Temperatura

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
Tadej
Kraj: Kočevje

Temperatura

Odgovor Napisal/-a Tadej »

Alo folk a je normalno da se mi pri 20°C avto tok greje?

Slika

Zdi se mi da se je ponavadi za eno crtico manj grel. Termostat je pred kratkim menjan. Kaj bi lahko se blo krivo, da se malo bolj greje?
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Nivo hladilne tekocine si preveril?
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

K je že podobna tema bi še jest prašu.

Prmen je situacija obratna, ponavad je kazalec 1 crtico pod polovicko, tut ce se furam po avtocesti ali po obicajni cesti vec kot 30km. Ko pa mal dle stojim na semaforju gre pa ponavad do sredine. Termostat sm menju lansko leto avgusta, je mozno da je spet zanic? Hladilne mam dost, ne zmanjkuje in nic,..
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Uporabniški avatar
Tadej

Hladilne mam dost, ker mi pusca hladilnik in jo redno preverjam. Termostat je pa bil menjan 06.12.2006.

sajko moj je mel iste simptome preden sem menjal termostat...
Uporabniški avatar
sajko
Kraj: Kamnik

Odgovor Napisal/-a sajko »

Tadej napisal/-a:sajko moj je mel iste simptome preden sem menjal termostat...
Sej bi ga su takoj menjat, sam nevem zakaj bi to delal ko sm ga menju pred pol leta? :|
Renault Megane
#renault-klub.si @ ircNet ( irc://irc.arnes.si/#renault-klub.si )
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

tadej pri koliksni temperaturi se ti pa ventilator zazene ?
Uporabniški avatar
Tadej

Nevem :D
Uporabniški avatar
ZZ-717
Kraj: Ljubljana - Šentvid

Odgovor Napisal/-a ZZ-717 »

aha :) ampak se ti vedno pri isti temperaturi najbrs vkljuci ventilator... enako sem imel jaz na prejsnem avtu..astri .. kjer mi je sel kazalec na 95 stopinj..in sele tam se vklopil ventilator... sem se navadil na to... ceprav bi bilo dobro menjati temperaturno stikalo..potem naj bi se spet pri normalni temperaturi vzigal in ugasal ventilator :)
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

86-4PJ napisal/-a:aha :) ampak se ti vedno pri isti temperaturi najbrs vkljuci ventilator... enako sem imel jaz na prejsnem avtu..astri .. kjer mi je sel kazalec na 95 stopinj..in sele tam se vklopil ventilator... sem se navadil na to... ceprav bi bilo dobro menjati temperaturno stikalo..potem naj bi se spet pri normalni temperaturi vzigal in ugasal ventilator :)
Zamenji termostat, pa ne zato ker bi bil ta pokvarjen, ampak zato ker imas razlicne temperaturne vrednosti. V tvojem primeru imas takega, ki ima visji prag tolerance se pravi kasneje vklaplja - kar pa seveda za masino ni dobro - sploh pa za 1.6e motorje, ki so izredno obcutljivi.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Tommy30
Kraj: Domzale

Odgovor Napisal/-a Tommy30 »

Tommy28 napisal/-a:
86-4PJ napisal/-a:aha :) ampak se ti vedno pri isti temperaturi najbrs vkljuci ventilator... enako sem imel jaz na prejsnem avtu..astri .. kjer mi je sel kazalec na 95 stopinj..in sele tam se vklopil ventilator... sem se navadil na to... ceprav bi bilo dobro menjati temperaturno stikalo..potem naj bi se spet pri normalni temperaturi vzigal in ugasal ventilator :)
Zamenji termostat, pa ne zato ker bi bil ta pokvarjen, ampak zato ker imas razlicne temperaturne vrednosti. V tvojem primeru imas takega, ki ima visji prag tolerance se pravi kasneje vklaplja - kar pa seveda za masino ni dobro - sploh pa za 1.6e motorje, ki so izredno obcutljivi.
Pa se nekaj - berem da ti spusca killer. Poleti si verjetno dolival v hladilni sistem vodo in ne antifriza - zgodilo se je pa verjetno to da se je na stenah temostata zacel nabirat apnenec in ne odpre termostata do fulla, od tu pa povisana temperatura vode v sist.
GOLF VI. 1.2 TSI + 2.0 TDI
Uporabniški avatar
Tadej

Tommy28 napisal/-a:
Tommy28 napisal/-a:
Pa se nekaj - berem da ti spusca killer. Poleti si verjetno dolival v hladilni sistem vodo in ne antifriza - zgodilo se je pa verjetno to da se je na stenah temostata zacel nabirat apnenec in ne odpre termostata do fulla, od tu pa povisana temperatura vode v sist.
Skoz dolivam hladilno tekocino. Nikoli vode...
Uporabniški avatar
Solero
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a Solero »

Dolivas hladilno tekocino?

Jaz je na Meganu I, nisem dolil vec kot enkrat, pa bo tudi letos 10let star. Drugace pa sem v jesen delal meritev in se vedno pozimi zdrzi do -20°C.
Uporabniški avatar
Tadej

Sej sem napisal, da mi hladilnik pusca...
Odgovori