Predelave na motorju

Modifikacije vozil
Hacker1977

Predelave na motorju

Odgovor Napisal/-a Hacker1977 »

Imam cliota 1,4 16V pa bi rad naredil kaksen poseg na motor( Rad bi pridobil kaksnega konjicka vec). Zanima me ali ima kdo izkusnje s predelavami na motorju?

LP Hacker
zoranwagen

Re: Predelave na motorju

Odgovor Napisal/-a zoranwagen »

Hacker1977 napisal/-a:Imam cliota 1,4 16V pa bi rad naredil kaksen poseg na motor( Rad bi pridobil kaksnega konjicka vec). Zanima me ali ima kdo izkusnje s predelavami na motorju?

LP Hacker
Kaj bi nardil:
- cip
- ojstra nokenvela
- drugacne sesalne cevi
- zamnejat komplet auspuf ali samo dele
- drug zracen filter....???
Gost

Odgovor Napisal/-a Gost »

Zracni filter in auspuh imam že menjane, zanimal me je bolj cip, vendar se bojim da ne bi samo vec žrl razlike pa ne bi bilo. En moj prijatu je na swiftu zamenjal cip pa mu je samo vec bencina žrlo bistvene razlike pa ni bilo. :wink: :?:
Uporabniški avatar
HaBBicH
Kraj: Kranjsterdam

Odgovor Napisal/-a HaBBicH »

Folk?!?! Pa kwa je z vami pa s temi cipi... BERI: Menjava cipa pride u poštev SAMO in LE za turbo motorje! Pri navadnih motorjih se razlika NE obcuti, samo benz ti gre. Torej zame 100K SIT stran vrženih. Najcenejše varijante šarjenja pod havbo za pridobitev moci so:

-menjava KOMPLET izpušnega sistema (od kolektorja do zadnjega lonca)-okol 200K SIT
-dotok mrzlega zraka v mašino (filter s airintake cevjo ki bo sesala mrzel zrak)
-menjava odmicne gredi
.
.
.
+še miljon drugih pizdarij na mašini=$$$$
Poj ko pa to vse zamenjaš, poj pa preide manjva elektronike u poštev.
Cnej te pride nova mašina...
Slika
Big wheels keep on turnin' :D
PRODAJAM VELIK STVARI
zoranwagen

Odgovor Napisal/-a zoranwagen »

Zdaj tud nevem kolko kilometrov mas na avtu? Ampak, ce je vec kot 100.000 bi blo potrebno motor dobro pregledat, preden montiras cip! Glede cipa je pa vecna kregarija je dobro ali ni. Vem, da resna podjetja ti prvo cip zmontirajo in ga probas, ce se ti zdi da je razlika ga placas drugace ga vzamejo ven!
Uporabniški avatar
Hacker
Kraj: Nova Gorica

Odgovor Napisal/-a Hacker »

Na avtu imam cca. 33.000 km kolikšna pa je cca. cena cipa?
Uporabniški avatar
Hacker

"Easy" a mogoce ves koliksna je cena cipa? :?: Ce ti uspe se pozanimaj do srecanja v Kopru, se bova kaj pomenla o tem seveda ce prides.
Uporabniški avatar
ZOIS
Kraj: MARIBOR

Odgovor Napisal/-a ZOIS »

KOLEKTOR se najbolj izplaca vgradit baje! pa ful moci dobis , je pa cena okoli 100.000 sit ali pa malo vec
SlikaSlikaSlika
Glavno da mi druga kopa v tretji! 101%antikvakar
Uporabniški avatar
yeba
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a yeba »

easy napisal/-a:ja od enga mojga kolega oce jih dela pa pravi da se na navadnem motorju pozna 10%,na turbo motorju pa do 30% moci vec.ce je cip pravilno narejen mora biti poraba nizja pri normalni voznji,pa kolikor vem ce motor redno vzdrzujes cip ne vpliva na zivljensko dobo motorja saj s cipom samo optimiziras vbrizg goriva.

Pravis da jih dela? Kolkor jaz vem se cip ki nadzoruje vbrizg goriva vzame ven iz racunalnika, se ga preprogramira in se isti cip nazaj vgradi! Pa cena 100k mi je tudi nekam visoka, sploh pa za tak avto kot je Clio, edino ce nisi govoril o katerem drugem...

To vem ker sem na mojem bivsem cliotu (1.6, 90KS), spremenil cip in ti lahko povem da se ni kaj dosti poznalo, razen pri pospeskih, prestavil sem tudi blokado iz ~6200 o/min na ~7200 o/min.
Pri porabi je pa tako; Ker rabis za isto voznjo manj gasa (ker je vecji vbrizg) je priblizno ista, ali celo manjsa, ampak ker si spremenil cip, ga nisi spremenil zato da bos vozil z manj gasa, ampak zato da ga bos malo bolj pritisnil => posledicno vecja poraba.
ce bos predeloval avto je tako kot povsod: malo denarja malo muzike.... Zacnes pri filtru, potem izpuh, izpusni kolektor, odmicne gredi,... in nazadnje sele cip, ker ga nastavis glede na vse predelave!
Jaz sem dal takrat za predelavo ~50.000 sit, sedaj mi ga je senica ponujal za ~60.000 sit.

