kazen

Homologacije, zakoni, predpisi
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

kazen

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

torej danes dobil eno zlo neprijetno kuverto dam za katero sm mislil da sem se ji izognil...

namrec gre se za datum 15.4.2006 ko sem z bivsim vozilom vozil po Brncicevi cesti zvecer, proti Crnucam, in tam spregledal znak ki mi odvzema prednost (prednost ima Zasavska cesta ki se prikljucuje na Brncicevo)...

seveda je biv na prednostni cesti kdo drug kot polcaj...jaz sem takrat peljal normalno po cesti ... znak kot sem ze napisal sem spregledal, videl na desni strani polcaja da se uklucuje na cesto, pobremzal , in ker sem videl da je ze polcaj ustavil sem odpeljal naprej, nato pa me je ustavil in zacel se je postopek....

in seveda se zacne vse zakomplicirat sedaj ko dobim to po posti domov da sem ga izsilil, da nisem nic pobremzal, da bi lahko bla nesreca,.. bla bla...seveda sem takrat napisal 'pritozbo' na kraju dogodka da sem pac spregledal znak, ki mi odvzema prednost, ter oddal ta papir policaju v roke. zdaj po posti ni omenjene nobenega lista katerega sem prilozil in se ocitajo mi da sem vozil NEREGISTRIRAN avto! :roll: ( saj tako pise na listih) seveda to ni res!

predpisana globa za prekrsek (prvi odstavek 234. clena ZVCP) pa je 208,65eur plus 4 tocke plus 1 mesec prepovedi voznje motornega vozila kategorije B!

in za povrh se 50eur zraven poloznica kao sodni stroski ? a to vsak dobi k ga poslejo k sodniku ?

zdaj me pa zanima sledece:
- kaj narediti sedaj?
- ma kdo ze izkusnje s pisanjem pritozb ?
- ali to pomeni da moram izpit tam pustiti en mesec ? ali lahko vozim ostale kategorije ?

skratka vsakrsnakoli informacija zazeljena...

se opravicujem ce kaj ni jasno napisano samo sem tok razburjen da je joj :roll: :roll:

hvala ze vnaprej in lp :!:
Slika
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Joj primy... Mislm da bo najbol ce se kot prvo obrnes na KZVD al kaj je ze. Tm ti bojo najbols pomagal zdej v startu. Vec pa ze ne vem, ker na sreco se nisem imel teh problemov.
Uporabniški avatar
exr

Re: kazen

Odgovor Napisal/-a exr »

86-4PJ napisal/-a: - ali to pomeni da moram izpit tam pustiti en mesec ? ali lahko vozim ostale kategorije ?
ja to je pa zajebana situacija. lahko vozis ostale kategorije (vcasih so samo v opombe napisal od kdaj do kdaj imas prepoved). edino kar ti lahko pomaga je po moje KZVD. vse ostale pritozbe po vsej vrjetnosti dozvijo zeloo majhen uspeh.
We are forced to act as if we are free...
Uporabniški avatar
ZZ-717

sem malo razmisljal...in ugotovil da cetudi napisem v pritozbi da sem zabremzal vozilo ker sem videl policaja, in da je le ta ustavil avto...potem sem jaz pohodil gas... sam zdj je pa kec tuki da me bojo p jebal ja s tem nisi nic resu ker se zmer nisi ustavu ter dal polcaju prednost :roll: :roll:

KZVD sspet pobere dolocen denar...tako da tukaj imam zaenkrat 250eur za placat :roll: :roll:

glede izpita je pa baje tako da te obvestijo nadknadno kdaj ga moras tja prinest oz ti posljejo od kdaj do kdaj ti ne velja :roll:

ker jaz ga rabim vsak dan saj vozim kamjon...avta pa pac ne bom en mesc :roll: :roll:

pa se vsi plani so v vodo padl glede rihtanja spikey-a :? :x :cry: :cry:
Slika
Uporabniški avatar
IcEm4n
Kraj: LJ kotel

Odgovor Napisal/-a IcEm4n »

kaj pa, ce se zgovarjas na to, d ni blo table (oz. da jo je nekdo snel)? Al ste sli slucajno preverjat tablo...
Uporabniški avatar
ZZ-717

je polcaj ko me je ustavu prasu....ali niste videli table ? pa sm reku da sem jo spregledal... in rekel ce bom pritozbo napisal..sem rekel ok bom... tam pa napisal da sem jo spregledal...to je pa to :roll:
Slika
Uporabniški avatar
IcEm4n

pa pise tocno dolocen znak al samo znak?
Uporabniški avatar
ZZ-717

je napisan v porocilu tocno dolocena stevilka znaka (narobe obrnen trikotnik=odvzem prednosti = to je moja razlaga tam so pa stevilke samo)
Slika
Uporabniški avatar
Ziga00
Kraj: Vnanje Gorice

Odgovor Napisal/-a Ziga00 »

Hja, zdej se je za odloct ane: -al placat kazen tok k je+odvzem izpita za 1 mesec... ali pa -se prtozt skupi z KZVD in ti (mogoce) rata dobit "tozbo" pol pa placat njih...klinc k ne ves kako bo izpadl... :?
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

:shock: iz kerga arhiva so pa to vlekl?
upam da cimboljs resis...
Uporabniški avatar
ZZ-717

clio_dizel napisal/-a::shock: iz kerga arhiva so pa to vlekl?
upam da cimboljs resis...
pa se cudno mi je da so stupota isto ustavl isti vecer ob ene 22.40

in on je dobil ze pred kaksne pol leta papirje in vse..jaz pa danes :roll:

policista sta bila pa v njegovem in mojem primeru ista :roll:
Slika
Uporabniški avatar
ZZ-717

placu kazn 250eur kok je pa KZVD pobral?

ma najbrs bom placal to pa malo bolj pazil...kaj mi preostane druzga :roll: :?
Slika
Uporabniški avatar
plemenko

Odgovor Napisal/-a plemenko »

86-4PJ napisal/-a:placu kazn 250eur kok je pa KZVD pobral?

ma najbrs bom placal to pa malo bolj pazil...kaj mi preostane druzga :roll: :?
no tkole midva sma se tko pomenila in se jutri dobima da zadevo podrobno pogledama!
napisal pa bom za vse ostale postopek

pri KZVD je tako da se zadeve resujejo le clanom nasega kluba kar pomeni da je potrebno clanstvo ki znasa 40 eur letno

za uprasanje koliko "uzememo" pa je tako,
pri nas pobiramo prostovoljne pripevke za resevanje zadev ,ki znasajo 15 procentov od visine kazni (pri novi uclanitvi je letna clanarina vsteta v prostovoljni prispevek)

zakaj clanstvo?--> predvsem zaradi raznoraznih inspekcijskih sluzb

zakaj prostovoljni prispevek?--> zadevo vodimo do konca kar pomeni da si z tem prostovoljnim prispevkom pokrivamo stroske obdelave

vec o nas na http://www.kzvd.si
Uporabniški avatar
ZZ-717

tocn tk kukr je plemenko povedu...skratka js sm se vclanu in bomo zdj vidl kko bo naprej ... pa seveda porocam :wink:
Slika
Uporabniški avatar
IcEm4n

na Opel Forumu nam je nekdo razlagu o http://www.arag.si/, kjer si lahko brez skrbi, ker se izognes kazni (ce sem tistega prav razumel), ampak mors bit tud nek clan tega Araga. Ce bom najdu tisto temo, dam link.
Odgovori