fergazer clio 91 1.4 E6j

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
croma_man
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a croma_man »

je se kak vecji offtopic tuki od mene :)

ej matika emm matija, si probu ti od tipota fergazer? Ker men se zdi da boljse skor iz stock motorja nemors potegnat kot je obstojeci vakuum fergazer.
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
melonca'r

Odgovor Napisal/-a melonca'r »

croma_man napisal/-a:je se kak vecji offtopic tuki od mene :)

ej matika emm matija, si probu ti od tipota fergazer? Ker men se zdi da bolj skor iz stock motorja nemors potegnat kot je obstojeci vakuum fergazer.
Sem ja. Pred kaksnim tednom sem testno zmontiral na avto in se malo zapeljal. Men se je velik bolj dopadl s tem vecjim fergazerjem, ker takoj ko si do konca zahodu, se je masina zbudila (pri vseh obratih), medtem ko se pri serijskem fergazerju (v nizkih obratih) odpre samo ena loputa in preden se ne odpre druga je bolj zalostno. Se pa niti nisem trudil nastavljat fergazerja, ker se mi je nekam mudilo in sem potem hitro nazaj dal serijskega. Stantgas je bil prenizek, ampak to se tako nastavi.

Bom pa tko reku.. ..premalo casa sem "testiral", da bi ti lahko rekel ali da se ful pozna ali da je isto. Najbolj se mi je dopadla odzivnost, ki je bila s tem Tipotovim fergazerjem vecja, kot s serijskim.
Uporabniški avatar
croma_man

Odgovor Napisal/-a croma_man »

bo treba to offline predebatirat, letos sm pac na cliotu pa ga je treba mal kulturno porihtat :)
Slika
Fiat Coupe 2.0 16V Turbo SOLD
Volvo 850 2.3 T5 20V Turbo SOLD
Renault Laguna 2.0 RXE '94 SOLD
VW Passat 1.8 20V Turbo Variant
Renault Express 1.4 RT '99
melonca'r

croma_man napisal/-a:bo treba to offline predebatirat, letos sm pac na cliotu pa ga je treba mal kulturno porihtat :)
kajn problem! Bomo ob prvi priliki podebatiral

Ce mene vprasas so najbolj smiselne predelave (za majhen denar) na 1.4 masini obdelava glave (popravijo se napake odlitka glave), ventili se lahko nastavijo malo drugace in s tem se malenkost zamakne odmicna (sesalni 0.10, izpusni 0.15), pa baje se senzor na menjalniku (za vzig) malo zamakne in s tem se dobi se nekaj s predvzigom, pa ustrezen fergazer. Pa fino je imet ustrezen menjalnik (serijski 5kin to siguno ni).. ..torej bolj kratek menjalnik (od kazga Expressa, Clio 1.2 in podobno).
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

croma_man napisal/-a:sej za fergazer nastelat ni treba bit doktor...

1) obrati
2) zrak
3) bencin

stelas dokler ne gre kot mora. Simpl, edino kar rabis je od sivalnega stroja izvijac.

A to mislis dvojnega Webra al kaj ?Pa kje si bil enih osem let nazaj ?Meni je avto normalno delal preden sem ga dal nastavit sam zejen je bil precej pol je pa enako delal le da ni bilo tako velike zeje.

Ja se nekaj ce bo kdo kaj caral imam jaz se novo original benz pumpo SOFABEX od E6J !
Uporabniški avatar
Guano_Apes

Odgovor Napisal/-a Guano_Apes »

mloncar napisal/-a:
Guano_Apes napisal/-a:kak je pa kej z vplinjaci. se da to tut kj bolsiga dobit p mejat. se pozna kj na moci itd. Na 19-ki 1.4e

lp
Da se menjat, ampak potrebujes par stvari:
- drug sesalni kolektor + fergazer
- ustrezen razdelilec vziga
- odstranit bi mogu el. benz pumpo in jo nadomestit s mehansko (od E6J motorja) ali pa obdrzis el. benz pumpo in dodas regulator pritiska goriva

To je bolj kot ne vse. Verjetno se bi poznalo na moci in porabi, kajti s fergazerjem se motor vrti do 7000RPM, medtem ko ima s ainsrocem blokado na dobrih 6000 RPM.
Je ze delu kdo to? Kak je pa z racunalnik ne bo meu nc proti ce se einspric dol butne :D

lp
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Saj pol ne bo imel dela (mislim na racunalnik) in ga ne potrebujes vec.Ni vbrizga - injektorjev ni lambde ni raznih tipal !
Uporabniški avatar
Guano_Apes

mloncar napisal/-a:
croma_man napisal/-a:bo treba to offline predebatirat, letos sm pac na cliotu pa ga je treba mal kulturno porihtat :)
kajn problem! Bomo ob prvi priliki podebatiral

