Clio Williams l.94 No. 6035

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

CliYo II napisal/-a:sam zanimiv da ni hotu noben mehanik rihtat tega motorja :? :? ... ce bi takrat vedu da isces nekoga da ti zrihta motor bi ti ga jest...sm jih dau ze kar neki cez tko 1.8 16V kot 2.0 16V...
No ce te bom kdaj rabu da se ne bos kod skrivou! :lol: :D Za 1.8 16v seveda...
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Dobr gre tole... :) Aja to me se zanima, material barva+ lak+ trdilc mogoc ves kok pride use skupej?
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Pride te 300eur v Glasotu (delajo po original Renaultovih tabelah za mesanje) al pa se malo ceneje v Mavrici v Crnucah. Naprej se bova pogovarjala na MSNju, da se dokoncno zmeniva pa skup uzameva pa bom probu zrihtat kej rabata.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
schkorc
Kraj: Prebold

Odgovor Napisal/-a schkorc »

Zdravo

Robi a bos fejst jezn, ce povem, da avto koncno dela tako kot bi moral in je malo prejle po dolgem casu naredil prvih par metrov?

Se vidimo cez par urc :).

LP, Primoz
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Da mal pokvarim casovni cas vnosa podatkov, lahko povem, da je motor danes zalaufal tako kot se zagre. sicer smo vec kot 3ure iskal napako, vendar smo jo uspesno locirali, ter odpravili, delalo se je po principu, vec glav vec ve. 8) se jst sm si umazal roke na tem motorju :? sam zvoook pa ma :o veliko varnih in hitrih km ti zelim :a2_icon_auto
Uporabniški avatar
robi1000

Torej, ko smo odprli motor je bilo notri manjse razdejanje:

Zaribani glavni lezaji:
Slika

Slika
Porajsani ojnicni lezaji:
Slika

Opilkov mnogo:
Slika

Slika

Porajsana glavna gred:

Slika

Cloveka kar srce zaboli... :cry:

Nadaljevanje kmalu...
Slika
Uporabniški avatar
robi1000

Malo ste pokvarili presenecenje :oops: , ampak lahko recem, da sem v stanju take vzhicenosti, da mi je po svoje vseeno. Vcasih je za spremembo lepo Lukatu dvignit telefon in izvedet dobre novice! :smt025

Kar se pa vseh ostalih tice pa vas zal ne morem vec drzati v pricakovanju, ampak upam da boste vsi se naprej spremljali mojo temo,ker bo kar zanimivo. :D :smt029
Slika
Uporabniški avatar
gagi'd hype
Kraj: od sevnice do Ljubljane

Odgovor Napisal/-a gagi'd hype »

sigurno bo zanimivo...

kr komaj cakam slikce, pa kak video posneek... :D :shock:
Slika
Za vas se trudimo urejati naslovno stran, zato nam bo v veselje, če malo pokukate :D
Uporabniški avatar
Waxxx
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a Waxxx »

@robi1000: predvidevam da je filing podobn rojstvu otroka! :wink:

Ne skrbet, smo spremljali in se bomo! Se js sem cel vzhicen zarad ozivete legende! :lol:
Slika
Uporabniški avatar
XiWang

Odgovor Napisal/-a XiWang »

koncno uspeh :smt039 zdej bos mogu pa pohitet z zgodovino, ker bo treba ze nove slike limat :wink:
ne hiti počasi....
Uporabniški avatar
ClioOwner

Odgovor Napisal/-a ClioOwner »

Uuu! Masina je kr zdelana. Kaj ma tolk kilometrov ali je bila slabo vzdrzevana?
Uporabniški avatar
moofdi
Kraj: Radovljica

Odgovor Napisal/-a moofdi »

Samo da legenda spet laufa! Kr limej se slikce, bomo sigurno spremljal! 8)
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

ClioOwner napisal/-a:Uuu! Masina je kr zdelana. Kaj ma tolk kilometrov ali je bila slabo vzdrzevana?
Ce bi prebral kar je na prejsnji strani napisal Robi, bi vedel da je vzrok za to razdejanje "strokovna usposobljenost" mehanikov, ce lahko to sploh recem, pa ceprav v cinicnem smuslu. :roll:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
robi1000

Gremo naprej...

Pocariji ni in ni bilo konca. Kot lahko opazite na sliki so bati nekam "cudni". Nimajo tiste original salcke, ceprav lahko zasledimo njen obris. Torej "strokovni" tuning je izgledal tako, da so dali notri daljse ojnice in ker so bati pogledali cez blok so jih odbrusili. :mad: Neverjetno! To da bati niso bili zbruseni naravnost je bilo nekomu cisto kul. :icecream: Ko so jih dali v blok so ugotovili da na enem cilindru vseeno stri malo cez blok in so tisto kar posmirglali stran.
:rainbowafro:
In ker so bili nadstrokovno kvalificirani so odbrusili se del bloka (sicer manj kot pol milimetra), kar se je manifestiralo na tak nacin:

Prezgana dihtunga na glavi ker tam stik med glavo in blokom ni bil dober in je zgorevalo pod dihtungo. Prekurilo je tisti kovinski obroc in jo malo nacelo tudi ze drugje. :x
Slika

Slika
Slika
Sneta glava:
Slika

Tu so se spet zacele tezave, dobava delov je zamujala in nihce ni hotel vzeti glavne gredi na brusenje in poliranje. Ko so prispeli lezaji se je po skoraj mesecu dni iskanja kdo bi obdelal gred le pojavila moznost na Avto Celje. Gred je bila v delavnici cez kak teden. Torej do sem je minilo 5 tednov odkar je bil motor odprt. Nakar sem se odlocil, da bi dal glavo popolnoma ocistit, na novo naredit sedeze ventilov, menjat teflone... Ker gospod, ki je delal glavo ni bil pozoren in ni opazil da je bilo par sedezev ze popravljenih je vse zabrusil enako, cesar posledica je bila da je avto dooooosti kasneje lavfal po treh, ker sesalni ventili zaradi tega niso tesnili... Torej, obdelava glave je trajala se nadaljne 3 tedne. Skupno smo sedaj obdelali kaksna dva meseca odkar je bil motor odprt.

Spucana in zravnana glava:

Slika
Slika
Slika

Nadaljevanje sledi...
Slika
Uporabniški avatar
robi1000

@Waxxx: Ja je po svoje res podobno. Toliko casa sem cakal. Cloveka zacne potem ze vse minevat, ko se stalno soocas z slabimi novicami. Ampak mocno upam in verjamem da bo vredno.

@XiWang: Ja bo treba res Xpress tole predelat, da pridemo na tekoce. :D

LP vsem skupaj

Robi
Slika
Odgovori