PJ napisal/-a:pa k delata kupoprodajno pogodbo tm recta za cimnizji znesek...mislim da pod 4000EUR nimas potem davka za placat :wink:

je davek tud pod 4000eur, ker jst sm ga mogu placat :wink:
piksna

Odgovor Napisal/-a piksna »

Jest sm naredu znesek 10000eur pa mi ni nobeden spovnu za davk. Prepis me je pa kostal 40eur overt sva pa sla na obcino.
Clio II 1.4 RT
Laguna II Grandtour 1.9 dci 88kW DYNAMIQUE-Navi
Uporabniški avatar
Clio1,4
Kraj: Kranj, Planina

Odgovor Napisal/-a Clio1,4 »

Tukaj si poglej iz prve roke. Imas registracija novega in malo nizje, registracija rabljenega avta. Pa se vse ostalo, kar prej ali slej pride prav:

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... a?zdid=117
Pa srečno na cesti, ali kjerkoli ste!

Slika
trance0

Odgovor Napisal/-a trance0 »

Na Vicu je en pooblascenc, k sestavlja komisijske pogodbe za 5-7 evrov, tko da tole je najcenej v LJ in okolici. Povprecna cena v LJ za pogodbo je 20 evrov.
Don`t worry, be happy:)
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Jaz sem pred 14 dnevi ko sem kupil avto dal, 40eur :) Ker sva pac z prodajalcem rekla nizjo ceno. Drgace pa je rekla baba tam 1%.
trance0

Odgovor Napisal/-a trance0 »

No, vsekakor je odvisno od cene rabljenega vozila. Za starejsa vozila(recimo 7 in vec let) nizjega cenovnega razreda, se lahko napise neko minimalno ceno in v tem primeru je lahko strosek komisijske pogodbe zgolj ca. 5 evrov. Vendar pa se razlikuje kako nizko ceno je sestavljalec pogodbe se pripravljen napisat na pogodbo. Jaz sem v LJ delal prepis pri enem in mi je rekel, da za manj k 20 evro mi ne naredi, kasneje pa sem izvedel, da bi lahko to na Vicu opravil za 5 evrov. :D
Don`t worry, be happy:)
dnovak24
Kraj: ?†entjur

Odgovor Napisal/-a dnovak24 »

tle pr nam za 10eur ti vsak handler pogodbo nared.
Odgovori