Megane II, nekoliko vlece v levo...

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
tom2
Kraj: Novo mesto

Megane II, nekoliko vlece v levo...

Odgovor Napisal/-a tom2 »

Pozdravljeni!
Cedalje bolj me je zacelo motiti, da avto (Megane II 1.6 16V-letnik 2003) nekoliko vlece v levo. To se dogaja ze vse od zacetka, torej ze od nakupa novega vozila dalje, ceprav ob zacetku nisem bil toliko pozoren na to. Ko pa sem se avta privadil, pa me je slednje zacelo bolj motiti. Stanje je enako sedaj z zimskimi gumami kot prej, ko so bile gor se letne. Naj povem, da na gumah (obeh, zimskih in letnih) ni nobenih sledov kaksne cudne obrabe, da bi lahko sumil kaksen vzrok na podvozju. Vzadnjic, ko sem opravil prvi redni servis (30000km) in ker je avto se v garanciji, sem na to tezavo tudi opozoril. Prijatelj ki dela na servisu, je potrdil da gre avto res "raje" bolj v levo kot naravnost, vendar pa da je to specifika elektro servo volana :shock: in da se tukaj ne da kaj dosti pomagat. Baje, da je podobno tudi pri nekaterih novejsih Cliotih. Zanima me, ali ima kdo podobne nevsecnosti in kako se jih resiti?
LP
tom2
PinkZ

Odgovor Napisal/-a PinkZ »

optika te resi pa 5000 jurckov bos lazji :wink:
Uporabniški avatar
tom2

Tudi tolarcka ne dam, dokler je avto pod garancijo. :evil: Sicer pa dvomim, da je vzrok slaba nastavitev podvozja...Ali pac?
LP
tom2
Uporabniški avatar
TemnAngel
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a TemnAngel »

Kr na optiko tak ko je PinkZ reku. :wink:
Slika
PinkZ

ja pritozi se ce ti je skoda denarja za optiko in bos prej iz ceste letu predn pa ti bodo oni avto pregledal... raje sam pelji pa se varno peljes... moje mnenje...
Žažko
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Žažko »

OPTIKAAAAAA!!!!
Uporabniški avatar
tom2

Optika pravite? OK! Ampak, kako hudica se to lahko zgodi pri novem avtu?
tom2
PinkZ

kaj lahko jaz recem ko sem bil 2 krat na optiki ko sem imel golfa 3gti pa mi niso mogli podvozja natavit... :evil:
Uporabniški avatar
vepar
Kraj: nm

Odgovor Napisal/-a vepar »

ni optika.

men clio pa mal v desno vlece.
sm su na optiko ker mi je mal eno gumo po notranjem robu zrlo.
in ko je optiko nastavu,mi zdej nc vec ne pobira gume, ampk v desno pa sezmeri vlece. kr neki. sm se ze navadu.
DognerDJ

Re: Megane II, nekoliko vlece v levo...

Odgovor Napisal/-a DognerDJ »

tom2 napisal/-a:Pozdravljeni!
Cedalje bolj me je zacelo motiti, da avto (Megane II 1.6 16V-letnik 2003) nekoliko vlece v levo. To se dogaja ze vse od zacetka, torej ze od nakupa novega vozila dalje, ceprav ob zacetku nisem bil toliko pozoren na to. Ko pa sem se avta privadil, pa me je slednje zacelo bolj motiti. Stanje je enako sedaj z zimskimi gumami kot prej, ko so bile gor se letne. Naj povem, da na gumah (obeh, zimskih in letnih) ni nobenih sledov kaksne cudne obrabe, da bi lahko sumil kaksen vzrok na podvozju. Vzadnjic, ko sem opravil prvi redni servis (30000km) in ker je avto se v garanciji, sem na to tezavo tudi opozoril. Prijatelj ki dela na servisu, je potrdil da gre avto res "raje" bolj v levo kot naravnost, vendar pa da je to specifika elektro servo volana :shock: in da se tukaj ne da kaj dosti pomagat. Baje, da je podobno tudi pri nekaterih novejsih Cliotih. Zanima me, ali ima kdo podobne nevsecnosti in kako se jih resiti?
LP
Kaj pa kupujes to sranje :D :wink: !
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

tom2 napisal/-a:Optika pravite? OK! Ampak, kako hudica se to lahko zgodi pri novem avtu?
Ker imas stvar se pod garancijo, pelji na servis in naj ti nastavijo optiko...sicer pa dvomim, da ti bodo na servisu kaj ugodili....
Jaz pa menim, da ni kalibriran, ce obrabe na gumah ni..
Slika
Uporabniški avatar
tom2

No, da na koncu se povem kaj je bil vzrok mojim tezavam...Vsekakor ne optika, temvec netocno kalibriran srednji polozaj na elektro servo motorju volana. :shock: Na zacetku sem pozabil omeniti, da mi volan nekako raje sam sili v levo, kar je na koncu tudi logicno, ce ta "nulti" polozaj ni bil prav dolocen. Kakorkoli ze, na servisu so me prijetno presenetili in zadevo zrihtali, ceprav sem na zacetku mocno dvomil v to... :D Avto sedaj gre tako kot mora in volan ne "sili" nikamor. Torej, ce ima kdo podobne tezave na svojem avtu, vsekakor vzrok ni nujno v slabi nastavitvi podvozja, ceprav je po tem posegu optiko tudi potrebno opraviti.
LP
tom2
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

No vidis...to je spet ena opreza pri novih servotih, ki jo moramo upostevati pri razmisljanju. :wink:
Slika
Uporabniški avatar
MasTTer
Kraj: Lendava (MS)

Odgovor Napisal/-a MasTTer »

Zato je dobro imeti avto dolocene znamke, ki ga peljes vedno na isti servis in ti tam take malenkosti nezaracunajo.
Mam zelo velke in lepe izkusnje z tem :)
Uporabniški avatar
tom2

Razlog, da ponovno obujam precej staro temo je, da se tezava ponavlja. Namrec, spet je postalo motece vlecenje avta v levo. Tudi volan se najraje "pocuti", ce ja za nekaj stopinj obrnjen bolj v levo. Nekaj casa po zadnji reklamaciji pred leti se mi je zdel obcutek za volanom res boljsi, vendar kot pravim, je sedaj spet motec kot na zacetku. Upam, da se je v tem casu nabralo dovolj izkusenj med uporabniki, ki bi mi lahko pomagali pri resitvi tega problema. Avto ima sedaj okoli 70.000 prevozenega...
LP
tom2
Odgovori