ciptuning

Modifikacije vozil
Uporabniški avatar
silvi_7
Kraj: Nova Gorica

ciptuning

Odgovor Napisal/-a silvi_7 »

lp zanimam me ce je kdo od vas cipav avto?? cipav bi pa megana 1.6e ki ima original 90km!!zanima kolko se ga da cipat najvec in kolko to stane pa kako se pozna poraba in ce se splaca??lp
silvi_7__MeGaNe-CoUpE__
Uporabniški avatar
Liquid
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Liquid »

cipat se splaca turbo motorje,cipanje orig. n/a motorjev je brezveze :wink:
1991 R19 GTS 1.4
1999 Megane RT 1.6 16V
2011 Megane Grandtour GT-line 1.5 dCi
2010 Trafic Passenger 2.0 dCi
2013 Laguna Grandtour Black Edition 4Control 2.0 dCi
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

to je bencinar kolkr vem se to bl splaca na dizlih! ce mam napak nej me nekdo okrega pa pove prou :lol:
Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

lahko je turbo- diesel ali bencinar, oboje se da cipat, docim navadni nikakor.
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Lahk cipate tud navadnga bencinca.pr bencincih je najvecji dvig moci DO 10%,odvisno od avtomobila.
Uporabniški avatar
Bojci

ni sans 10%...
Tukaj imas manever edino vecji tlak v mesalno komoro ali v sesalni kolektor. Ce pa je pri isti dizi vecji tlak, mas takoj vecji pretok in s tem vecjo porabo.
pri SPI in MPI ne vem ce je sploh 3%, pri IDE pa mogoce kaksnih 5%, ker se gorivo vbrizga direkt v cilinder.

Pri vsem tem pa je poraba visja, dodane vrednosti pa ni.
Za navadne bencinarje je en kup drugih ukrepov za tuning masine, predvsem geometrija dolocenih delov motorja, ki prispevajo v vecjemu zajemu zraka, bojsemu pretoku, manjsemu trenju zraka, cas odprtja ventilov, vrtincenje zmesi v cilindru, hiter izpuh, nizja kompresija...
Slika
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Seveda lahko dobis 10% :wink:
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Tezko 10%, seveda pa zopet odvisno pri kaksnem motorju! To bi mogel kaksen strokovnjak, ki redno cipa povedat... Ce ti pa kaj "zvizga" pod pokrovom pa je druga pesem!
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Reku sm do 10% in odvisno od motorja.
Uporabniški avatar
zizek
Kraj: Lendava-Trimlini

Odgovor Napisal/-a zizek »

Jaz sem si cipal prejsnji avto(ker je blo v akciji 39000sit)A4 1.8.Mel sem obljubljeno 12km in 25 Nm.Obcutil razliko nisem bi se zlagal ce bi rekel da sem.Edino blokado sem videl da je bila dvignjena z 6450 na 6650.Poraba pa moram povedat da je za malenkost padla,vendar pri normalni voznji.
melonca'r
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

Cipat se da vsak avto.. ..ene lazje, kot druge in pri enih je prirastek moci/navora vecji kot pri drugih. Kot so ze napisali se najbolj obcuti prirastek pri turbo (bencinar/dizl) motorjih. pri NA (serijskih) avtomobilih tezko dosti pridobis.. ..lahko se priredijo mape za vzig in vbrizg (ce to ECU podpira), torej se lahko dodela krivulja moci in navora, medtem ko se max. moc/navor ne data obcutno povecat.

za inforacijo.. ..ravno vceraj sem gledam Best Motoring VTEC special, kjer so med seboj primerjali razne Honde (od ITR, CTR, Accorda itd) in vozniki oz voditelji so lepo omenili pri eni rahlo predelani Integri (serijska masina, imela je le nek aftermaker ECU), da je edina opazna razlika med stock masino in to s aftermaret ECUjem ta, da se ta lepse zavrti v visji obratih in da ima bolj "smooth power delivery".
Uporabniški avatar
Bojci

pazite....govorimo o tem, da vrzes samo cip noter v navadno masino (pa se to je bilo govora o 1.6e) in potem gasa....ni sans 10%! Potem moras predelat vse drugo zraven.

Procent je malenkostno vecji pri 16V motorjih z MPI se bolj pa z IDE vbrizgom.
Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ma ne sanjejte o 10% prosm no :lol: Vale je mel RS-a dost predelanga (odmicne, avspuh) pa ni prlezu iz 170hp cez 200hp :) ...vi bi pa kr 10% :shock: Bo treba se kej narest za 10%... NA motorjih je bl govora od 5-10hp prisrastka (lahku tud vec pri nekaterih motorjih)...drgac pa predvsem buce...

Pa ne spet ja pa je ta mel tok k je su na valje...dokler ne bo papirja pred/po prosm zadrzte komentarje ker tole je se ena A.com tema.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Cipat NA motor se splaca samo ce predelas se kaj drugega. Ce zamenjas izpuh in dodas sportni filter in gres potem cipat, oziroma recmo rajs delat optimizacijo, potem bos dubu dobrih 5-7 konjicev. Ampak ta optimizacija je optimalna samo za to konfiguracijo. Cim bi dodal kaj drugega zraven bi takoj porusil ravnovesje. Zato ti tudi na stock motorju pade odzivnost masine (pustmo padec moci zarad toplega zraka), ker ima aftermarket filter drugacno pretocnost kot standardni in zato mesanica zrak/bencin ni vec optimalna. Mores se sprijaznit z dejstvom da pocni tuninga NI! Najvec za najmanjsi denar dobis z izpuhom. Naprej je pa vse drazje. Kar ni, so z eno besedo -buce.

Aja pa tistih 5 konjicev sm jst dubu vn iz 150KM Wili motorja. To je dobre 3% prirastka. Potem si lahko preracunas kolk bos REALNO dobil iz 90KM.

LP Robi
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
miko 55
Kraj: L . J .

Odgovor Napisal/-a miko 55 »

sem tut jest hotel isto narest. je majster reku lahko, sam poraba bo vecja, obcutka pa nobenega. za obcutek pa lahko kar zacnem menjat cca pol masine, kar se ne splaca. raje kupi novo celo masino.
GOOGLE zihr ve!!!!!!!!!! Zato se googlajmo.
http://rsslo.nagradne-igre.si/igra/2920 ... 3ce0d2daf8
Odgovori