Menjava hladilne tekocine pri motorjih Clio
Ne kupuj renojeve, ker je za en k. Kupi modro na OMv ju in bo kul. Pa vzemi koncentrat. Ce bos pral in izpiral zadeve, bo vedno nekaj vode ostalo. Ker ti v knjigi pise, da drzi npr 4 litre, to pomeni 2 litra koncentrata + voda. Torej nalijes 2l koncentrata, kar se manjka pa vodo in bo ravno prav.
LP, Samojed
zakaj pa je renojeva za en ****Samojed napisal/-a:Ne kupuj renojeve, ker je za en k. Kupi modro na OMv ju in bo kul. Pa vzemi koncentrat. Ce bos pral in izpiral zadeve, bo vedno nekaj vode ostalo. Ker ti v knjigi pise, da drzi npr 4 litre, to pomeni 2 litra koncentrata + voda. Torej nalijes 2l koncentrata, kar se manjka pa vodo in bo ravno prav.
priporocam ti da das notr originalno renojevo hladilno tekocino, ker je preizkusena in ne OMV- modro, ker je prevec agresivna in se barvo pusa povsod
RS-sport
Potem imamo pa razlicne informacij. Kaj je z renojevo narobe? Prvic, prakticno z nicemer je ne mores oziroma ne smes mesat. Drugic - dokazano je agresivna. Ce ne menjas pravi cas, prakticno noben reno po 5 letih vec ne greje, ker se zabije pecka.
OMV modra - sam jo ze ves cas uporabljam oziroma jo imam v avtu 4 leta, ce vedno je modra in ne rjava brozga, tako da mislilm da se obnese bolje.
Btw eno opozorilo - ce ne boste sistema dobro preprali, zna bit stala, ker se trenutni renojev antifriz po mojih podatkih ne sme mesati s tistim izpred cca 5 let.
Ne vem, ali so informacije tocne, silil pa itak da ne bom nikogar kaj naj uporabi in kako naredi.
OMV modra - sam jo ze ves cas uporabljam oziroma jo imam v avtu 4 leta, ce vedno je modra in ne rjava brozga, tako da mislilm da se obnese bolje.
Btw eno opozorilo - ce ne boste sistema dobro preprali, zna bit stala, ker se trenutni renojev antifriz po mojih podatkih ne sme mesati s tistim izpred cca 5 let.
Ne vem, ali so informacije tocne, silil pa itak da ne bom nikogar kaj naj uporabi in kako naredi.
LP, Samojed
sej se ze ponavljam, ampak neki sm brsku po internetu in zasledu naslednja linka. ta brskanje po ceveh bi ce se le da opustu, in bi velik raje mau kak vijak, kjer bi kot je to pri olju, ga samo odvil in bi tekocina stekla sama ven.
Ali to renoji sploh imajo? nekaj sem gledal in na hladilniku so ob robovih nekaksni vijaki, ki jih lahko primes z roko, samo ne upam zacet odvijat, da mi nebi ostalo vse skupaj v roki..ker so pac plasticni.
http://www.ehow.com/how_1861_change-radiator-fluid.html
'Na hladilniku na strani spodaj na voznikovi strani je taka rdeca "pipca", skozi katero lahko spustis hladilno. Sicer je bolj majhen pretok, tako da se bo tistih 7,5l tekocine malo dlje iztekalo, ampak spraznil jo bos cist.
Seveda sem to pogruntal potem, ko sem ze snel dol cev'
Imam namen sam menjati antifriz na cliotu 2 dci. Zanima me, ali je kje na hladilniku čep za izpust antifriza ali pa moram odstranit cev?
Kje se nahajata čepa za odzračenje sistema ter cca. koliko antifriza gre noter? Kako poteka odzračenje sistema oz. ga je sploh treba?
Za vse informacije se zahvaljujem!!
Kje se nahajata čepa za odzračenje sistema ter cca. koliko antifriza gre noter? Kako poteka odzračenje sistema oz. ga je sploh treba?
Za vse informacije se zahvaljujem!!
Še vedno je najboljši ELF Glaceol za Renaulta, ki je tudi v original pakungah, je pa koncentrat ki se meša z obvezno destilirano vodo za zagotavljanje učinkovitosti. Ostali so bolj agresivni, ker je Renault eden prvih, ki je uporabljal alu hladilnike in bloke. Barva nima vpliva na delovanje, glikolno bazo pa delata le dva na svetu, ostalo so dodatki proti staranju in proti korodiranju. Vsak popldanec ima vakumsko napravo za menjavo v par minutah, ali mislite da v tovarni s kanglami nalivajo.
Ima kdo izkušnje s tem:
http://www.herkules.si/index.php?productID=66612
Bi sproti vzel z ostalimi deli, da se ne furam po celi LJ.
Od "oka": koliko antifriza gre v Laguno 1.9 dCi in koliko v 19 1.4?
Hvala
Hvala
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Vsi z veseljem servisirani pri Astilbi!
ta je uredudrhouse napisal/-a:Ima kdo izkušnje s tem:
Hvala
Hvala za info.ridder napisal/-a:ta je uredudrhouse napisal/-a:Ima kdo izkušnje s tem:
Hvala
Kaj pa litraža?
Renault Laguna Grandtour Dynamique Lux 1,9 dCi + Renault Clio II Storia 1.2 16V + Renault 4 GTL Gordini to-be + EX Renault Clio 1 1.2 RT + EX Renault 19 1,4 TR Europa
Re: Menjava hladilne tekocine pri motorjih Clio
Živjo, prosil bi za pomoč in sicer pri cliotu 1.4 16v 2003 sem očistil ekspanzijsko posodo ker je bila v notranjosti umazana od olja ker mi je prihajalo v vodo tako da sem posodo vzel dol ter jo očistil in namestil nazaj. Vode iz hladilnika nisem spuščal in me sedaj zanima če je potrebno odzraciti sistem? Ce je potrebno me zanima kje ima cep za odzraciti?
Hvala,lp
Hvala,lp
Re: Menjava hladilne tekocine pri motorjih Clio
Na termostatu pa na cevi katera gre v pečko je ponavadi.deni89 napisal/-a:Živjo, prosil bi za pomoč in sicer pri cliotu 1.4 16v 2003 sem očistil ekspanzijsko posodo ker je bila v notranjosti umazana od olja ker mi je prihajalo v vodo tako da sem posodo vzel dol ter jo očistil in namestil nazaj. Vode iz hladilnika nisem spuščal in me sedaj zanima če je potrebno odzraciti sistem? Ce je potrebno me zanima kje ima cep za odzraciti?
Hvala,lp
RenaultSport