ej matika emm matija, si probu ti od tipota fergazer? Ker men se zdi da boljse skor iz stock motorja nemors potegnat kot je obstojeci vakuum fergazer.
fergazer clio 91 1.4 E6j
je se kak vecji offtopic tuki od mene 
ej matika emm matija, si probu ti od tipota fergazer? Ker men se zdi da boljse skor iz stock motorja nemors potegnat kot je obstojeci vakuum fergazer.

Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
Sem ja. Pred kaksnim tednom sem testno zmontiral na avto in se malo zapeljal. Men se je velik bolj dopadl s tem vecjim fergazerjem, ker takoj ko si do konca zahodu, se je masina zbudila (pri vseh obratih), medtem ko se pri serijskem fergazerju (v nizkih obratih) odpre samo ena loputa in preden se ne odpre druga je bolj zalostno. Se pa niti nisem trudil nastavljat fergazerja, ker se mi je nekam mudilo in sem potem hitro nazaj dal serijskega. Stantgas je bil prenizek, ampak to se tako nastavi.croma_man napisal/-a:je se kak vecji offtopic tuki od mene
ej matika emm matija, si probu ti od tipota fergazer? Ker men se zdi da bolj skor iz stock motorja nemors potegnat kot je obstojeci vakuum fergazer.
Bom pa tko reku.. ..premalo casa sem "testiral", da bi ti lahko rekel ali da se ful pozna ali da je isto. Najbolj se mi je dopadla odzivnost, ki je bila s tem Tipotovim fergazerjem vecja, kot s serijskim.
kajn problem! Bomo ob prvi priliki podebatiralcroma_man napisal/-a:bo treba to offline predebatirat, letos sm pac na cliotu pa ga je treba mal kulturno porihtat
Ce mene vprasas so najbolj smiselne predelave (za majhen denar) na 1.4 masini obdelava glave (popravijo se napake odlitka glave), ventili se lahko nastavijo malo drugace in s tem se malenkost zamakne odmicna (sesalni 0.10, izpusni 0.15), pa baje se senzor na menjalniku (za vzig) malo zamakne in s tem se dobi se nekaj s predvzigom, pa ustrezen fergazer. Pa fino je imet ustrezen menjalnik (serijski 5kin to siguno ni).. ..torej bolj kratek menjalnik (od kazga Expressa, Clio 1.2 in podobno).
croma_man napisal/-a:sej za fergazer nastelat ni treba bit doktor...
1) obrati
2) zrak
3) bencin
stelas dokler ne gre kot mora. Simpl, edino kar rabis je od sivalnega stroja izvijac.
A to mislis dvojnega Webra al kaj ?Pa kje si bil enih osem let nazaj ?Meni je avto normalno delal preden sem ga dal nastavit sam zejen je bil precej pol je pa enako delal le da ni bilo tako velike zeje.
Ja se nekaj ce bo kdo kaj caral imam jaz se novo original benz pumpo SOFABEX od E6J !
- Guano_Apes
Je ze delu kdo to? Kak je pa z racunalnik ne bo meu nc proti ce se einspric dol butnemloncar napisal/-a:Da se menjat, ampak potrebujes par stvari:Guano_Apes napisal/-a:kak je pa kej z vplinjaci. se da to tut kj bolsiga dobit p mejat. se pozna kj na moci itd. Na 19-ki 1.4e
lp
- drug sesalni kolektor + fergazer
- ustrezen razdelilec vziga
- odstranit bi mogu el. benz pumpo in jo nadomestit s mehansko (od E6J motorja) ali pa obdrzis el. benz pumpo in dodas regulator pritiska goriva
To je bolj kot ne vse. Verjetno se bi poznalo na moci in porabi, kajti s fergazerjem se motor vrti do 7000RPM, medtem ko ima s ainsrocem blokado na dobrih 6000 RPM.
lp
- Guano_Apes
pa pase gor na 1.4 motor menjalnik od 1.2 cliota. srauf na srauf?mloncar napisal/-a:kajn problem! Bomo ob prvi priliki podebatiralcroma_man napisal/-a:bo treba to offline predebatirat, letos sm pac na cliotu pa ga je treba mal kulturno porihtat
Ce mene vprasas so najbolj smiselne predelave (za majhen denar) na 1.4 masini obdelava glave (popravijo se napake odlitka glave), ventili se lahko nastavijo malo drugace in s tem se malenkost zamakne odmicna (sesalni 0.10, izpusni 0.15), pa baje se senzor na menjalniku (za vzig) malo zamakne in s tem se dobi se nekaj s predvzigom, pa ustrezen fergazer. Pa fino je imet ustrezen menjalnik (serijski 5kin to siguno ni).. ..torej bolj kratek menjalnik (od kazga Expressa, Clio 1.2 in podobno).
p kake so prednosti te menjave?
lp
Naceloma bi moral pasat (verjetno sta oba menjalnika JB1, v tem primeru more pasat). ce se splaca.. ..cist odvisno kater menjalnik imas (kaksna so prestavna razmerja, FD itd). Pogledas oznake menjalnika (npr. JB1 035) in iz pdf-ja, kjer so navedena prestavna razmerja in ostali podatki s pomocjo gearkalkulatorja preracunas parametre, na podlagi katerih se odlocis za dolocen menjalnik.Guano_Apes napisal/-a:pa pase gor na 1.4 motor menjalnik od 1.2 cliota. srauf na srauf?
p kake so prednosti te menjave?
lp
pdf in gearkalkulator dobis TUKAJ
- Guano_Apes
amcroma_man napisal/-a:bo treba to offline predebatirat, letos sm pac na cliotu pa ga je treba mal kulturno porihtat
jaz sem tut za malo predelav pod pokrovom takoj za tem ko dam tvoje odbijace gor
tak da bi se tut priporocal ce se da kaj pametnega nardit da bi mi malo svetoval pa to.
nekaj si omenjal 1.8 16v masino.
kolko pride kaj to vse skupaj.
komplet masina+elektronika+racunlanik
v glavnem vse kar spada k masini 1.8 16v pa vrjetno pol se novi menjlanik.
kolko evrica je to pa potem se vgradnja
a 1.8 16v se da pol se kaj predelovat al je ze to dosti.
aja
ce se menja masina,kaj jo je treba potem prijavit da si menjalc motor al ni potrebno?
vem da tebi gre samo prometna na tehnicnega
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Tole z obrati mi ni cist jasnoGuano_Apes napisal/-a:Je ze delu kdo to? Kak je pa z racunalnik ne bo meu nc proti ce se einspric dol butnemloncar napisal/-a:Da se menjat, ampak potrebujes par stvari:Guano_Apes napisal/-a:kak je pa kej z vplinjaci. se da to tut kj bolsiga dobit p mejat. se pozna kj na moci itd. Na 19-ki 1.4e
lp
- drug sesalni kolektor + fergazer
- ustrezen razdelilec vziga
- odstranit bi mogu el. benz pumpo in jo nadomestit s mehansko (od E6J motorja) ali pa obdrzis el. benz pumpo in dodas regulator pritiska goriva
To je bolj kot ne vse. Verjetno se bi poznalo na moci in porabi, kajti s fergazerjem se motor vrti do 7000RPM, medtem ko ima s ainsrocem blokado na dobrih 6000 RPM.![]()
lp
Mam CLIO 1.4 einspric pa ma blokado na 6850RPM