Pomoc pri nizanju vozila s torzijo

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
RoZleht
Kraj: Trebnje

Odgovor Napisal/-a RoZleht »

men je mehanik reku, da ga ni dnarja da bi mi sel spuscat torzijo ... da nazadnje da je na enem kanguju to delal (se mi zdi da je bil ta avto) in da je blo tok rjavo, da so mogl segrevat satana da je popustu ... tko da ce bo kaksn majster hotu men to nardit, mickeno ga spustit, mi lahk PM poslje, pa se zmenva :)
Lp RoZleht
Uporabniški avatar
DragR

Odgovor Napisal/-a DragR »

Zanima me se zdej kaj je razlika med enojno pa dvojno torzijo? Pa ni mi jasn kako ubistvu pol sploh prestavs za en zob k mas enkato to zuni? Neki pise da dvignes most gor al kko, ma nism zastopu cist :?
Slika
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

kok mm se pozna en zob torzije?
I know U got soul
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Tm nekje 3cm, lahko mau vec.
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

aha pa se da dwignt sam na eni strani zto k mam eno posedeno :?
I know U got soul
Uporabniški avatar
Duli
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Duli »

Da se, samo najprej poglej da nimas amortizer fuc.
Uporabniški avatar
DragR

Torej kko se to pol nrdi? Not srauf zasraufas pa tist okol das gedorco npr., da zacne vn vlect... Pol upas da ni prevec rjav, pa ce dobis vn, kaj pol? Kko pol premaknes za tist zob??
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

ja auto mas dvignen.Potegns vn,pazs da ti ostane na isti visini in pol premo sam uzdignes tolko da pase na nasledn zob.
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Tile zobi so mal tko tko, ker torzija "pade not" cisto v vsakem polozaju roke, le vrtet jo je treba dokler ne pade not. Tako da tile zobi so mal tak tak. Zbijes ven na obeh straneh, nastavis visino ( na obeh straneh isto se razume) potem pa das palice nazaj not (vrtis palico dokler se cisto lepo ne usede. Potem avto spustis na tla in pogledas kaka je visina in po potrebi popravis, pac ce ti je previsok mores roko mal dvignat predn das palico not in obratno. Ce ti je prenizek in se roka ne da bolj raztegnat potem je treba odsraufat amortizer, da gre roka se bolj dol.
Uporabniški avatar
DragR

Fantje super ste, zdaj mi je vse vec al mn jasno, le se ena stvar: Pac pri 16v mas 4 palce... A to pol samo dve prestavlas? Ce je tako keri dve? Tisti dve, ki sta blizje disku al tisti dve, ki sta bolj stran? Aja, pa se to... A toliko kolikor premo visje dvignes, bo tut avto nizji al to ni linearno. :)
Zadnjič spremenil DragR, dne 12 Jan 2008, 16:33, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika
Uporabniški avatar
privatnik

Prestavljas tisto torzijo, cez katero je plasticen pokrovcek (tista ki je bolj stran od diska oz blizje karoseriji). Prestavljas samo 2 palici, na vsaki strani eno. Drugace pa je priblizno linearno nastavljanje visine kolikor premo dvignes, samo racunaj, da ko jih prvic vzames ven jih nazaj not porines pri cisto raztegnjeni premi. In potem spusti avto na tla pa bos videl kaka je visina ali hoces nizje al visje. Ker v originalu so palice vstavljene pri bolj raztegnjeni roki kot dovoljuje amortizer, se pravi so palice vstavljene preden se prisraufa amortizer.
Uporabniški avatar
DragR

Aha, sem pa ze mislil da mi pokrovcki mankajo. :) zdaj vem vse, samo se na mal leps vreme pocakam pa probam. :D
Slika
Uporabniški avatar
Godward

Odgovor Napisal/-a Godward »

nekaj me zanima, kaj mors pazit ko vzmaes to palco z zobami ven, je mozno da se not kaj premakne in potem ne gre vec nazaj not? Al samo potegnes ven, prestavis za en zob pa gre brez blema nazaj not? Malo me je strah ven vzet :lol:
Uporabniški avatar
privatnik

Ti kar spipaj, cene bos mel pa low riderja :lol: .
Avto lepo na obeh straneh dvigni, zbij palici ven, nastavi visino roke oz. zadnjega mosta in potem palici tako dolgo vrti, da padeta nazaj noter ( v enem polozaju gresta 100% noter ). Potem avto spusti na tla in bos videl ce ti visina ustreza, po potrebi spet palice ven in most visje/nizje. Seveda malo meri s kaksnim metrom, da bos vedel koliko moras most dvignat oz. spustit pri raztegnjenem polozaju.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Pa sprazni prtljaznik, da nebo na koncu viselo. :lol:
Odgovori