Olje!

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
alessio21

Olje!

Odgovor Napisal/-a alessio21 »

Na Twingu 1,2 16v 55kw je prisel cas da naredim servis. Ker je uradni servis postal predrag bova ta neredila s sodelavcem v njegovi garazi. Sprasujem vas kaksno olje tocite v ta motor? Kaj priporocate Competition 10w-40 ali Excellium 5w-40?
Koliko olja gre v ta motor?

Kaksna pa je kvaliteta olja na bolhi? Nekateri pravijo da je to olje narejeno za vzhodne trge in da ni kvalitetno. Cene so zelo ugodne.
Na pooblascenem servisu pa so cene motornega olja precej visoke.

Alessio
Uporabniški avatar
* C L I O *
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a * C L I O * »

Oba bosta v redu, ceprav osebno bi raje dal Excelliuma. Not ga gre pa tocno 4L.
Olja z bolhe ??? (nimam izkusenj z njimi, tako da ne vem) :oops:
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

Sam mam Excelliuma 5W40 not. Kupljen na bolhi. V litrski embalazi.

Po skoraj enem letu se ni bilo nikakrsnih problemov. Avto dela ko urca. Po parih kilometrih rozljanje hladnega motorja izgine. Pa tud pije ga ne kej. Gre ga pa res tocno 4l not.

Js sem zadovoljen! Nimam pripomb! 8)
Slika
Uporabniški avatar
Duli

Odgovor Napisal/-a Duli »

brez veze dajat 5w40 v tak moped, 10w40 bo cist fajn. kar je vec, je totalna bedarija.
dicoslav

Odgovor Napisal/-a dicoslav »

excelium dej not. not pa gre tocn 3,8litra olja
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

ja kje se se pa da dobit excelium?

je seu vn iz prodaje

za olje se pa pozanimi pr pooblascenem servisu v prodajalni, pa sej ne rabis kupt, sm informativno upras ktero olje se daje not

lp
dicoslav

Odgovor Napisal/-a dicoslav »

kaj da exelium ne obstaja. delam na reno servisu pa valda ja vidim ka nalivam u avte
Uporabniški avatar
alessio21

Odgovor Napisal/-a alessio21 »

Excellium 5W40 je na bolhi od 5 do 6eur. V Italiji ga dobim za 8,60eur. Pri nas na enaa.com je 10,60eur + postnina. Na Renault servisu pa naj bi bil okoli 12eur za liter.
Zakaj so take razlike v ceni?

Alessio
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Draga so to olja :shock:

Drgac js uporabljam Agip Sint 2000 10-40w in sm cisto zadovoljen. Pri mehaniku v bliznji okolici Metlike pride 8eur liter. Samo 12eur za olje mi se vidi brezveze dat za enga Twingota ali Cliota 1.2. Itak nobene koristi od tega, samo pilo ga bo vec :roll:
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

@dicoslav. vse trgovine z nadomestnimi deli ki sem jih obiskal, nimajo oziroma ne dobivajo vec excelium olja, ker se baje ne prozvaja vec pod tem imenom

renault servisi pa imajo na razpolago staro zalogo, ko ta potece se dobijo olja ki so preimenovana, ostane pa ista oznaka/viskoznost in lastnosti

lp

drgac pa je Excellium 5W40 (zdaj pod novim imenom) v nasih koncih okol 9 - 11eur/liter :twisted:
Uporabniški avatar
* C L I O *

Odgovor Napisal/-a * C L I O * »

Se podpisem pod post od Doctor dj. Excelliuma ni vec, ker ga je nadomestil Evolution 5W40. V bistvu ima iste specifikacije kot Excellium samo ime je drugo.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Na uradnem servisu ima Excellium LDX po 6 eur liter. Toci pa iz 200 l soda.
Grande

Odgovor Napisal/-a Grande »

Vse lepo in prav...sam en nj pove a je olje na bolhi enake kvalitete kot tisti v servisih oz.prodajalcih rezervnih delov al pa na pumpi....
ni mi jasno res od kod take razlike...100% ....ker ce je isti, pol samo se pr bolhi kupujem, da pa dam en skart notr si pa ne morm privosciti...
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Samo 6 EUR liter??? Si zihr?

Drgac pa za Twingota je 10-40W cist uredu, vrh glave!
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Ce si mislil mene jp.
Glede olj na bolji, nekaj sem bral na bmw forumu in tam je eden sprobaval in pravi da niso iste kvalitete.
Sam sem ga kupil na servisu, dobim ga za isti denar. Aja kupuje kdo dele z njihovega programa MOTRIO za starejse letnike? Zanimajo me predvsem bremze.
Odgovori