Motor zamori
Pomoje je tudi fora v tem, da fantje vi enostavno peljete pod prenizkimi obrati in pol jasno da zacne grgrati in grgra tam do vklopa turbine, potem je pa v redu.Tommy28 napisal/-a:Meni pa moj malo pocuka med 1300 in 1600 obrati.
Serviser je rekel da ni nobenega problema le na visjih obratih se tak avto vozi.( najraje v 4, 5, prestavi).
To naj bi bili visokoturazni diesli.!!!!
Tako je pri meni, k hocem neki prevec lepo peljat, pol pa zaidem v prenizke obrate in se pojavi grgranje, ce pa ne menjam v nizjo prestavo in peljem z malo vec gasa kar v tej trenutni grgrajoci prestavi pa pocasi obrati narastejo in grgranja je seveda takoj konec.
Sparky sem tudi jaz pomislil na to, samo se to grgranje zacne okrog 2000 obratov. Ce v isti prestavi peljem npr. 1500 obratov pa je cutit da avto ne gre nikamor ker so nizki obrati in pocasi vlece, samo nic ne grgra.Ko pride na 2000 pa zacne....Tako da nacin voznje ni problem. Pa tudi 5 prestava, 2000 obratov in 100 km/h se mi ne zdi tako grozno 
Ti sporocim ce pogruntajo kaj je narobe. Enako ce bos ti prej.... bomo menjal se senzor pretoka ZRAKA, ce mogoce to nagaja.
vernar napisal/-a:Si resil problem? Me zelo zanima kaka ugotovitev, ker se tudi meni pojavljajo povsem enaki simptomi (Megane II 1.5dci 100KM, 5 prestav):
- okrog 2000 obratov je povsem brez moci (najbolj se to obcuti v 4 in 5 prestavi)
- ce mocno pohodim gas se nekako prebije nad 2000 obratov, ko je zopet OK
- ce obtici v tem stanju "brez moci" kadi kot pri sunkovitem pospesevanju
- v peti prestavi ga nato zamori se nekje med 3500 in 4000 obrati
- poraba goriva se je povecala za pribl. 15%
Vsekakor. Zdej so mi ocistili EGR ventil, pa se mi zdi, da sicer je malo bolje, ampak se vedno se v nizkih obratih vlece kot megla, poraba je pa kot pri kakem bencinarju ... So tudi meni predlagali, da bi probali z drugim "nadzornikom" zajema zraka, ker naj bi se ob priklopu na tester ta "nadzornik" sploh ne odzival.
Menjan ventil EGR (167 EUR!?), po 14 dnevih voznje zadeva (se vedno) deluje solidno - se pa se nisem povsem znebil dvomov in vsakic sproti sprobavam in tuhtam a je v redu ali je postal len. No, sicer pa prav pretirano poskocen res ni bil nikoli.dolenc napisal/-a:Pri meni so triktrat priklopil na racunalnik in ni nobene napake pokazalo. Poleg tega je skoz trokiral in ko sva se sla z mehanikom zapeljat je nehal....sem budala izpadu. Vcerej mi je pa ena kontrolna lucka posvetla tako da upam da bo zdej tester pokazal kaj je narobe in da bo normalna cena....