CLIO STORIA DCI 70 Km - chip tuning

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Uporabniški avatar
d_leonit

Odgovor Napisal/-a d_leonit »

Pri temu modelu je problem elektronika....saj se ne da modificerat racunalnik(na zalost). Bi se pa dalo ta model drugac brez problema dvignit na 100hp. Potreben bi bil samo dvig boosta na sami turbini... :wink:

lp
Dejan
Uporabniški avatar
d_leonit

ROkI^ napisal/-a:lp!

lahko poves kaj vec o tem, komu dati to delati, kaksna so tveganja za avto, itd itd ( imam pa avto se v garanciji 4 leta, tako da me zanima tudi, kako je z garancijo ) , imam pa clio storia letnik 2007, 50kw, 1.5 dCi , ce te zanima se kaj vec podatkov me lahko na PM . Me pa res ful zanima, kako je z tem ( 50kw je definitivno premalo za ta avto )

Najlepsa hvala, Rok
Kot sem ze rekel, modificirati se racunalnika zal ne da...kar pomeni da se tudi ne da povecati dotoka nafte. Mislim da bi bila edina resitev kaksen modul, vendar pa zal ne dajo taksnih razultatov kot samo preprogramiranje racunalnika.
V primeru da se bos odlocil za modul oz. da se bo dalo enkrat v prihodnosti "cipat" racunalnik, se ti bo sele takrat poznalo sam dvig boosta na turbini.
65hp clioti imajo orginal 1.05Bar nadtlaka v turbini(turbina kkk kp-35), in predvidevam da imajo 70hp enako (82hp imajo 1.2bar). Sam dvig pritska turbine pa se doseze tako kot sem narisal na spodnji sliki.

Slika

Je pa obvezna uporaba boost metra saj drugace ne ves na koliko Bar-ov se polni turbina.
Se pa da dvigniti tam do 1.35Bar, vec se mi zdi da ni priporocljivo. Enkrat sem se menil z enim portugalcom in je rekel da je dvignil pritisk na 1.5Bar in s tem zgubil na koncni hitrosti, pridobil pa na samih pospeskih, imel je pa 115hp...zal mu je sla turbina po okoli 40.000 km.

Pa se nekaj, ko se poveca sam pritisk turbine, racunalnik zazna da je pritisk prevelik in preklopi program v safe mode(varni nacin).
To se da enostavno prepreciti tako, da se odklopi senzor za pritsk turbine.
Ne se vstrasit saj ni skodljivo :wink:

Ce imate se kaj za vprasati, z veseljem pomagam.

lp
Dejan
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Ne se prevec zezat sam s tem dvigom pritiska, ker racunalnik se vedno dodaja enako kolicino bencina zaradi tega pa pride do prerevne mesanice in ti prezge svece, bat in gre vse papa...
Tist senzor je z razlogom tm. Jest se nebi igral tkole. Za tistih par konjicev vec se ne splaca. Bolje ornk narest pa je :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
d_leonit

Drmo napisal/-a:Ne se prevec zezat sam s tem dvigom pritiska, ker racunalnik se vedno dodaja enako kolicino bencina zaradi tega pa pride do prerevne mesanice in ti prezge svece, bat in gre vse papa...
Tist senzor je z razlogom tm. Jest se nebi igral tkole. Za tistih par konjicev vec se ne splaca. Bolje ornk narest pa je :wink:
Saj jaz sm mislu, da naj se dvigne pritisk samo v primeru reprogramacije oz. da se nastavi pravo mesanco nafte in zraka :wink:

Tisti senzor je pa izklucno za to, da turbina ne preseze pritiska 1.05bar oz da s tem tudi varuje da ne pride do prerevne mesanice, tako kot si zgoraj napisal.

Vendar tako kot pravim, da se boost dvigne samo v primeru reprogramacije, s tem pa potreben izklop senzorja. Res pa je da je s tem nimas nobene zascite, v primeru da pride do nezazeljenega prevelikega boosta, kar je pa pomoje bol tezko mogoce.
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

ROkI^ napisal/-a:se pravi, ce sm prav zastopo...

1. Reprogramiranje racunalnika ( chiptuning ) +
2. Spremenitev boosta turbine na cca 1.3 bara

= cca 100 konjev ?

Pa to zmanjsa zivljensko dobo motorja ali turbine ?
Normalno. Tovarniske nastavitve so najbolj optimalne za najdaljso zivljensko dobo.
Cist po domace primer: Nosi nahrbtnik z 50 kg, pol pa nalozi 75kg, pa bos sam po sabi opazil razliko koliko dalec bos nesel.
Isto je z avtom, vecja obraba materialov.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
FastDay
Kraj: Semič

Odgovor Napisal/-a FastDay »

Najbols da se kasne pol leta pocakate pa se bo tud ta racunalnik dal "cipat" :wink: sam da bo dost interesentov :P

Mogoce bi bilo v osnovi pametno zamnejati IC z vecjim....to bi bila najcenejsa in najvarnejsa posodobitev :wink:
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Fastday ti si ze cipal svojega al ne? Sem ze pozabo :smt017 :wink:
FastDay

Mark napisal/-a:Fastday ti si ze cipal svojega al ne? Sem ze pozabo :smt017 :wink:
jp sm mu dal se ene par konjicev pod havbo .....no se IC pride v kratkem
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

in koliko racunas, da bos dobil z menjavo IC? Kaj bos dal od bemfe?
FastDay

Mark napisal/-a:in koliko racunas, da bos dobil z menjavo IC? Kaj bos dal od bemfe?
ja od bemfe bom dal k je kar prikladen za cliota .....no prirastka vrjetno nebo veliko ....bo pa vrjetno lazje dihal :wink:
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

FastDay napisal/-a:
Mark napisal/-a:in koliko racunas, da bos dobil z menjavo IC? Kaj bos dal od bemfe?
ja od bemfe bom dal k je kar prikladen za cliota .....no prirastka vrjetno nebo veliko ....bo pa vrjetno lazje dihal :wink:
Ce je Broker prodal tazadnga RS-a zarad tvojga cipanga dizla potem ves d si "mal" pa res prdobu na moci :lol:
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Mislm, da mors dobit sigurno 10HP.
FastDay

scrat napisal/-a:Mislm, da mors dobit sigurno 10HP.
Vrjetno bi na Storiji dobu 10 km ce ne vec ...jst na svojem jih vrjetno nebom ker imam ze v osnovi drugacen IC (vecji)
FastDay

Figo napisal/-a:
FastDay napisal/-a:
Ce je Broker prodal tazadnga RS-a zarad tvojga cipanga dizla potem ves d si "mal" pa res prdobu na moci :lol:
A to je bil razlog prodaje :P
Uporabniški avatar
Figo
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a Figo »

FastDay napisal/-a:
Figo napisal/-a:
FastDay napisal/-a: ja od bemfe bom dal k je kar prikladen za cliota .....no prirastka vrjetno nebo veliko ....bo pa vrjetno lazje dihal :wink:
A to je bil razlog prodaje :P
Jop, med drugim tui ta razlog ja....se je kr zrl zarad gorjancev ja 8) :lol:
Odgovori