Motor zamori

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
smajli

Motor zamori

Odgovor Napisal/-a smajli »

Zivjo

Imam zelo velik problem, upam da mi bo znal kdo pomagati.
Imam Megane 2 1.5 DCI. Pred pol leta se mi je pojavila prvic napaka, da ga je pri speljevanju zamorilo za cca 2 sekunde. Potem se je ta napaka pojavila enkrat na teden. Pri serviserju so mi zamenjali ze vse od racunalika, pedala, instalacije, senzorje vendar vedno bolj trokira. Na servisu vedno pokaze napako pedala. Se pravi napake ne odkrijejo.
Me zanima, ce je mogoce zacela zafrkavati turbina, ker vse ostalo na instalaciji je zamenjano in ventil.
Opazam da to naredi pred 2000 obratih, vedno kadar padejo ali narascajo obrati. Avto ima 150000k.
Sploh ne vem kaj naj naredim ali naj ga dam za dele, ce ga ne zna noben popraviti.
Prosim Vas za kaksen nasvet.
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

EGR ventil bi lahko na servisu pogledali in pa loputo za zrak.
Slika
smajli

So ga tudi menjali.
Uporabniški avatar
Bojci

tudi loputo za zrak?

Kako je z intercoolerjem? Je cist, umazan?
Ce javlja napako pedala, potem je nekaj narobe v tej verigi...ce je bil menjan pedal in instalacija za pedal, potem je lahko se loputa, ce pa je to bilo menjano, pa je mozen se blow off ventil, ki nadtlak zraka (zaradi turbine) ob spustu plina, sprosti v sistem dovoda zraka pred turbino.
Slika
smajli

Nekako sploh ne pogledajo se kaj drugega, vztrajajo na napaki elektrike, pa ceprav je ze vse zamenjano.
Zato, ker kaze to napako na testerju.

Hvala za nasvete.
Uporabniški avatar
Bojci

na drug servis.

ni nujno, da je okvara smo in zgolj na elementu, ki ga prikaze elektronika. Lahko je v tej verigi. Nek clen lahko narobe dela, na drugem pa se to lahko komaj obcuti.
Slika
smajli

Problem je, ker je v igri veliko mojega denarja in ga bi moral dobiti nazaj, ce ni napaka na elektriki. ( Racunalnik,...)
smajli

Na servisu pravijo da nima lopute ta avto, zal pa se ne spoznam pa me zanima ali jo ima, ce mi lahko poves.

Hvala
Uporabniški avatar
sLOVEnec
Kraj: Žalec

Odgovor Napisal/-a sLOVEnec »

Cak, a se to dogaja samo ko speljujes ali v vseh prestavah pri "tapravih" obratih?
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

evo tole se dogaja tudi meni. Menjal so EGR, vse filtre, stirkrat na racunalnik priklopl nic ne pokaze, dize so uredu, turbina, pumpa uredu. Na zadnje so mi menjal tudi senzor pretoka goriva, kot ste mi tukej predlagal da je mozno in od takrat res bolj mirno tece predvsem v prostem teku, ampak od 1800 - do 2400 avto trokira ce rahlo pospesujem, ce malo trznem z gasom pa avto kar cukne.... To se dogaja pri vseh prestavah pri istih obratih.Najbolj izrazito je pa v 4., 5., in 6. ko rahlo pospesujem.
Bi bil zelo vesel ce bi se kdo imel kaksno idejo kaj pregledat. Sem pa konec meseca narocen se na enem drugem renojevem servisu, privat, in upam da se bo kaj bolj zavzel kot TPV.

Ce ima kdo se kaksno idejo, lepo prosim, na plano... :)
smajli

Najveckrat mi to naredi, ko speljem ko pride na 2000 obratov. Tudi jaz v TPV ne peljem nikoli vec avta na servis.
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

Ja in malo pod 2000 obratov zacne trokirat, grgrat avto kr trese, potem pa se na 2200 pa gor umiri. Ce v tem razponu fajn pohodim gas ga pa zatrese in potegne pa vseeno orenk....imam obcutek kot da se neka loputa zatakne da nima zraka al goriva,... pojma nimam in me posteno spravlja ob zivce.
Bojim se da bom se kaj drugega unicil, ker ko tako trokira ali pa ce gas trznem kar cukne tud za turbino ni dobro.... Najbolj me pa to skrbi ker mi bo po moznosti vseskupaj crknilo nekje v Dalmaciji sred poletja.....

Ma na servisu mi pa roke dvigne v zrak in rece da je to vse uredu. Pa ni prvi dizel ki sem ga vozu, pa tud Renault si nebi prvoscu tako pomankljivost na motorju.

Fantje, ce je tukej kak serviser naj prosim napise kaj vse bi blo treba pogledat, ocistit,....
vernar
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a vernar »

Si resil problem? Me zelo zanima kaka ugotovitev, ker se tudi meni pojavljajo povsem enaki simptomi (Megane II 1.5dci 100KM, 5 prestav):
- okrog 2000 obratov je povsem brez moci (najbolj se to obcuti v 4 in 5 prestavi)
- ce mocno pohodim gas se nekako prebije nad 2000 obratov, ko je zopet OK
- ce obtici v tem stanju "brez moci" kadi kot pri sunkovitem pospesevanju
- v peti prestavi ga nato zamori se nekje med 3500 in 4000 obrati
- poraba goriva se je povecala za pribl. 15%
Uporabniški avatar
Dr_S

Odgovor Napisal/-a Dr_S »

Ste morda pregledali sesalni in izpusni kolektor?

Dobro bi bilo to vse malo spucati, pa pregledati da ni kje poceno.

Lambda sonda je v redu?
Svecke in kabli za svecke?
Go HARD or Go HOME
Uporabniški avatar
aha1

Odgovor Napisal/-a aha1 »

Poskusite preveriti vakumsko napeljavo, ki gre na ventil turbine. Mozno, da nekje v sistemu vakuma pusca in se zaradi tega turbina, ker je variabilna na obnasa normalno posledicno pa to vpliva na porabo, tresljaje in neenakomerno obnasanje motorja.
Renault Avntime Privilege 2.2 dci
Odgovori