Ce mene vprasas so najbolj smiselne predelave (za majhen denar) na 1.4 masini obdelava glave (popravijo se napake odlitka glave), ventili se lahko nastavijo malo drugace in s tem se malenkost zamakne odmicna (sesalni 0.10, izpusni 0.15), pa baje se senzor na menjalniku (za vzig) malo zamakne in s tem se dobi se nekaj s predvzigom, pa ustrezen fergazer. Pa fino je imet ustrezen menjalnik (serijski 5kin to siguno ni).. ..torej bolj kratek menjalnik (od kazga Expressa, Clio 1.2 in podobno).
pa pase gor na 1.4 motor menjalnik od 1.2 cliota. srauf na srauf?
p kake so prednosti te menjave?

lp
melonca'r

Guano_Apes napisal/-a:pa pase gor na 1.4 motor menjalnik od 1.2 cliota. srauf na srauf?
p kake so prednosti te menjave?

lp
Naceloma bi moral pasat (verjetno sta oba menjalnika JB1, v tem primeru more pasat). ce se splaca.. ..cist odvisno kater menjalnik imas (kaksna so prestavna razmerja, FD itd). Pogledas oznake menjalnika (npr. JB1 035) in iz pdf-ja, kjer so navedena prestavna razmerja in ostali podatki s pomocjo gearkalkulatorja preracunas parametre, na podlagi katerih se odlocis za dolocen menjalnik.

pdf in gearkalkulator dobis TUKAJ
Uporabniški avatar
Guano_Apes

Lazje receno kot storjeno :D o teh preracunavanjih prestavnih razmerij itd. res niam blage veze :D menjalnik itk morn mejat kr je ta bol bogi. tak d ce ma kdo kajga...nasledn mesnc sm kupec :D

lp
Uporabniški avatar
urosr
Kraj: Smartno ob Paki

Odgovor Napisal/-a urosr »

Guano_Apes napisal/-a:Lazje receno kot storjeno :D o teh preracunavanjih prestavnih razmerij itd. res niam blage veze :D menjalnik itk morn mejat kr je ta bol bogi. tak d ce ma kdo kajga...nasledn mesnc sm kupec :D

lp
mam dva, moreta oba pasata bp.
Uporabniški avatar
rambo
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a rambo »

am
jaz sem tut za malo predelav pod pokrovom takoj za tem ko dam tvoje odbijace gor :D
tak da bi se tut priporocal ce se da kaj pametnega nardit da bi mi malo svetoval pa to.

nekaj si omenjal 1.8 16v masino.
kolko pride kaj to vse skupaj.
komplet masina+elektronika+racunlanik
v glavnem vse kar spada k masini 1.8 16v pa vrjetno pol se novi menjlanik.
kolko evrica je to pa potem se vgradnja

a 1.8 16v se da pol se kaj predelovat al je ze to dosti.

aja
ce se menja masina,kaj jo je treba potem prijavit da si menjalc motor al ni potrebno?
vem da tebi gre samo prometna na tehnicnega :D :D :D
Renault Laguna Monaco GP 2.0t-NAPRODAJ-FOR SALE
Renault Megane Coupe 2.0 16V L96 - SOLD
clio 1.4 RT letnik 95 BUHTL - SOLD
Uporabniški avatar
JO-PO
Kraj: Žurkavas/Podgurje

Odgovor Napisal/-a JO-PO »

Guano_Apes napisal/-a:
mloncar napisal/-a:
Guano_Apes napisal/-a:kak je pa kej z vplinjaci. se da to tut kj bolsiga dobit p mejat. se pozna kj na moci itd. Na 19-ki 1.4e

lp
Da se menjat, ampak potrebujes par stvari:
- drug sesalni kolektor + fergazer
- ustrezen razdelilec vziga
- odstranit bi mogu el. benz pumpo in jo nadomestit s mehansko (od E6J motorja) ali pa obdrzis el. benz pumpo in dodas regulator pritiska goriva

To je bolj kot ne vse. Verjetno se bi poznalo na moci in porabi, kajti s fergazerjem se motor vrti do 7000RPM, medtem ko ima s ainsrocem blokado na dobrih 6000 RPM.
Je ze delu kdo to? Kak je pa z racunalnik ne bo meu nc proti ce se einspric dol butne :D

lp
Tole z obrati mi ni cist jasno
Mam CLIO 1.4 einspric pa ma blokado na 6850RPM
Uporabniški avatar
JO-PO
Kraj: Žurkavas/Podgurje

Odgovor Napisal/-a JO-PO »

urosr napisal/-a:
Guano_Apes napisal/-a:Lazje receno kot storjeno :D o teh preracunavanjih prestavnih razmerij itd. res niam blage veze :D menjalnik itk morn mejat kr je ta bol bogi. tak d ce ma kdo kajga...nasledn mesnc sm kupec :D

lp
mam dva, moreta oba pasata bp.
Dej mi povej obe oznaki prosm
melonca'r

jopk napisal/-a:Tole z obrati mi ni cist jasno
Mam CLIO 1.4 einspric pa ma blokado na 6850RPM
vozil sem dva RTja in oba sta imela blokado nekaj malega cez 6k RPM..

Jst mam en manjalnik od R21 1.7 (JB3 028), ce te zanima povej... menjalnik pase tudi v cliota, 5ko, 19ko itd
Odgovori