Safrane RT l.91 - Safko

Predstavite Vašega Renault-a
Uporabniški avatar
Citroenovc

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Jaz vedno nabavljam kar v Sparu. Sem pa tokrat bil malo besen, ker so imeli eno malo morje "pen" (za gume, za platisca, za levo-desno, ..) - le edine pene, ki sem jo jaz hotel ne - in to je "Shines&Protect" - v gloss verziji ze vrsto let moj najbolj uporabljan izdelek AAja za ciscenje plastike .. kvaliteten in trpezen. Sedaj so imeli na voljo neke prepojene robcke.

Bom pa zdaj pogledal se na OMV ...
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Citroenovc

Nikoli se nisem poglabljal v alternatorje - a to rabi dolocene obrate da sploh kaj polni - ker po cca pol ure delovanja bolj ali manj v prostem teku - nisem dobil obcutka, da je kaj napolnilo akumulator (imam onega z indikatorjem). Govora je pa o mojem drugem avtomobilcicu ...
Zadnjič spremenil Citroenovc, dne 16 Maj 2008, 18:21, skupaj popravljeno 2 krat.
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Alternator bi ti moral polnit tudi pri "standgasu". Sicer takrat nima polne moci ampak napetost bi moral drzat (nekje okoli 14V). Ce imas kje voltmeter zmeri z njim napetost na klemah akumulatorja medtem ko avto tece v prostem teku. Ce je okoli 14V (brez vklopljenih ostalih uporabnikov - luci itd..) potem polni. Drugace pa zgleda zelo lepo ohranjen tale BX, seveda saf tudi 8) .
Uporabniški avatar
Citroenovc

Silly me ... Hvala, da si me spomnil na najbolj trotl metodo :)) ja ko motor laufa, se napetost na klemah dvigne za cca 1,5V - torej zadeva se polni ... no kljub (v sumi) cca 45-50min delovanja motorja (s tem da sem se kar nekaj casa malo po lokalni ulici gor pa dol vozil) - je indikator na akumualtorju se vedno crn (in ne zelen) ... bbbb ... sicer vem kaj bi pomagalo - ena fura do LJ in nazaj (50km v obe smeri), sam kaj ko ni registriran :(
OK

LP

Primo?ć
Bullet116
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Bullet116 »

Malo bom obudil tvojo temo Citroenovc, ce nimas nic proti :oops: . Torej, zanima me, ce slucajno ves (no, tudi ce kdo drug ve, bi bil zelo vesel odgovora :)), kaj je ta rec na sliki:

Slika

Namrec, stvar mi ze nekaj casa spusca neprijetne glasove ko avto dobi kontakt oziroma ko ga ugasnem. Nekajkrat precej glasno klikne, nato pa utihne. Gre pa sigurno za neko rec, ki uravnava krozenje zraka v kabini (sem brihten stvar odklopil, pa je nehalo klikat, hkrati pa se je zacelo meglit po steklih ... :(). Sedaj sem nazaj priklopil, ventilator sem ocistil (piha ku 100 mater :D ), rosi se ne vec, klika pa se zmeraj. Ce ma kdo kakrsnokoli zamisel, bi mi zelo prav prisla, saj sem bolj na tesnem s casom, pa zato raje vprasam. Ce ne bo druge, bom pac sam gruntal, kaj je pa kako zrihtat zadevo.
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ce klika to pomeni da je tam en rele ki se vklaplja in izklaplja. Ni kaj za zrihtat, ker releji pac...kako naj recem...klikajo :D
Enigma motorsport
Bullet116

Ma ko prej ni klikalo ... Klika slabe 2 mesca :(.
iro

Odgovor Napisal/-a iro »

Mogoce loputa za zajem zraka iz notranjosti. Verjetnoto je ostala napoziciji kjer jemlje zrak iz kabine.
Uporabniški avatar
Primož Five
Kraj: Logatec

Odgovor Napisal/-a Primož Five »

Lep safrane 8)
Sensei Rei/Pes moj prijatelj

http://www.osterrob.si/ Zelo ostri noži
Bullet116

Hvala iro! Sedaj ne morem nic, ker je avto na zavornem servisu ...
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Tako kot ti je Iro reku. Lahko pa da je motorcek preskocu in sedaj preskakuje. Bo treba odpret pa pogledat.
Enigma motorsport
Bullet116

No saj, ko dobim avto nazaj, bom se desetic razstavil pa pogledal, kje se da sploh odpret. S spodnje strani, kjer je ventilator za kabino nisem nasel nic. Hvala vsem skupaj! :wink: :D Zdaj pa cakat dalje, kdaj bodo klicali da je fertik ... :(
Bullet116

Eto, rec razdrta do kamor sem pac segel. Pogruntal sem, kje stvar nagaja, a so jo Francozi tak dobro zasravfali pa skrili da je ne mores snet, razen da podres pol avta (bi naredil to, pa mi ni uspelo ... :( ). Je nek motorcek v ohisju cirka 5x8cm, pa verjetno res odpira neko loputo, ceprav je nisem nasel. Na notranji strani tega bobna, kjer ventilator zajema zrak, v isti visini, kot je motorcek (od ohisja gredo proti bobnu 3 "nogice"), ni nic videti ne otipati. Tako da sem se odlocil, da grem en dan na servis povprasat kaj menijo, ker po pravici povedano, na pamet vem za vse sravfe ki drzijo celotno desno stran armature ... Zdaj pa en bom vec smetil niti od Citroenovca :D.

Hvala se enkrat obema, ki sta pomagala ;)!
Odgovori