Izguba moci ?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Danilo

Izguba moci ?

Odgovor Napisal/-a Danilo »

opazil sem da moj megan izgublja moc pri vklopljeni klimi. Gre za megana letnik 98 1,6 motor letnik 98 oprema Alize.
Kaj je narobe?
Ko grem v klanec mi pomankuje moci kot da nekaj ne dela vredu?
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

Ce je to malenkost,je to cist normalno,pac motor mora gnat se klimo in seveda pr tem zgubi moc,ce pa je izguba moci vecja pa je lahk kriu ksn lezaj na jermenici klime al pa kej podobnga(to zadnje sam ugibam).
Lp
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

je bil kdaj kompresor servisiran? Ce ne, potem ga je treba servisirat, ker je olje ze verjetno zelo umazano, vprasanje, v kaksnem stanju je ze drobovje kompresorja.
Slika
lagunec

Odgovor Napisal/-a lagunec »

na moji laguni je bilo isto zamenjal sem kompresor, pa je bolje
Danilo

Odgovor Napisal/-a Danilo »

Komresor klime je bil na novo pretesnjen in napolnjen.
Opazil sem pa da obcasno zaropota kompresor ko stojim na semaforju.
madmitch
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madmitch »

Tvoj megane ima 100% konjev, klima porabi 10% konjev, torej ti jih ostane samo se 90%. Temu pristej se leta, ki so tudi pobila del crede, klima iz istega vzroka (starosti) rabi vec moci. Je** ga, tako je.
lagunec

kot sem napisal sem menjal kompresor za novega. zadeva okoli moci je bocjsa samo se vedno se pozna vklop klime ampak samo pri mestni voznji na avtocesti je sedaj prakticno ne opazim prej pa mi je avto kar posteno cukal.

Glede na to, d aimam dizla 1,9 dci 120km me pa zanima zakaj se je glas motorja spremenil prej ko je bil avto novejsi prakticno pri prostem teku nisi locil, da gre za dizla sedaj ga pa kar dobro slisim, tudi ko ga malo bolj pritisnem ima nek tak globok debel zvok, kot d abi bil pocen izpuh samo sem ga pregledalpa je cel, ampak potegne pa kot se sika. Ima kdo idejo kaj bi to bilo?
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Morda bi olje dal drugo not?
lagunec

mozno, olje so mi menjali na servisu, tko d aje excellium 5w do 40w, a mas idejo za kaj boljsega ?
Odgovori