Mimogrede - na uradni renault strani - je najcenejsi Clio s tem motorjem konkretnih 12k Eur - a vceraj v Delu je pisalo, da se ga dobi za 10k Eur. Hmm - moram malo raziskat .... Moram rect, da me malo vlece turbo bencinec
Novi 1149ccm turbo 101KM TCE motor
- Citroenovc
Novi 1149ccm turbo 101KM TCE motor
Ocitno se v SLO ze prodajajo Renaulti s tem motrjem - je kdo ze v praksi to peljal?
Mimogrede - na uradni renault strani - je najcenejsi Clio s tem motorjem konkretnih 12k Eur - a vceraj v Delu je pisalo, da se ga dobi za 10k Eur. Hmm - moram malo raziskat .... Moram rect, da me malo vlece turbo bencinec
V spomin na najstniska leta ...
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
- Citroenovc
Kaj da 1.2 ne pije malo. Ce je z njim vse v redu, se ga tudi po 6 spravi, naceloma je pa 7 polna kapa. Twingo s klimo - 2 skrajnosti: ce ga je vozila zena, je pil 5,6, ko sem ga pa jaz v Mb in nazaj gonil, pa 8.2. Teh 8.2 je bilo vecino poti gas skoraj do podna, tako da razen v klanec vec sploh nebi mogel pit. Skoraj do podna pa zato, ker pri ful gasu mi je klimo izklopil, zato sem ga tiscal ravno toliko, da je klima se delala.
LP, Samojed
- Citroenovc
@JaaN - upam da tole o glavnem na vasi ne leti name ...
mene predvsem zanimajo obcutki tistih, ki bodo tale motor v kratkem sprobali .... a je kaj onega "turbo" pridiha v njem ali je popolnoma krotka zverca ....
tak da se z debato o domnevni porabi oddaljujemo ... no ce pa ze - Samojed - tale tvoja izkusnja je krasen pokazatelj moje teze, da imam raje mocnejsi avto (pa cetudi 50-100Eur vec stroskov na letnem nivoju z reg), ki pa na koncu pije manj in deluje mnogo bolj suvereno ...
Namrec - BX je meni v vseh letih z naskokom najnizje porabe dosegal pri relacijah po AC in s klimo vklopljeno ter s potovalno brzino do 160km/h ... ampak pogoj je bila relacija u susu - recimo min 200-300km in vec brez pavze ... in pa drzanje konstantne hitrosti, ko si jo enkrat dosegel ....
Na dnevni relaciji (cca 30km voznje v eno smer) in ob tekoci voznji pa s pridihom voznje do Vica po LJ, vendar po pravilih, pa prav tako s klimo - je pil vsaj pol litra vec ... tudi liter ...
mene predvsem zanimajo obcutki tistih, ki bodo tale motor v kratkem sprobali .... a je kaj onega "turbo" pridiha v njem ali je popolnoma krotka zverca ....
tak da se z debato o domnevni porabi oddaljujemo ... no ce pa ze - Samojed - tale tvoja izkusnja je krasen pokazatelj moje teze, da imam raje mocnejsi avto (pa cetudi 50-100Eur vec stroskov na letnem nivoju z reg), ki pa na koncu pije manj in deluje mnogo bolj suvereno ...
Namrec - BX je meni v vseh letih z naskokom najnizje porabe dosegal pri relacijah po AC in s klimo vklopljeno ter s potovalno brzino do 160km/h ... ampak pogoj je bila relacija u susu - recimo min 200-300km in vec brez pavze ... in pa drzanje konstantne hitrosti, ko si jo enkrat dosegel ....
Na dnevni relaciji (cca 30km voznje v eno smer) in ob tekoci voznji pa s pridihom voznje do Vica po LJ, vendar po pravilih, pa prav tako s klimo - je pil vsaj pol litra vec ... tudi liter ...
OK
LP
Primo?ć
LP
Primo?ć
- Citroenovc
Jaz sem samo zaradi tega pisal, ker pravim da pije malo.smile4me napisal/-a:1.2 ne pije malo
Tudi jaz imam raje mocnejsi motor.
Je pa itak zelo malo razlik, ce prav vozis. So doloceni motorji, ki so ali sfaljeni ali pa namenjeni za cisto drug stil voznje, in zato relativno veliko pokurijo. Drugace so pa izkoristki motorjev priblizno enaki, vecji imajo celo boljse izkoristke. Porabijo vec izkljucno zaradi koriscenje vecje moci pri speljevanju, prehitevanju itd. Ce peljes z 2.0 motorjem za twingom 1,2 in pospesujes enako kot twingo, bo razlika v porabi med obema minimalna, pa se to na racun teze.
Je pa tudi res, da motor kot je v twingu/cliu (1.2) ni zahteven in pozresen in mora biti dnevno na sporedu rally voznja, da ga do 8 litrov spravis ali pa je nekaj hudooo narobe.
LP, Samojed
- 16v-TwInGo
- Kraj: Ribnica