Predelave na motorju
ja saj se ze dobijo taki kompresorji in turboti ki so bolj "svohni" in ti dajo par deset konjev zraven (jaz sem slisal da se za twingota da dobit turbo za 1500 euro ) in ti da 30 -60 KM odvisno katero izvedbo izberes
torej ce je mozno za twingota je tut mozno za ostale , vem da se dobijo v avstriji (nebi pa vedo tocno) - ce pa kaj izvem pa bom obvestil

Glavno da mi druga kopa v tretji! 101%antikvakar
Ja to so sam turbine mal "svohnejse", predelava te pa isto drago pride!TWINGO napisal/-a:ja saj se ze dobijo taki kompresorji in turboti ki so bolj "svohni" in ti dajo par deset konjev zraven (jaz sem slisal da se za twingota da dobit turbo za 1500 euro ) in ti da 30 -60 KM odvisno katero izvedbo izberestorej ce je mozno za twingota je tut mozno za ostale , vem da se dobijo v avstriji (nebi pa vedo tocno) - ce pa kaj izvem pa bom obvestil
Edino kar je drugace, da ti ni treba drasticno u masino posegat in predelovat, ce das notr "svoh" turbinco.
to tak al tak da vem , samo povedal sem pac primer
ker se za take male reci sploh ne splaca not devat takega kesa!
ko pa dobis iz francije 5gt turbo motor prenovljen pa se 2 leti garancije za 600.000 SIT
- samo je pa spet nekaj stroskov treba pristet za predelavo motornega prostora v drug avto in montazo le-te noter

ko pa dobis iz francije 5gt turbo motor prenovljen pa se 2 leti garancije za 600.000 SIT

Glavno da mi druga kopa v tretji! 101%antikvakar
ja sej un Cicero iz mobisux-a ma v cliotu kompresor, sam bo zdej raj vse nazaj dal. Zakva, nisem spraseval sam je najbrz poraba tuk visoka. Sej drgac se da turbino pa kompresor pa intercooler,... sam te taka cena na konc pride d je boljs c kupes en drug avto k ze ma turbino. Drgac sm pa jst studiru d ce bi mel dnar d bi dal v svojga masino od lagune 2.0T
-
SleeperMan
Ves, kaj je v glevnem finta: To je definitivno predrago, da bi to dajal v Cliota, al pa Megana ipd. Finta ni tok v tem, da dobis moc, ampak da dobis moc v takem avtu, k ga drgac sploh ni. Tko kot Twingo z 90 konj - ga ni. Ni in FD. Tko da ce ti to nardis, pol si Jack in pol... Za tako stvar pa ne gledas, kolk kusta, sj to pol tko al tko delajo taki, k majo duma se kaj vecga, to majo pa pol sam za sminkat ukol. Za to je pa brezveze, da sam kompresor not das. Mors tud znizat, pa spojlerje, pa valarje, pa musko.
Sj je res, da prides na ceno kaksenga Audija TT 2 let starga, ampak tacga vidis na vsakem ovinku (no, skor), ampak Twingota d bi mel 5 sekund od 0 do 100.... tacga pa z lucjo ne najdes. In to je to!!!(Sj n recm d sm js tak bk...sam puvem)
Sj je res, da prides na ceno kaksenga Audija TT 2 let starga, ampak tacga vidis na vsakem ovinku (no, skor), ampak Twingota d bi mel 5 sekund od 0 do 100.... tacga pa z lucjo ne najdes. In to je to!!!(Sj n recm d sm js tak bk...sam puvem)
Re: SleeperMan
Ja sej vem, sej to je point tuninga in stylinga, d nardis avto k ga nima vsak in predvsem po svojem okusu, sam tko k se enkrat usedes pa mal preracunas kuk si kej dnarja ze zmetu u avto, se ti kr mal zavrti u glav. Drgac je ce mas ti dnarja k dreka(na splosno, ne leti nate), si lohka dajes take stvari v avto, eni k pa nimamo tuk kesa pa gremo vcasih raj na morje kukr pa d bi zdele cip menu.
Ce mas turbo ali kompresor noter, se vklapljata pri dolocenih obratih in to vedno, ko se peljes.
NOS pa ne nores vedno uporabljati, ker ti bo masina zaribala. Startat z NOSom ne mores, kuplungo hitro skuris, menjalnik trpi...
Saj ne pravim, da pri onih dveh ne trpi, samo glede na to, da NOS rabis ene par sekund (pri normalni uporabi), recimo na dragih ali prehitevanju.
NOS pa ne nores vedno uporabljati, ker ti bo masina zaribala. Startat z NOSom ne mores, kuplungo hitro skuris, menjalnik trpi...
Saj ne pravim, da pri onih dveh ne trpi, samo glede na to, da NOS rabis ene par sekund (pri normalni uporabi), recimo na dragih ali prehitevanju.

ne priporocam, razen ce gres menjavat vsaj se odmicne z zakasnjemin kotom odpiranja ventilov, pa preprogramiranjem vbrizga.
Zakaj?
Zato, ker ima avto pri dolocenih vrtljajih najvecji navor in moc...ce blokado prestavis ali jo odstranis, krivulja navora in moci ostaneta enaka, v tem prirastku vrtljajev pa ze itak oba mocno zgubljata..kot navor in moc.
Po domace povedano, nic nimas iz tega.
Zakaj?
Zato, ker ima avto pri dolocenih vrtljajih najvecji navor in moc...ce blokado prestavis ali jo odstranis, krivulja navora in moci ostaneta enaka, v tem prirastku vrtljajev pa ze itak oba mocno zgubljata..kot navor in moc.
Po domace povedano, nic nimas iz tega.

Devilll napisal/-a:i want something different .....
nc posebnega ne mislim po masini sarit, to me pa malo mika da bi sam blokado prestavo.....leps zgleda...
Ce hoces, da bo "leps" zgledal, potem si naredi bele stevce in pri obratomeru zamaknes skalo tako, da bo pri dejanskih 7k RPM stevec kazal magari 10k RPM. pol se bos pa lahko okol hvalil, da se ti avto bolj zvrti k kaksna honda
dost podobna bedarija kot prestavljati blokadoDevilll napisal/-a:takih bedarij pa s5 nebom delal
Twingo 1.2 z vecjo dihtngo na glavi, debelejsimi auspuh rori in sportnim filtrom 
www.avtohisa-REAL.si
www.avtohisa-REAL.si