Novi 1149ccm turbo 101KM TCE motor

Vse ostale teme
Odgovori
Uporabniški avatar
Citroenovc

Novi 1149ccm turbo 101KM TCE motor

Odgovor Napisal/-a Citroenovc »

Ocitno se v SLO ze prodajajo Renaulti s tem motrjem - je kdo ze v praksi to peljal?

Mimogrede - na uradni renault strani - je najcenejsi Clio s tem motorjem konkretnih 12k Eur - a vceraj v Delu je pisalo, da se ga dobi za 10k Eur. Hmm - moram malo raziskat .... Moram rect, da me malo vlece turbo bencinec :) V spomin na najstniska leta ...
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Slicker

Odgovor Napisal/-a Slicker »

ce je taisti motor v twingotu morm povedat da vlece noro. skoraj prevec za tako skatlco. da bi ti pa znou kj vec povedat kot to pa ne morem, ker sem ga vozil na prekratki relaciji.
Uporabniški avatar
Citroenovc

ja taisti motor je v novem Twingu ...

v Delu so zapisali, da ima novi motor cca toliko KM kot 1.4 16V, toliko navora kot 1.6 16V in popije toliko kot 1.2 :)
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
smile4me
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a smile4me »

1.2 ne pije malo :roll:
Uporabniški avatar
PiNkZ

Odgovor Napisal/-a PiNkZ »

to je kao ista fora ko je v golfu 5 zmontiranb motor tfsi se pravi dober navor, dobra hitrost ter ekonomicen....
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Kaj da 1.2 ne pije malo. Ce je z njim vse v redu, se ga tudi po 6 spravi, naceloma je pa 7 polna kapa. Twingo s klimo - 2 skrajnosti: ce ga je vozila zena, je pil 5,6, ko sem ga pa jaz v Mb in nazaj gonil, pa 8.2. Teh 8.2 je bilo vecino poti gas skoraj do podna, tako da razen v klanec vec sploh nebi mogel pit. Skoraj do podna pa zato, ker pri ful gasu mi je klimo izklopil, zato sem ga tiscal ravno toliko, da je klima se delala.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

1.2 16v pije zelo malo. Verjemi.

Sem ga vozil skoraj 50.000 km.

Ce si pa kupis 1.2 in mislis da bos "glavni na vasi" in pride v postev samo gas do konca, si se pa posteno zmotil - takrat pa lahko reces da 1.2 pije.

To je motor za normalno voznjo. :wink:
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
Citroenovc

@JaaN - upam da tole o glavnem na vasi ne leti name ...

mene predvsem zanimajo obcutki tistih, ki bodo tale motor v kratkem sprobali .... a je kaj onega "turbo" pridiha v njem ali je popolnoma krotka zverca ....

tak da se z debato o domnevni porabi oddaljujemo ... no ce pa ze - Samojed - tale tvoja izkusnja je krasen pokazatelj moje teze, da imam raje mocnejsi avto (pa cetudi 50-100Eur vec stroskov na letnem nivoju z reg), ki pa na koncu pije manj in deluje mnogo bolj suvereno ...
Namrec - BX je meni v vseh letih z naskokom najnizje porabe dosegal pri relacijah po AC in s klimo vklopljeno ter s potovalno brzino do 160km/h ... ampak pogoj je bila relacija u susu - recimo min 200-300km in vec brez pavze ... in pa drzanje konstantne hitrosti, ko si jo enkrat dosegel ....
Na dnevni relaciji (cca 30km voznje v eno smer) in ob tekoci voznji pa s pridihom voznje do Vica po LJ, vendar po pravilih, pa prav tako s klimo - je pil vsaj pol litra vec ... tudi liter ...
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Citroenovc napisal/-a:@JaaN - upam da tole o glavnem na vasi ne leti name ...
Ne. Ampak na vse tiste, ki kupujejo 1.2 mlincke in mislijo, da imajo rakete (in s tem porabo kot 3.0 bencinarji).
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
Uporabniški avatar
Citroenovc

Kul, se mi je zdelo ;)

ja se popolnoma strinjam ... 1.2 motor in podobne miske z okoli 60KM so za izi muvin, za pedal do dna pa kaj mocnejsega ....
OK

LP

Primo?ć
Uporabniški avatar
Mark
Kraj: Maribor - Sl.Bistrica

Odgovor Napisal/-a Mark »

Jaz sem mel 1.2 navadnega in sem se vecinoma res na easy vozil! Ceprav je sel tudi kar solidno sploh za taksen motor!

Raje sem sparal in se vozil v mejah normale (t.j. cca 140)

Tankal pa sem 100 oktanca! S cca 25 eur sem naredil okol 350 km!
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

smile4me napisal/-a:1.2 ne pije malo :roll:
Jaz sem samo zaradi tega pisal, ker pravim da pije malo.
Tudi jaz imam raje mocnejsi motor.
Je pa itak zelo malo razlik, ce prav vozis. So doloceni motorji, ki so ali sfaljeni ali pa namenjeni za cisto drug stil voznje, in zato relativno veliko pokurijo. Drugace so pa izkoristki motorjev priblizno enaki, vecji imajo celo boljse izkoristke. Porabijo vec izkljucno zaradi koriscenje vecje moci pri speljevanju, prehitevanju itd. Ce peljes z 2.0 motorjem za twingom 1,2 in pospesujes enako kot twingo, bo razlika v porabi med obema minimalna, pa se to na racun teze.
Je pa tudi res, da motor kot je v twingu/cliu (1.2) ni zahteven in pozresen in mora biti dnevno na sporedu rally voznja, da ga do 8 litrov spravis ali pa je nekaj hudooo narobe.
LP, Samojed
Uporabniški avatar
16v-TwInGo
Kraj: Ribnica

Odgovor Napisal/-a 16v-TwInGo »

Jst mam 1.2 16v pa mi pije okol 7.5 pa nism neki sunday driver!
Slika
Odgovori