KVALITETA RENAULTA

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Vse to se dogaja. Sploh ti ta veliki avti imajo pricakovano veliko kilometrov. Moja Laguna sicer preverjeno naj nebi imela vec km kot jih je bilo, ne bi pa dal besede za to. Vse je mozno. Baje tudi ce kupis avto iz tujine je uredu, samo da ni iz Italije....??
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

No ja, tu je res potrebno imeti sreco. Avti iz tujine... tipicen avto je star 2 leti, ima cez 100k km, in je tik pred velikim servisom. Pol pa kilometri dol na 50-60k, pa se zasluzijo ojroti. Nekako izkusnje ljudi, ki jim zaupam, kazejo, da so nemski avtomobili se najbolje ohranjeni, nadalje belgijski, na dnu pa so francoski in italijanski. To pa seveda ne pomeni absolutne resnice, brez tezav naletis na primerek iz Nemcije, kjer bo crkvalo vse, medtem pa bo enak avtomobil iz Italije deloval brez tezav. Nauk: kupovanje avtomobila iz tujine je tombola.
Uporabniški avatar
sligi

Odgovor Napisal/-a sligi »

Problem je recimo pri renolu da je vprasanje ce so km tocni, ker sam prodaja tudi rabljene avte iz tujine iz njihove lizing hise Renault Overlease, ki je kr po Evropi razvejana in tle je spet finta, da lahko sam Reno zavrti km nazaj - pa smo tam verjami ali pa ne?
Danes je najboljsi zasluzek na rabljenih avtih in tle so sami veliki proizvajalci tisti, ki si polnejo zepe!

Drugace pa sem jaz dobil informacije da so boljsi renoli iz Ita. kot iz Belgije.

Vsak slisi drugace verjetno tudi iz lastnih izkusenj.

lp.
dolenc

Zalostno je da Renault sam vrti kilometre nazaj, in to skoraj vsi. Poleg tega vsi govorija da to pa ni res, da si tega ne morjo privoscit....

Sem slisal da je iz Svedske uvozen avto kar zanesljiv. Baje na racun strogih kazni in baje res vsi lepo vozijo... Ali kdo ve kaj o tem??
Uporabniški avatar
killah bee
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a killah bee »

dolenc napisal/-a:Zalostno je da Renault sam vrti kilometre nazaj, in to skoraj vsi. Poleg tega vsi govorija da to pa ni res, da si tega ne morjo privoscit....

Sem slisal da je iz Svedske uvozen avto kar zanesljiv. Baje na racun strogih kazni in baje res vsi lepo vozijo... Ali kdo ve kaj o tem??
Bo ze drzalo to :wink:

Kar se tice prevrtavanja, pa to pocnejo vsi veliki koncerni oz. prodajalci. Kdo bo sel kupit 4 leta star avto z 200.000 prevozenimi. Lepo zavrtijo na 130k pa je in to neopazno :wink:
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Odgovor Napisal/-a Tadej »

killah bee napisal/-a:
dolenc napisal/-a:Zalostno je da Renault sam vrti kilometre nazaj, in to skoraj vsi. Poleg tega vsi govorija da to pa ni res, da si tega ne morjo privoscit....

Bo ze drzalo to :wink:

Kar se tice prevrtavanja, pa to pocnejo vsi veliki koncerni oz. prodajalci. Kdo bo sel kupit 4 leta star avto z 200.000 prevozenimi. Lepo zavrtijo na 130k pa je in to neopazno :wink:
Ce ne gledas volana, saltkebla, stopalk in sedeza :D
dolenc

sej te stvari ponavadi zamenjajo z novimi, pa gladko pokrijejo ta strosek.
timberwolf

Odgovor Napisal/-a timberwolf »

dolenc napisal/-a:sej te stvari ponavadi zamenjajo z novimi, pa gladko pokrijejo ta strosek.
Samo za primer, da se lahko tudi pri avtu, ki je uvozen iz tujine zgodi, da ima izjemno malo kilometrov. Moj primer, letnik 2002 kupil sem ga 2006 imel je 20.000km! Torej 4 leta in 20.000 km, neverjetno ne? Seveda nisem verjel in sem skoraj poslal prodajalca nekam ampak potem sem preveril popolnoma vse, na Renaultu po serijski stevilki katere servise je imel pri katerih km in kateri datum, lot stevilke gum (datum izdelave) ker gume so bile solidno ohranjene s profilom. Gume so bile izdelane 2002 original Pilot premacy. Volan, sprednji sedezi, zadnji sedezi, prestavna rocica, pedali, gumbi od sibedaha, drugi gumbi, rocaji vrat, rolo prtljaznika, obvolanske rocice, komande radija na volanu, tapete spredaj, zadaj - vse super ohranjeno pa vendar ne popolnoma novo - na nivoju 20.000 km bi rekel. Torej moj ima dejansko taksno stevillo km ali pa je nekdo naredil doktorat na preurejanju avta, da izgleda kot avto z zelo malo km!
dolenc

Glede na vso tehniko se nebi cudil niti temu, da je mozno ponarediti casovno periodo servisov.
Sicer pa glede ohranjenosti je nekaj. Ce je avto vozen na relacije po avtocesti se prestavna rocica, volan,... celo zavorne ploscice kar uredu ohranijo. Ce se kam dalec v sluzbo vozis vsak dan je to hitro 50.000 km letno ali vec!
Se dogaja pa se nekaj. Kupim nov avto, ga peljem na servis pri 15k km, potem pri 30k km, potem pa mi ga do 200k km servisira nekdo na dvoriscu. Ker delam veliko km letno je to lahko v 3-4 letih. Ko avto prodajam lepo zavrtim kilometre nazaj na 40.000 km in ti recem da je avto redno servisiran.....
Tako da jaz v noben rabljen avto nebi bil vec tako preprican, razn ce ga ne kupis od nekoga ki ga osebno poznas.
Moj dedek naredi letno 25.000 km pa se vozi 10 km po penzijo in dvakrat na leto v toplice, pa mogoce se v arboretum... Stiri leta je pa daljsa doba.
Odgovori