pomoc pri fedrih za clio 1,8 16V
-
etore
pomoc pri fedrih za clio 1,8 16V
problem je sledec. tedn nazaj ko sm pelu k mehaniku zamenjat manseto in lezaje in gumice amortizerju sva odkrila da so fedri ki so bili montirani gor poceni. potem sem sel na odpad sem dubu rabljene neserijske in sem jih montiru gor. sedaj je pa avto spredaj znizan za 4cm kar je absolutno prevec ker mi use drsa. zato sem se odlocu da bom dal originalne renault. danes sem jih sel na servis narocit, model utipka st sasije in mu vrze vn 20 modelov. razlika je v tem da so razlicnih barv(usi so crni sam majo razlicne barve packo gor- vijola, rdeco, rumeno...). in kako naj vem kaksne barve je imel moj avto prej org fedre
moji starim je pa itak usa barva odpadla in so rjasti... cene se gibljejo pa od 80 pa do 130 po komadu
hvala za pomoc.
-
etore
Po mojem mnenju je najboljsa opcija da nabavis nastavljive. Amapk samo trdoto. Ne po visini. Zame je to ena od stvari za katere bi rekel, da je denar res izkoriscen. Avto imam na original visini z original vzmetmi. Za na pisto jih navijem na trdo pa je tako trd ko da ni amortizerjev, za vsak dan ga imam pa nastimanega se skoraj malo mehkeje kot original. Super kompromis. Premisli, meni ni bilo zal.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

-
etore
Sorry, nism dobro prebral (jah malo pozno je bilo...
). Jaz sem mislil blazilce in se vedno pravim da je to res dobro porabljen denar. Kar se pa vzmetenja tice na splosno, spredaj menjas samo blazilce (fedre pustis ali pa ne , po zelji) zadaj pa na premo montiras nove blazilce, ki so nastavljivi. To je to. Varjanta je se, da spredaj montiras ekscentricne vijake, da lahko nastavljas camber sprednjih koles, ker se le tega pri cliotu v originalu ne da nastavljati.
Fedre pa daj originalne, ker po toliko testiranja je Renault sigurno izbral najboljsi kompromis med vsakodnevnim udobjem in lego.
Fedre pa daj originalne, ker po toliko testiranja je Renault sigurno izbral najboljsi kompromis med vsakodnevnim udobjem in lego.
Clio 2.0 16V Williams 94'

- Ruff_RydeR
- Kraj: Kamnik