Na Twingu 1,2 16v 55kw je prisel cas da naredim servis. Ker je uradni servis postal predrag bova ta neredila s sodelavcem v njegovi garazi. Sprasujem vas kaksno olje tocite v ta motor? Kaj priporocate Competition 10w-40 ali Excellium 5w-40?
Koliko olja gre v ta motor?
Kaksna pa je kvaliteta olja na bolhi? Nekateri pravijo da je to olje narejeno za vzhodne trge in da ni kvalitetno. Cene so zelo ugodne.
Na pooblascenem servisu pa so cene motornega olja precej visoke.
Sam mam Excelliuma 5W40 not. Kupljen na bolhi. V litrski embalazi.
Po skoraj enem letu se ni bilo nikakrsnih problemov. Avto dela ko urca. Po parih kilometrih rozljanje hladnega motorja izgine. Pa tud pije ga ne kej. Gre ga pa res tocno 4l not.
Excellium 5W40 je na bolhi od 5 do 6eur. V Italiji ga dobim za 8,60eur. Pri nas na enaa.com je 10,60eur + postnina. Na Renault servisu pa naj bi bil okoli 12eur za liter.
Zakaj so take razlike v ceni?
Drgac js uporabljam Agip Sint 2000 10-40w in sm cisto zadovoljen. Pri mehaniku v bliznji okolici Metlike pride 8eur liter. Samo 12eur za olje mi se vidi brezveze dat za enga Twingota ali Cliota 1.2. Itak nobene koristi od tega, samo pilo ga bo vec
@dicoslav. vse trgovine z nadomestnimi deli ki sem jih obiskal, nimajo oziroma ne dobivajo vec excelium olja, ker se baje ne prozvaja vec pod tem imenom
renault servisi pa imajo na razpolago staro zalogo, ko ta potece se dobijo olja ki so preimenovana, ostane pa ista oznaka/viskoznost in lastnosti
lp
drgac pa je Excellium 5W40 (zdaj pod novim imenom) v nasih koncih okol 9 - 11eur/liter
Se podpisem pod post od Doctor dj. Excelliuma ni vec, ker ga je nadomestil Evolution 5W40. V bistvu ima iste specifikacije kot Excellium samo ime je drugo.
Vse lepo in prav...sam en nj pove a je olje na bolhi enake kvalitete kot tisti v servisih oz.prodajalcih rezervnih delov al pa na pumpi....
ni mi jasno res od kod take razlike...100% ....ker ce je isti, pol samo se pr bolhi kupujem, da pa dam en skart notr si pa ne morm privosciti...
Ce si mislil mene jp.
Glede olj na bolji, nekaj sem bral na bmw forumu in tam je eden sprobaval in pravi da niso iste kvalitete.
Sam sem ga kupil na servisu, dobim ga za isti denar. Aja kupuje kdo dele z njihovega programa MOTRIO za starejse letnike? Zanimajo me predvsem bremze.