pred kratkim smo za druzinico nabavili megana breaka 1.9 dci fairway-a, letnik 2002. avto zgleda ok (kilometri bodo pokazali svoje...)
"problemcek" pa se je pojavil nekaj dni nazaj, ko zvecer zaklenem avto in slucajno probam, ce so zadnja vrata zaklenjena -> so odklenjena. ok, si mislim, pomotoma sem ga odklenil. pritisnem kljuc, "klik", probam kljuko, vrata se vedno odklenjena. izkazalo se je, da jih ne zaklepa, ceprav se v vratih slisi preklop elektromagneta. probam razne variante in mi uspe vrata zakleniti edino tako, da pri odklenjenem avtu in odprtih problematicnih vratih avto zaklenem in potem zaprem vrata.
torej elektomagnet (motorcek) dela. mehanizem za odpiranje tudi dela. ampak, kot da bi se mu malo zmesalo in ne dela tak kot bi moral...
naj omenim, da sem dan prej nastavljal otrosko varovalo proti odpiranju vrat z notranje strani...bi lahko tukaj bil vzrok? enako sem delal na drugih vratih, pa problema ni... je mozno, da se kaj pobrka program zaklepanja/odklepanja? bi kabel z akumolatorja (resetiranje) kaj pomagalo?
hvala za odgovore in lp!