Ce koga kaj zanima glede tega lahko poklice Senico (01 / 562 72 70), se stric zelo dobro spozna na te stvari, med drugim tudi servisira par seicentov iz pokala seicento (vsaj takrat je), pa tudi odmicno ali pa kolektor ti zamenja!
Uporabniški avatar
yeba

Ja dobro, pustimo zdaj druge znamke, pri renaultu se isti cip preprogramira. To vem ker sem bil prisoten ko sva spreminjala parametre ne cipu....
Senica pa zelo obvlada stvari, to vem iz lastnih izkusenj...
Uporabniški avatar
Hacker

Glede na vase komentarje sklepam, da je manjava cipa brezvezna. Slisal sem tudi za tak pristop: lamba sondo vstavis v prostor z vec kisika(zajemanje zraka) in ti poveca dotok goriva v motor, avto sicer vec zre gre pa tudi baje bolje?? A je glede tega komu kaj znano? :?: :?:
Uporabniški avatar
crESh
Kraj: Litija

Odgovor Napisal/-a crESh »

yeba napisal/-a:
easy napisal/-a:ja od enga mojga kolega oce jih dela pa pravi da se na navadnem motorju pozna 10%,na turbo motorju pa do 30% moci vec.ce je cip pravilno narejen mora biti poraba nizja pri normalni voznji,pa kolikor vem ce motor redno vzdrzujes cip ne vpliva na zivljensko dobo motorja saj s cipom samo optimiziras vbrizg goriva.

Pravis da jih dela? Kolkor jaz vem se cip ki nadzoruje vbrizg goriva vzame ven iz racunalnika, se ga preprogramira in se isti cip nazaj vgradi! Pa cena 100k mi je tudi nekam visoka, sploh pa za tak avto kot je Clio, edino ce nisi govoril o katerem drugem...

To vem ker sem na mojem bivsem cliotu (1.6, 90KS), spremenil cip in ti lahko povem da se ni kaj dosti poznalo, razen pri pospeskih, prestavil sem tudi blokado iz ~6200 o/min na ~7200 o/min.
Pri porabi je pa tako; Ker rabis za isto voznjo manj gasa (ker je vecji vbrizg) je priblizno ista, ali celo manjsa, ampak ker si spremenil cip, ga nisi spremenil zato da bos vozil z manj gasa, ampak zato da ga bos malo bolj pritisnil => posledicno vecja poraba.
ce bos predeloval avto je tako kot povsod: malo denarja malo muzike.... Zacnes pri filtru, potem izpuh, izpusni kolektor, odmicne gredi,... in nazadnje sele cip, ker ga nastavis glede na vse predelave!
Jaz sem dal takrat za predelavo ~50.000 sit, sedaj mi ga je senica ponujal za ~60.000 sit.

Ce koga kaj zanima glede tega lahko poklice Senico (01 / 562 72 70), se stric zelo dobro spozna na te stvari, med drugim tudi servisira par seicentov iz pokala seicento (vsaj takrat je), pa tudi odmicno ali pa kolektor ti zamenja!
ja sm slisu d je Senica kr dober, pa se valarje ma tko d se na licu mesta prepricas ce se ti splaca. Dej ce lohka uprasas kuk bi me prsli sp. kolektorji za megana, pa kuk kojnov dobis
Uporabniški avatar
yeba

crESh napisal/-a: ja sm slisu d je Senica kr dober, pa se valarje ma tko d se na licu mesta prepricas ce se ti splaca. Dej ce lohka uprasas kuk bi me prsli sp. kolektorji za megana, pa kuk kojnov dobis
Pomoje je najbolje da ga sam vprasas, sej sam najbolje ves kaj bi rad =>Senica (01 / 562 72 70),
SleeperMan

Odgovor Napisal/-a SleeperMan »

:D :mad: :D
Ej folk, d se jest mal umesam...
A lohk eno neumno zinem:
A ne bi rajs kompresorcek ugradu?
En moj kolega je to naredu u Twingota, pa je dobu iz 60 ih 90 konj!!!
Sam je mal bl drago kot cip al pa kaj tacga. To je blo par let nazaj, pa je tipson reku, d je dau 5000 DEM pa do 50.000km dobis garancije.
Pa ne zajebavam. To se res da ugradit skor u vsak avto - dizel al bencinar, ker ti kompresor ugradijo na velo motorja preko jermena, tko da to ni preko izpuha, ampak direkt. Je mal slabsi izkoristek, pa vseen 50 % vec konj ni tko slab...
No, res pa je,m da se ta tip ni ustavu pr tem: je tud za 5000 DEM audio not dau, pa znizu, pa remusa, pa sportne fedre, pa spojlerje...madona, ga je auto prsu vec kot c bi novga nabavu... Menda ukol 30.000 DEM na cesto.
Sam ne me prasat, kdo to dela, k nimam pojma, pa tud s kolegom nisva vec v stiku, tko d ga ne morem prasat, je pa en v SLO sigurno.
Uporabniški avatar
pro2c
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a pro2c »

ja v tem je problem: kompresorji ali turbine so zelo drage zadeve, pa za sabo potegnejo se vec potrebnih predelav...
Odgovori