Twingo in bencinska pumpa

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
hovi

Twingo in bencinska pumpa

Odgovor Napisal/-a hovi »

Tezava je ta, da obe cevki (tista ki gre iz tanka v motor in tista ki pride iz motorja v tank) puscata in me sedaj zanima kaj bi bilo najbolj priporocljivo naredit da bencin nebi vec tekel, ker ze posteno smrdi po bencinu v avtu pa se varno se ni za vozit

Slika

Slika
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

A je kdo menjal bencinsko pumpo in je na silo dol vlekel spojke in jih unicil?
Verjetno ni druge kot zamenjat del cevi - od pumpe do prvega stukanja. Ali pa predelat na klasiko z objemkami, ampak tukaj ne bo slo - bo tezko original cev stukat.
LP, Samojed
hovi

Odgovor Napisal/-a hovi »

Ne vem ce je kdo kaj delal na pumpi, zgleda ze ker je vse nekaj pobarvno na za prvo silo, jaz sem tudi mislo da bi pac prerezal cev in bi z objemkami naredil ce bi bslo, ker verjetno nebom mogo drugace :/

Se ma kdo kako idejo kako to resit?
Uporabniški avatar
Freshman
Kraj: Notranjska

Odgovor Napisal/-a Freshman »

Ce ti puscajo spojni elementi (spojke ki se nataknejo na rezervoar) lahko spojke odscipnes in jih nadomestis z gumi cevjo namenjeno bencinu (z zunanje strani ima oplet iz nekaksnega blaga).
Vzames koscek cevi z malenkost manjsim ali enakim notranjim fijem kot je tvoj zunanji fi plasticne cevi potem das eno stran na rezervoar in drugo na cevko in vse skupaj utrdis z dvema objemkama in si zmagal ! Ker je zaradi bencina vse suho si pomagaj z WDjem da bo slo lazje skupaj !
Odgovori