Megane zatikanje menjalnika!!!!!!!!!!!!!!

Debate o vseh Renault Sport modelih (Twingo, Clio, Megane)
Odgovori
Celjan9
Kraj: Celje

Megane zatikanje menjalnika!!!!!!!!!!!!!!

Odgovor Napisal/-a Celjan9 »

Zdravo!
Imam megana letnik 98 1.6e prevozenih imam 150000 in vse servisirano do 140000 km. Opazil pa sem problem da se mi pri prestavljanju iz prve v drugo prestavo in obratno zatika ostale prestave so pa uredu!
A se da to pozdraviti?????Ker ce moram kdaj hitro prestavljati je rahlo nadlezno ce ne dobis prve al pa druge prestave!!

Lp
Hvala in lp
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Verjetno sinhron. Pel k mehankarju.
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

poglej nosilec motorja-spodnji, takoj pod mostom..na mojem meganu se mi je isto dogajalo, da se je motor pri vecjih obratih "naslonil" nazaj ter se je zatikalo pri prestavljanju
Slika
Uporabniški avatar
VIA
Kraj: Mariborsko podzemlje

Odgovor Napisal/-a VIA »

BoneS napisal/-a:poglej nosilec motorja-spodnji, takoj pod mostom..na mojem meganu se mi je isto dogajalo, da se je motor pri vecjih obratih "naslonil" nazaj ter se je zatikalo pri prestavljanju
mislim da bo to-to
Slika
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

tocno to.

Doma je kr jebano menjat tale nosilec... Najlazje je na dvigalki, ko je avto dvignjen..
Uporabniški avatar
BoneS

Odgovor Napisal/-a BoneS »

Solero napisal/-a:tocno to.

Doma je kr jebano menjat tale nosilec... Najlazje je na dvigalki, ko je avto dvignjen..
tocn..drgc je zlo tezko dostopen..ce je avto dvignjen, je 5minut dela. nosilec je pa okol 15-20eur
Slika
madmitch
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a madmitch »

Meni se je menjalnik enako "pokvaril", s tem, da je meni sel spredni desni nosilec, ki je pod klimo. Kakorkoli obracas, je treba pol masine razkopat. Levi gre takoj, desni pa... :evil:
Uporabniški avatar
Solero

Odgovor Napisal/-a Solero »

madmitch napisal/-a:Meni se je menjalnik enako "pokvaril", s tem, da je meni sel spredni desni nosilec, ki je pod klimo. Kakorkoli obracas, je treba pol masine razkopat. Levi gre takoj, desni pa... :evil:
Ah zaradi tega pa res ni treba nic masine razdirat.. Podpres jo za tisti cas, z kaksno hidravlicno dvigalko. Pa zamenjas ruki-cuki levi in desni nosilec,brez razdiranja. Samo en kljuc rabis. Mislim da 17, da odtegnes vijake na nosilcu... :wink:
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

Mam zelo podobn problem. Rocica od menjalnika mi ob spuscanju/dodajanu gasa skace ko taka fedra. Ravnotako mi pri vecji hitrosti 50-60 km/h zelo tezko gre v drugo prestavo. Predvidevam, da je nosilec motorja hin, ampak kako preveriti kateri...?
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Das v prvo prestavo pa premikas avto naprej pa nazaj ( ugasnjenega)

Pol pa gledas kje oz pri katerem nosilcu se motor bolj premika oz se ti zdi da se prevec premika.
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
ManIAK

Odgovor Napisal/-a ManIAK »

ok, bomo probali. tnx
Uporabniški avatar
_BosTeK_

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

Meni se pa na meganu letnik 03 1.6 16v občasno zatika menjalnik iz 4 nazaj v 3 in iz 3 v drugo. Ve kdo kaj bi lahko bilo to? Me kr moti :x
Uporabniški avatar
Doctor DJ
Kraj: Štajerska

Odgovor Napisal/-a Doctor DJ »

sinhron za tretjo prestavo
nekaj čist normalnega za megana 2
preden se začnejo še večje težave, priporočam prodajo
nažalost se bo to stopnjevalo in na koncu se lahko celo posloviš od 3tje prestave
če še nisi menjal sklopke, lahko še to pričakuješ glede na to da je mojo razneslo pri 37000km, pa so rekli da je serijska napaka, kar je pr mojem avtu, celi avto serijska napaka
Uporabniški avatar
_BosTeK_

Odgovor Napisal/-a _BosTeK_ »

mi lepo laufa zdaj, sem mogo samo olje menjat :D sklopka je pa tud prva, in ima avto skoraj 87.000 prevoženih
Odgovori