Hvala za odgovore.
Birokracija pri nakupu avtomobila
Birokracija pri nakupu avtomobila
Imam ene par vprasanj glede birokracije pri nakupu avtomobila. Kaj vse spada pod prepis, kdo mora biti zraven in koliko se placa. Kaj je s tem 5% davkom? Kako ti koristi ce je avto registriran se pol leta, ce moras tko al tko placat zavarovanje. Sprasujem za kolega, ki kupuje avto, da ne bo kdo mislu da zapuscam Megy 
Hvala za odgovore.
Hvala za odgovore.
Re: Birokracija pri nakupu avtomobila
1. gresta nekam, kjer naredita prepis, pa prej vprasajta za ceno, ker racunajo od 10 do 100eur za prepis, prepis naj bi placal prodajalec.
2. Prodajalec da kupcu prometno dovoljenje, sam pa vzame original list na kateremu je prepis in ga gre na obcino overovit.
3. Prodajalec da kupcu original kupoprodajno pogodbo, kupec zavarva avto in posle prodajalcu kopijo zavarovalne police.
2. Prodajalec da kupcu prometno dovoljenje, sam pa vzame original list na kateremu je prepis in ga gre na obcino overovit.
3. Prodajalec da kupcu original kupoprodajno pogodbo, kupec zavarva avto in posle prodajalcu kopijo zavarovalne police.
86-4PJ napisal/-a:pa k delata kupoprodajno pogodbo tm recta za cimnizji znesek...mislim da pod 4000EUR nimas potem davka za placat![]()
aia pa overoviti naj gre potem na obcino in ne k notarju ker je 10kat ceneje
Ampak te lahko tole stane ob kaksnih prikritih napakah, pa da gres slucajno kej po pravni poti resevat se bo gledal znesek na pogodbi, pa si v riti.
Come baby come 
Do I Look Like A Slut

Do I Look Like A Slut
Tukaj si poglej iz prve roke. Imas registracija novega in malo nizje, registracija rabljenega avta. Pa se vse ostalo, kar prej ali slej pride prav:
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... a?zdid=117
http://e-uprava.gov.si/e-uprava/dogodki ... a?zdid=117
Pa srečno na cesti, ali kjerkoli ste!

No, vsekakor je odvisno od cene rabljenega vozila. Za starejsa vozila(recimo 7 in vec let) nizjega cenovnega razreda, se lahko napise neko minimalno ceno in v tem primeru je lahko strosek komisijske pogodbe zgolj ca. 5 evrov. Vendar pa se razlikuje kako nizko ceno je sestavljalec pogodbe se pripravljen napisat na pogodbo. Jaz sem v LJ delal prepis pri enem in mi je rekel, da za manj k 20 evro mi ne naredi, kasneje pa sem izvedel, da bi lahko to na Vicu opravil za 5 evrov. 
Don`t worry, be happy:)