pomoc pri fedrih za clio 1,8 16V

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
etore

pomoc pri fedrih za clio 1,8 16V

Odgovor Napisal/-a etore »

problem je sledec. tedn nazaj ko sm pelu k mehaniku zamenjat manseto in lezaje in gumice amortizerju sva odkrila da so fedri ki so bili montirani gor poceni. potem sem sel na odpad sem dubu rabljene neserijske in sem jih montiru gor. sedaj je pa avto spredaj znizan za 4cm kar je absolutno prevec ker mi use drsa. zato sem se odlocu da bom dal originalne renault. danes sem jih sel na servis narocit, model utipka st sasije in mu vrze vn 20 modelov. razlika je v tem da so razlicnih barv(usi so crni sam majo razlicne barve packo gor- vijola, rdeco, rumeno...). in kako naj vem kaksne barve je imel moj avto prej org fedre :roll: moji starim je pa itak usa barva odpadla in so rjasti... cene se gibljejo pa od 80 pa do 130 po komadu :roll: hvala za pomoc.
Uporabniški avatar
[KEKEC]
Kraj: Slovenska Bistrica

Odgovor Napisal/-a [KEKEC] »

Pomojema se ti te bol splaca kupit neke sportne fedre! Ker bos dobo vse 4 fedre za 150eur al pa se majn!
etore

npcem sportnih ker bi mogu se homologirat, pa se avto v org stanju je zakon. kvecjemu bi ga mel samo utrjenega na org visini ce je mozno.
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

jest jih mam, edin n nov bi jih blo treba postrihat :wink:
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Po mojem mnenju je najboljsa opcija da nabavis nastavljive. Amapk samo trdoto. Ne po visini. Zame je to ena od stvari za katere bi rekel, da je denar res izkoriscen. Avto imam na original visini z original vzmetmi. Za na pisto jih navijem na trdo pa je tako trd ko da ni amortizerjev, za vsak dan ga imam pa nastimanega se skoraj malo mehkeje kot original. Super kompromis. Premisli, meni ni bilo zal.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
etore

zigec a bi jih zamenju za moje k so -4cm. sam da so celi. barva al je al jo ni me ne zanima. robi ti mislis nastavljive blazilce al fedre. ker jaz rabim izkljucno suste. in kaksna je cena tistega kompleta. kako je pa z zadnjim uzmetenjem potem :roll:
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Sorry, nism dobro prebral (jah malo pozno je bilo... :oops: ). Jaz sem mislil blazilce in se vedno pravim da je to res dobro porabljen denar. Kar se pa vzmetenja tice na splosno, spredaj menjas samo blazilce (fedre pustis ali pa ne , po zelji) zadaj pa na premo montiras nove blazilce, ki so nastavljivi. To je to. Varjanta je se, da spredaj montiras ekscentricne vijake, da lahko nastavljas camber sprednjih koles, ker se le tega pri cliotu v originalu ne da nastavljati.

Fedre pa daj originalne, ker po toliko testiranja je Renault sigurno izbral najboljsi kompromis med vsakodnevnim udobjem in lego. :)
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

PM me,b se dal kej zment ja :wink:
Uporabniški avatar
Ruff_RydeR
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a Ruff_RydeR »

jst bi tud rabu ene normalne fedre (da znizajo do roba blatnika)
k zdej mam LesFjordes pa zgleda kt da gliser furam
tko da ce ma kdo kej za prodat PM

L.p Miha
I know U got soul
etore

torej a bi kdo vedu kaksne barve so amortizerji na cliotu
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Amortizerji?
Crni :D
etore

ma dej :lol: zmeraj bolse ideje. :D a bi lahko kdo kej uporabnga napisu ker jih nujno rabim...
Uporabniški avatar
nightmare

Ja jst mam orig.fedre doma u garazi sam na njih lih tko ni nobene barve vec poznat,zau.Ma pocem pa nej bi se razlikval ti fedri,ce pravs da jih je tolk in usak svoje barve?
etore

mislim da v trdoti
Uporabniški avatar
nightmare

Ja no.Uzames neke srednjo trdoto in je.Nevem kaj kompliciras.
Odgovori