TEMPERATURA

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
dolenc

TEMPERATURA

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Temperatura mi obcasno niha gor in dol. Posledicno, ker se spusti prenizko, mi avto sam dodaja gas - ker smatra da je hladna masina. Senzor temperature je bil zamenjan pa se vedno. Jaz sumim tisti kontakt ki se natakne gor na senzor temperature.

A kdo ve ce se da tist plasticen kontakt zamenjat? Koliko stane in ce je kaksna umetnost??
Avto Laguna Grandtour 1.9 Dci, 2004.

Hvala in LP
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Termostat mogoce!
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

je kar tezava s senzorjem. Ce je bil zamenjan potem preveri kontakte, lahko pa da je tudi nov senzor pokvarjen.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Prej je pametno ugotoviti, ce temperatura res ne niha. Komot je lahko termostatski ventil - kazalec pac kaze dejansko stanje.
LP, Samojed
dolenc

termostat je tudi nov.
Temperatura malo zaniha ko termostat odpre, to je razumljivo. Ampak meni to niha po eni uri voznje po avtocesti. to nebi smelo.

Mocno sumim tisti plasticni kontakt na senzorju za temp. Enkrat ko je nihalo, sem motor ugasnil in malo kontakt "mrcvaril" in je bilo potem par dni uredu, potem pa spet. Pa saj ni drugega kot to, da ko avto na mestu stoji, mi obrati nihajo. Me zelo moti.

Bi rad zamenjal tisti kontakt na senzorju. Verjetno ne bo druge kot na servis peljat ne?? A ima kdo izkusnje s tem, kako se to zamenja? Nebi se rad sam lotil in kaj unicu. Tiste zicke so prekleto kratke in se bojim da jih zmanjka ce bi se parkat zmotu :)
dicoslav

Odgovor Napisal/-a dicoslav »

probi kontakte mal naspricat s kontankt sprejem al pa WD-40
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

dicoslav napisal/-a:probi kontakte mal naspricat s kontankt sprejem al pa WD-40
Ze milijontic, sploh pa za senzorje, kjer so tokovi izredno mali - prva trditev je dobra, druga pa nikakor ne. Za KONTAKTe je KONTAKT spray, WD pa uporabljajte zaradi mene povsod drugod.
LP, Samojed
dolenc

bom res ta kontakt spray probal, pa malo bom pogledal da ni kaj zoksidirano. drgac bomo pa menjal :)

hvala
dolenc

No, konektor na senzorju za temperaturo sem posprical z kontakt sprejem.... sedaj ko avto vzgem mi zelo dolgo sveti lucka-spiralca, temperatura kljub ogretemu avtomobilu (pol ure voznje) se vedno na nuli, in ves cas laufa ventilator kot da je motor pregret, in pri pospesevanju motor trokira- lahko dam gas do konca pa ne pospesuje.
Tako da jutri peljem avto na servis. %&{@,
dolenc

Menjan konektor na senzorju za temperaturo.... avto gre kot urca :)
Odgovori