Zdravo!
Imam megana letnik 98 1.6e prevozenih imam 150000 in vse servisirano do 140000 km. Opazil pa sem problem da se mi pri prestavljanju iz prve v drugo prestavo in obratno zatika ostale prestave so pa uredu!
A se da to pozdraviti?????Ker ce moram kdaj hitro prestavljati je rahlo nadlezno ce ne dobis prve al pa druge prestave!!
poglej nosilec motorja-spodnji, takoj pod mostom..na mojem meganu se mi je isto dogajalo, da se je motor pri vecjih obratih "naslonil" nazaj ter se je zatikalo pri prestavljanju
BoneS napisal/-a:poglej nosilec motorja-spodnji, takoj pod mostom..na mojem meganu se mi je isto dogajalo, da se je motor pri vecjih obratih "naslonil" nazaj ter se je zatikalo pri prestavljanju
Meni se je menjalnik enako "pokvaril", s tem, da je meni sel spredni desni nosilec, ki je pod klimo. Kakorkoli obracas, je treba pol masine razkopat. Levi gre takoj, desni pa...
madmitch napisal/-a:Meni se je menjalnik enako "pokvaril", s tem, da je meni sel spredni desni nosilec, ki je pod klimo. Kakorkoli obracas, je treba pol masine razkopat. Levi gre takoj, desni pa...
Ah zaradi tega pa res ni treba nic masine razdirat.. Podpres jo za tisti cas, z kaksno hidravlicno dvigalko. Pa zamenjas ruki-cuki levi in desni nosilec,brez razdiranja. Samo en kljuc rabis. Mislim da 17, da odtegnes vijake na nosilcu...
Mam zelo podobn problem. Rocica od menjalnika mi ob spuscanju/dodajanu gasa skace ko taka fedra. Ravnotako mi pri vecji hitrosti 50-60 km/h zelo tezko gre v drugo prestavo. Predvidevam, da je nosilec motorja hin, ampak kako preveriti kateri...?
sinhron za tretjo prestavo
nekaj čist normalnega za megana 2
preden se začnejo še večje težave, priporočam prodajo
nažalost se bo to stopnjevalo in na koncu se lahko celo posloviš od 3tje prestave
če še nisi menjal sklopke, lahko še to pričakuješ glede na to da je mojo razneslo pri 37000km, pa so rekli da je serijska napaka, kar je pr mojem avtu, celi avto serijska napaka