Cigav izpusni lonec kupiti?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Gledal po netu. Bosla naj bi bil prvovgradnja.
Za cene poglej tu http://www.olef-sp.si/ in tu http://www.herkules.si/index.php?catego ... y=Najdi%21
bik

Odgovor Napisal/-a bik »

Svoje case, ko je bil Laus se na stari lokaciji v eni neugledni garazi blizu rondoja zale, je bil najcenejsi za svojo kvaliteto v LJ, odkar pa se je preselil na novo lokacijo v nove prostore na letalisko, je pa postal drazji.

V tem casu se je pojavil v Stegnah Avto Galant, takrat je bil kar nekaj cenejsi od Lausa. No, jest sem bil pri njemu nazadnje pred 5-imi leti za laguno zadnji lonec in mi se sedaj dobro drzi, tudi za dawoeja je bil lonec menjan pred 4 leti in se sedaj drzi, tudi garancijo, da. Tudi moji znanci so zaceli voziti tja in se vsak je bil zadovoljen. Baje ima tud univerzalne katalizatorje zelo pocen. Mislim, da je se danes najbolj ugoden v LJ in okolici, pac je treba preverit.

Juresa na Hradeckega v LJ pa jaz odsvetujem. Uhhhh bilo je pred kaksnimi 15-imi leti, ko mi je sred poletja kaksen dan pred morjem sel zadnji lonec pri R 18. Cas dopustov je bil in edin Jures je bil takrat dosegljiv. Cena zadnjega lonca je bila toliko, kot cel komplet izpuha pri ostalih prodajalcih. Takrat je bila enoletna garancija in lonec mi je odpadel stran ravno po 13 mesecih in to na mestu kjer je privarjena cev v lonec na sprednji strani. Sem nazaj peljal in ni hotel nic narediti. Sej lonec je bil se zmeraj lep na pogled, sam kaj mi pomaga, ce pa je razpadel :)
No, takrat sem potem sel k Lausu in sem primerjal tezo obeh loncev. Od Juresa lonec se mi je zdel 5x tezji od Lausa in potem se mi ni zdelo vec cudno zakaj mi je pocil na zvaru juresev lonec. Preprosto ni prenesel lastne teze ob nihanjih.
Od takrat dam raje 4x manj za lonec, pa ceprav ga bi moral vsako leto menjat. No, naslednji mi je vsak zdrzal minimalno 3 leta.

Jaz priporocam Avto Galant v LJ-Stegnah. Nasprot Hipermarket Mercatorja cez zeleznisko progo.
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Hvala za izcrsen opis ...

Drugace ja pa trenutno stanje sledece:
- kupil original prvi lonec in vceraj smo ga zmontirali. Vecino "cudnih zvokov" pri delovanju motorja je odpravljenih (razna pokanja, resonance, ipd), motor se zdi manj zadusen (oz ne "izgublja" moci tu in tam). Zadovoljen z rezultatom.
Zadnji se ni res nujen za menjavo (oz ga ni bilo na zalogi v SLO, drugace bi ga ze vzel) - samo ga bom pa vseeno po moje v roku kakega meseca do dveh zamenjal. Je pa za razliko od prvega, ki ima primerljivo ceno z aftermarket, zadnji bistveno drazji --- tak da mogoce bom pa tu le posegel po aftermarket ...
Bom razmislil o tem Galantu; ali pa Laus direkt (zivim blizu proizvodnje) - samo ga morajo custom naredit, ker ga nimajo v "serijski" proizvodnji) ...
OK

LP

Primo?ć
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Si slucajno ugotovil kdo je proizvajalec originalnih renault izpuhov?

Pozna kdo izpusne lonce arvin tesh ?
Uporabniški avatar
Nicc0

Odgovor Napisal/-a Nicc0 »

kontaktiraj dr. izpuha, ti bo svetoval, pa se naredi ti ga ;)
matevz
Kraj: kamnik

Odgovor Napisal/-a matevz »

Lansko leto sem dal za zadnji lonec in menjavo okoli 50eur in zaenkrat dela bp. lahko ti zrihtam tel. pa mal povprasaj
Uporabniški avatar
Citroenovc

Hvala fantje - sam tole je pri meni ze passe - 300Eur lazji v zameno za original prednji in zadnji lonec + montazo.

Dela lepse. Se vedno pa ne tako, kot bi mogel - ni bil le razsut lonec kriv za "hropenje" pri nizkih obratih ...

Bom(o) nasli pa spedenali ... mende :)
OK

LP

Primo?ć
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

:?

Se vedno nisem dobil odgovora.
Pozna kdo izpusne lonce arvin tesh ?
Uporabniški avatar
Citroenovc

Ne vem kdo dela original robo - gor je itak vtisnjen napis Renault - karp a nic ne pomeni.

Izpuh majstr, ki mi je vse skupaj zmontiral - je rekel, da obicajno je proizvajalec kdo iz regije, ki ima "koncesijo" ...

Tak da cist mozno, da sem npr fasal Novakov lonec. Ali pa Bosala. ali pa karkoli ...
OK

LP

Primo?ć
Odgovori