Clio 1.8 16V l.91 - Ziiga (volanska letev str.38)

Predstavite Vašega Renault-a
Odgovori

Barva vozila?

Monaco blue (williams)
139
66%
Sport oranžna (focus st)
71
34%

Skupaj glasov: 210

Uporabniški avatar
Ziiga
Kraj: Ljubljana Bežigrad

Odgovor Napisal/-a Ziiga »

dete napisal/-a:jest namrec rabm cist belo svetilnost :wink:

jest mam notr Narva H4 range power white, sem pa dau okol bivsih 5 jurjou :wink:

Nej bi ble neki z philipsom povezane :D
Uporabniški avatar
MaTe0
Kraj: Pohorje

Odgovor Napisal/-a MaTe0 »

Samo to mas ziher slikano ko mas dolge luci prizgane ne? Naredi sliki z kratkimi da vidimo kolk so res bele :)

P.S. a si ti tist ziga ki je takrat men kable v mb prodal? :D
Renault Megane Mk2 Ph2 1.4 16v
Uporabniški avatar
Ziiga

No nekej novga :wink: Za tole se najlepse zahvaljujem Revoltu :D V kratkem pride na vrsto generalka masine...

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

Zanimivo. Pa mas kable pa ECU?
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
Ziiga

nop. Nimam SE. Se bo pa kmalu zacel lov za njimi :wink: Samo trenutno ni vec financ. Imam toliko, da zacnem z obnovo... Potem pa pocasi naprej :)
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

:D

ce bos pa kable pa ECU rabu se pa kej meni javi, pa bomo pogledal (se bo tud se kej druzga najdlo) :D

drugac pa bo tole se ena raketa; mi je predvsem zanimivo, k ni v osnovi 16V, pa ga gres predelvat-pohvalno, pa upam, da ti uspe
Uporabniški avatar
Drmo
Kraj: Garage

Odgovor Napisal/-a Drmo »

dete napisal/-a::D

ce bos pa kable pa ECU rabu se pa kej meni javi, pa bomo pogledal (se bo tud se kej druzga najdlo) :D

drugac pa bo tole se ena raketa; mi je predvsem zanimivo, k ni v osnovi 16V, pa ga gres predelvat-pohvalno, pa upam, da ti uspe
Mal velik stvari se za sabo potegne takale predelava, po drugi strani je pa to se najbolsa varianta ker 16 ventilarji so v vecini vsi zgoneni do konca :mad:

Dete ma zihr se en ECU, pa kabli oz. celotna instalacija tud pomojem ne bo problem :wink: Velik srece pri sraufanju :wink:
Enigma motorsport
Uporabniški avatar
dete

mam se dva, kablov pa do Pakistana in nazaj 8)

ve pa moj kolega za enga 16V-ja iz Italije-crnga (sicer brez papirjev), za eno spodobno ceno :wink:
Uporabniški avatar
Ziiga

dete te bom kontaktiral, ker bi res precej nujno potreboval ECU in instalacijo :)

Drugace pa more uspeti. Pa desna polosovina manjka, kej je bila v prometni zvita. Pri desni bo potrebno menjati manseto... Skratka ojnicne lezaje... itd itd.

Ta vikend zacnem z razdiranjem 8) :P can't wait
Uporabniški avatar
dete

ce pogledas mau na moj projekt, bos vidu, da sm biu v popolnoma isti situaciji kot ti, motor zjeban, pol smo ga razdrli, mau racunal kok pride obnova :roll: -u glavnm prevec; no in pol sm su drug motor nabavt za precej manjso ceno, kot bi me prsla celotna obnova,- ki se vedno dela

mau razmisl, ce se ti splaca rihtat (deli in delo); vedt mores, da je men to kolega rihtou (CliYo II); ce pa das enmu mehaniku, te bo pa svinsko upalu

je za razmislt, kaj se splaca-definitivno je pa res, da je voznja s takim motorjem nadvse fenomenalna in u koncni fazi pozabs na vse skrbi in kes, k ga vlozis v take stvari :wink:
Uporabniški avatar
Ziiga

Sej masina dela :) Saj tako mi je Revolt zatrdil in mu vrjamm. Edino ojnicni lezaji niso kaj v dobrem stanju in jih bom menjal. Pa mogu bom menjat tesnilo na karterju in na glavi... tako da... to bo zaenkrat to pa mogoce se ventila postimat... :wink:

Pa se motor sem dobil zastonj :)
Uporabniški avatar
Ziiga

No skratka, zdele grem ferbcat.

- Ali lahko obdrzim elektro instalacijo od 1.4 RT ali morm vso zamenat z instalacijo ventilarja?
- Lahko obdrzim obstojeci killer?

To bi bilo zaenkrat vse... :P hvala vnaprej!
Uporabniški avatar
Ziiga

Spet jest. Skratka vceraj smo razdrli pokrov motorja tako da smo pokukali v prostor odmicnih gredi, odsraufali zobnike, sneli zobati jermen in vse kablovje, ajnspric, razdelilno kapo (ps. krtacke so total fuc), izpusni kolektor, sesalni... vse dol sneli. Pa tudi pogledal sem, kako je z polosovinami in ce se ne motim pasejo na ta menjalnik tudi od 1.2, 1.4 modela, tako da glede polosovin smo reseni :D Sedaj pa se sprasujem ce se mi dejansko splaca v obstojecega cliasa vgrajevati to, saj bi moral kompresor za klimo in vse kar pase k njej vreci ven, ker je enostavno premajhen motorni prostor, navkljub moznim modifikacijam. Tako, da se isce starejsi clio z cimlepsim motornim prostorom ter karoserijo. Po moznosti starejsi, saj ima za moj okus bolj izrazite ostre linije in lepse luci kar je po mojemu okusu lepse.

:?: Mogoce kdo ve kako odviti torx vijake med glavo in motorja? zaenkrat se ne premaknejo za nic na svetu :(

edit: se mal slikc :wink:

Slika

Slika

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

vijake mocno naspricaj z YIELD-om (dosti boljse od WD-ja).

Sposodi si nekje odvijac na kladivo...je taki ful debeli in ko tolces po njem, pocasi obraca, odvija. Samo ne vem, kako je z nastavki :roll:
Slika
Uporabniški avatar
privatnik
Kraj: CE

Odgovor Napisal/-a privatnik »

Tile torxi niso med glavo in motorjem ampak so prisraufani v glavo in drzijo na mestu odmicni gredi (ubistvu zgornji del, ki objema odmicni gredi, spodaj ju objema glava). Odvijes jih s Torx 40 in pa navadno veliko gedoro, fajn je da ne vleces pocasi ampak malo cuknes, da spusti. Ko sem jaz to razstavljal ni blo nobenih vecjih problemov z odtegovanjem.
Glava je v blok prisraufana z inbus vijaki, ce se ne motim.
Odgovori