problem z zaklepanjem / odklepanjem megana

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
axd

problem z zaklepanjem / odklepanjem megana

Odgovor Napisal/-a axd »

zdravo!

pred kratkim smo za druzinico nabavili megana breaka 1.9 dci fairway-a, letnik 2002. avto zgleda ok (kilometri bodo pokazali svoje...)

"problemcek" pa se je pojavil nekaj dni nazaj, ko zvecer zaklenem avto in slucajno probam, ce so zadnja vrata zaklenjena -> so odklenjena. ok, si mislim, pomotoma sem ga odklenil. pritisnem kljuc, "klik", probam kljuko, vrata se vedno odklenjena. izkazalo se je, da jih ne zaklepa, ceprav se v vratih slisi preklop elektromagneta. probam razne variante in mi uspe vrata zakleniti edino tako, da pri odklenjenem avtu in odprtih problematicnih vratih avto zaklenem in potem zaprem vrata. :smt017 hmmm, ampak...sedaj, ko ga odklenem ostanejo zadnja vrata zaklenjena. po raznih poizkusih mi jih uspe odpreti tako, da z notranje strani drzim kljuko odprto in potem vrata odprem z zunanje strani.
torej elektomagnet (motorcek) dela. mehanizem za odpiranje tudi dela. ampak, kot da bi se mu malo zmesalo in ne dela tak kot bi moral...
naj omenim, da sem dan prej nastavljal otrosko varovalo proti odpiranju vrat z notranje strani...bi lahko tukaj bil vzrok? enako sem delal na drugih vratih, pa problema ni... je mozno, da se kaj pobrka program zaklepanja/odklepanja? bi kabel z akumolatorja (resetiranje) kaj pomagalo?

hvala za odgovore in lp!
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Morda bi resetiral racunalnik? Odklopis akumulator za 20min in to je to...potem, ko bos akumulator priklopil nazaj se ti okna ne bodo normalno odpirala...da bi resil to tezavo...moras okno malo spustiti potem pa nazaj dvigniti in drzati gumb cca. 4sec da racunalnik spet spozna delovanje. in tako se preostala tri okna.

Ne vem pa, ce bo to kej pomagalo...pa a nimas gumba na voznikovih vratih za preprecitev odpiranja oken in vrat zadaj?
axd

Odgovor Napisal/-a axd »

gumba ni nobenega. okna zadaj nimajo elektricnega pomika, blokada odpiranja vrat znotraj je pa tisti mali heblcek pri mehanizmu za zapiranje.

hec pa je v tem, da sem ta mehanizem ze zmontiral ven in ga probal pes - vse moznosti. takrat se mi je zdelo, da deluje ok. ko pa sem zmontiral nazaj, pa ista zgodba... :?:
scrat

Pol pa najbols, da odpeljes mal na servis..al pa vsaj vprasas kaj bi lahko bilo. Sam itak ti bodo rekl, da prpel tja...
axd

Odgovor Napisal/-a axd »

ja, saj tak mam ze narocen pregled na servisu, da mi celi avto precekirajo.
pac sem misli, da glede na bogate izkusnje, ki si jih izmenjujete na tem forumu, je kdo, ki je imel enak problem.
scrat

Pomoje si ti prvi :wink:
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

ta problem pa je res prvi.. :roll: Ta zadeva je cisto mehanska, zato nobene pametne ideje nimam. Imam isto na 19ki, ampak dela tak kot je treba...v bistvu je ne uporabljam nic :wink:

Lahko, da je kaksna stvar v napoto mehanizmu in zaradi tega zeza. Lahko pa je mehanizem ze suh, pa ga je treba samo naspricat.
Slika
axd

Odgovor Napisal/-a axd »

saj ravno to, da je vse mehansko (razen elektromagneta/motorcka - ta pa deluje)...
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

scrat napisal/-a:Morda bi resetiral racunalnik? Odklopis akumulator za 20min in to je to...potem, ko bos akumulator priklopil nazaj se ti okna ne bodo normalno odpirala...da bi resil to tezavo...moras okno malo spustiti potem pa nazaj dvigniti in drzati gumb cca. 4sec da racunalnik spet spozna delovanje. in tako se preostala tri okna.

Ne vem pa, ce bo to kej pomagalo...pa a nimas gumba na voznikovih vratih za preprecitev odpiranja oken in vrat zadaj?
Ce je model 99-02 ne rabis nic stikala na novo stelat, ker ni potrebno. Mislim, da je problem verjetno v kakem stiku konektorja...
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
axd

Odgovor Napisal/-a axd »

konektor ne more biti, ker se slisi, da motorcek (el.magnet) deluje, ko odklepas/zaklepas. nekih koncnih stikal pa tak ali tak ni noter.
BRUKI
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a BRUKI »

Toliko casa kot si potreboval za razmislanje kaj bi bilo,
bi raje demontiral vrata in pogledal.
Veliko moznosti je kaj je narobe.
Vendar vse je le ugibanje....ugotovis lahko le ce pogledas.
scrat

To je mel kolega na 19ki problem z zaklepanjem/odklepanjem vrat...en motorcek je zamenjal, drugega pa razstavil namazal in je zadeva delovala BP. Probaj...
axd

Odgovor Napisal/-a axd »

BRUKI napisal/-a:Toliko casa kot si potreboval za razmislanje kaj bi bilo,
bi raje demontiral vrata in pogledal.
Veliko moznosti je kaj je narobe.
Vendar vse je le ugibanje....ugotovis lahko le ce pogledas.
nisem takoj napisal: vrata sem razdrl, vzel celi mehanizem dol, ampak, ce bos ti mejster lahko kaj posraufal, kapa dol :smt043
vse kompaktno sestavljeno in ne mores drugace razdret, kot da ohisje pigas (na tem delu).
za razmisljanje pa tudi nisem porabl veliko casa, ker sem prej naredil to, kar si predlagal :smt042
sem pa pac vprasal, ce je kdo imel kaj podobnega in kako je resil.
Odgovori