Megane II, nekoliko vlece v levo...

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
meganeman
Kraj: Velenje

Odgovor Napisal/-a meganeman »

Tudi men se dogaja to, je pa mnogo bolj opazno pri letnih nizko profilnih gumah kot na zimskih balonarkah. Opazil sem tudi mnogo vecjo obrabo gum na desni strani se posebej zadnja desna (se dober, da mam zdej take gume da lahka levo desno menjam:) ).

To ziher ni optika in pa optike pr Meganih itak ne mores delat oz. samo 50%, ker naklona se pa ne da nastavljat tako kot pri recimo VW-ju.

Jst sm mel tud majckeno lufta v servotu v eno stran je takoj zasukal v druga pa je kak cm prej mel lufta predn je obrnal gume. Pa so mi zategnali neke vijake.
I have a need, the need for speed! Meganeman over and out...
Slika
http://megane-forum.eu/
scrat
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a scrat »

Spet pejt na servis...nc druzga ti ne prostane...
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

Vse je odvisno od ceste.

Oce ima isti problem (ampak ga samo malenkost vlece), ampak je odvisno kaksna cesta je. Je bil na servisu zaradi tega ze XY-krat.
Enkrat je vse v redu, na nekaterih cestah ga pa spet vlece...

Sprva je motece, ko se pa navadis, pa sploh vec ne opazis. :wink:
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
rame

Odgovor Napisal/-a rame »

Avto pelji k dobremu optiku.Od renault servisa ne pricakuj da ti bodo to popravili ker sem imel sam podoben primer pri laguni a napako so mi takrat popravili pri JENKO SERVISU Virmase pri Skofji loki.
Uporabniški avatar
darkec1

Odgovor Napisal/-a darkec1 »

Pozdravljeni.
Sem lastnik megana karavana let. 2002 dci. Tudi meni je vleklo avto pa ni pomagala nobena optika pa noben koncnik. Vzrok je bila volanska letev(drog) katera je bila razje..na pri 90kkm. Letev menjana, (200 eur obnova) avto leti ravno!!!
Uporabniški avatar
tom2
Kraj: Novo mesto

Odgovor Napisal/-a tom2 »

Lahko malo bolj podrobno oz. tocno napises, kaj je bilo pri tej letvi narobe? Kaj je potrebno pri tem popravilu vse razdret? In se, kako si (ste) prisli na sum ravno na letev? Ce sem prav razumel, ti jo niso menjali z novo?

PS.: Ups, sem sele sedaj videl, verejtno imas ti se "stari" tip Megana, kajne?
LP
tom2
BaTeMaN

Odgovor Napisal/-a BaTeMaN »

hmmm zdajle sem naredu 90.000km, avto imam od 30.000 dalje...

vlece ga skoz :D

nad 120 ga ne vlece,.. najbolj tam pri ene 60 - 90.. pol veste kaka je moja resitev, na servisih pravijo, tisti, ki ti napako sploh PRIZNAJO, da jo je tezko odpraviti... :roll:

kakorkoli... mam volan skoz v roki... tak da ni neke panike, drzati ga ravno, sploh se ne zavedam vec, gre pa za 1 m na 50m.. ravnine nekako... se mi zdi...
Uporabniški avatar
darkec1

Odgovor Napisal/-a darkec1 »

ja moj je se stari model megana. vic pa je bil v tem da mi je avto po 5 kratni optiki in pametovanju renojevih serviserjev se vedno vleklo ali v levo ali v desno. Porem pa sem doma snel mansete z bolanskega droga ter videl da sama letev ni fiksna v ohisju. premikaka se je naprej in nazaj za dober milimeter.
Uporabniški avatar
sandib
Kraj: Dob

Odgovor Napisal/-a sandib »

Tudi jaz sem kupil novega Megana II (1.6). Sedaj imam ca 40k km in mi tudi ze od zacetka vlece malo levo (tudi obrnjen je malo levo). Opazim, da ne vedno...ponavadi ravno pri hitrostih okoli 40-60km/h...pri visjih mogoce bolj volan drzim, pa ne opazim.

Na servisu so mi svetovali optiko, vendar glede na prebrane forume je ocitno neka serijska zadeva (kao da volan ni skalibriran...).

Sedaj sem se na to 'hibo' pac navadil, ker ne mislim teziti serviserjem, ce ne vedo tocno (ali nocejo priznati) kaj je narobe.

LP
dizl

Odgovor Napisal/-a dizl »

Podobne tezave imam tudi na svojem meganu (2004), peljan je bil na optiko pa je vse OK. Volan sili v levo, to se dosti pozna pri manjsih hitrostih, pri vecjih, npr na avtocesti gre avto OK.
Ce ga bom peljal serviserju, se bo ene 4 ure neki ucil pa razdiral, ucinka pa po moje kej dost ne bo, razen negativni v denarnici.

Tako, da vsaka informacija dobrodsla !

LP
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

Najprej vsem en lep pozdrav. Sem nov na forumu. Upam, da se bom lepo vkljucil v druscino.

Sicer pa imam sam tudi mengana II 1.9 dci in imam popolnoma enak problem. Cisto malo vlece v levo pri vecji hitrosti pa odneha. Optika je bila narejena in ni nic bolje... sem ze obupal...
Uporabniški avatar
JaaN
Kraj: SLO - 04

Odgovor Napisal/-a JaaN »

FBR napisal/-a:Najprej vsem en lep pozdrav. Sem nov na forumu. Upam, da se bom lepo vkljucil v druscino.

Sicer pa imam sam tudi mengana II 1.9 dci in imam popolnoma enak problem. Cisto malo vlece v levo pri vecji hitrosti pa odneha. Optika je bila narejena in ni nic bolje... sem ze obupal...
Ti dela isto po vseh cestah ali le na dolocenih?

Aja pa dobrodosel na forumu! :wink:
2,0 TFSI & Clio III 1.4 16v Dynamique
FBR

Odgovor Napisal/-a FBR »

JaaN napisal/-a:
FBR napisal/-a:Najprej vsem en lep pozdrav. Sem nov na forumu. Upam, da se bom lepo vkljucil v druscino.

Ti dela isto po vseh cestah ali le na dolocenih?

Aja pa dobrodosel na forumu! :wink:
Po vseh. Gre se v bistvu samo za hitrost. Do ene cca 60-70 kmh se potem pa ne vec. Po avtocesti sploh ne.
Odgovori