Clio 1.8 16V l.91 - Ziiga (volanska letev str.38)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori

Barva vozila?

Monaco blue (williams)
139
66%
Sport oranžna (focus st)
71
34%

Skupaj glasov: 210

Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

Se bom potrudu in enkat digica sposodu pa sliku ce bo se takrt v taksnm stanju :wink: Drugace pa glava je v dobrem stanju, skrbijo me edino odmicne, sedisca odmicnih ozr "lezaji" odmicnih so malo popraskani. Ampak nic hujsega. Odmicne so kot nove. Je to velika napaka ozr tezava ali pustim tako ali grem polirat...?
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ziiga napisal/-a:Se bom potrudu in enkat digica sposodu pa sliku ce bo se takrt v taksnm stanju :wink: Drugace pa glava je v dobrem stanju, skrbijo me edino odmicne, sedisca odmicnih ozr "lezaji" odmicnih so malo popraskani. Ampak nic hujsega. Odmicne so kot nove. Je to velika napaka ozr tezava ali pustim tako ali grem polirat...?
eh...jest se nebi tolk sekiral. Glava je Alu, odmicne pa iz jekla tko da ce so lezaji pa odmikaci na odmicni kul potem pusti. :wink: Odmicne pa res zgledajo ful lepe ceprav na slikah bolj tezko to ugotovis. :shock: Bi prsu enkrat pogledat iz firbca, sploh ce bos razdiral blok :oops: :D
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Ziiga

Nop, dons sm prestrihu fedre, prestrihu s temelno zvare in vse kar sm zafliku... Pa celotno masino sm nazaj sestavu, semeringi, tefloni, tesnila... to je blo vse menan... :wink:

Jutr sibam v celje po ostale dele :)
Uporabniški avatar
Ziiga

no pa se slike :wink: Masina se lepo obraca :D love it

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Komentarji dobrodosli! In ce se komu kaksen del doma valja, ki mi manjka bom zelo vesel :D
Uporabniški avatar
Ziiga

Ze k en bumbar limam klela slikce... vrjetn zadni niz :wink:

Motor...

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Lepo, lepo... Jaz tudi danes podiram masinco. Hladilnik pa nosilce si dobil?
Mogoce bom se jaz prilepil kako slikico, ko se bomo izzivljali nad ubogim F7R. :D

Se nekaj sem se spomnil. Ta masina, ki jo imas je iz R19 ali iz Cliota? Ker ce je iz R19 imas sesalni kolektor drugace usmerjen in bos imel probleme z airboxom(na slikcah je tisti del odrezan pa se ne da pogledat).
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Ziiga

Sesalni je definitivno od cliota, saj ima vrezane vtore sraufou za plastiko :wink:
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

oj ziga...kwa si pa tisto namazal z crno...pr blatniku sm vidu...kwa je to ksna smola al kwa?
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Uporabniški avatar
Ziiga

Tisto je poliesterski premaz :wink: Napackal sem pa povsot kjer je bilo svasano, oziroma kjer je bila zbrusena rja :) Upejmo de se bo obnesl
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

vidm, da ti kr gre 8) kaj vse si pa obnovu na motorju :?:

a so ti moji deli kej koristli :?: ce pa mogoce rabs se kaksno malenkost, pa kr sporoc :wink:
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

No sej v glavnem je razlika med kolektorjema v tem, da imata na razlicnih koncih cevcice za senzorje in pa bolj pomembna, da je pri cliotu nastavek za airbox zakrivljen navzdol, od R19 pa ne. Britanci uporabljajo kolektor od R19, ko delajo IC, ki gre tam pri sipi. Nardis en nastavek pa potegnes cevi do prostora kjer je drugace posoda za vodo za sipe in voila, cold air intake! :D No minus je ker je s tem filter precej oddaljen od lopute, je pa prednost, da ti ostanejo meglenke ali sprednja leva luc, ce si ekstremist. Jaz razmisljam, kako bi speljal cev od tistega majhnega pokrovcka, ki je zraven meglenke. Samo kot gledam je tam okoli en kup cevk in kabelckov tako da me malo skrbi fi cevi in s tem pretok. Ne bi namrec rad zgubljal konjev zaradi toplega zraka, po drugi strani je pa zvok z sportakom tkooooooo huuuuud!!! Kako bos to kej ti resu? Bos mel standardni box al bos kej izumljal? :)
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
Ziiga

Dete hvala in zelo prav so mi prisli, ceprav le dva, ampak le ta dva zelo pomembna :) Se bova enkrat zmenila glede tega :wink:

robi1000 vem, in to tudi je, samo gre see zaradi ostalih delov. Ceprav sedaj je cedalje bolj ocitno, da je od cliasa :wink: Le glava je vrjetno od 19ke :) saj ji manjka ena luknja za srauf nosilca motorja, ampak to bomo ze nekako uredili, moramo :D
Uporabniški avatar
Ziiga

:!: :?: Mogoce kdo ve s kaksno silo naj zategnem sraufe na glavi?
R5Gt turbo

Odgovor Napisal/-a R5Gt turbo »

Si menjal vodno pumpo ko si menjal vse drugo??
Uporabniški avatar
clio_dizel
Kraj: Vrhnika

Odgovor Napisal/-a clio_dizel »

Cylinder head bolts

Use new bolts, tighten in the folowing stages:
1) 30Nm
2) 51°+-3°
3) wait 3 minutes
4) slacken off bolts 1 and 2, then retighten to 25Nm + 108°+-3°
5) repeat step 4 fot bolts 3 and 4, 5 and 6, 7 and 8, 9 and 10

Slika