Lezaj ali kaj drugega?
Lezaj ali kaj drugega?
Ko se peljem cca. 50km/h ali manj se pri levem sprednjem kolesu slisi "wum wum wum wum". Gume na avtu so nove, prej mi je delalo isto pri starih gumah. Avto je renault clio in ima za sabo 65 000km. Ta zvok se pojavlja na ravnini in v ovinku. Gre mogoce za lezaj ali lahko tudi kaj drugega?
Re: Lezaj ali kaj drugega?
To se slise se posebej na lepi gladki cesti, ne? Pomoje je lezaj... pa si ziher da prihaja od spredaj - ponavadi so bolj na udaru zadnjithesharky napisal/-a:Ko se peljem cca. 50km/h ali manj se pri levem sprednjem kolesu slisi "wum wum wum wum". Gume na avtu so nove, prej mi je delalo isto pri starih gumah. Avto je renault clio in ima za sabo 65 000km. Ta zvok se pojavlja na ravnini in v ovinku. Gre mogoce za lezaj ali lahko tudi kaj drugega?
lp
cena enega lezaja je max 20 evrov. Da so bolj na udaru zadnji, slisim prvic, razen kombinacije rocna + robnik. Zamenjal sem ze ene 20 prvih lezajev na renojih, zadnjega se nobenega. Moj avto ima zadaj originalne, z 240000+ kilometri.
Prednji - sam ne zagovarjam teorije da menjaj oba. To pa zato, ker je odvisno od srece, voznje in kvalitete posameznega lezaja. Na svojem avtu sem ga na levi menjal pri 150000 in 210000 prevozenih, na desni ga se nisem menjal. Ce je bil prej menjan (prejsnji lastnik) ne vem, a po tej teoriji bi ze 2x moral menjati lezaj.
Skratka, noben proiblem ni, ni drago, le preso je pa fino imet. Premontaze s kladivom ne priporocam, ker lahko unicis lezaj se predno i ga sploh sestavil.
Prednji - sam ne zagovarjam teorije da menjaj oba. To pa zato, ker je odvisno od srece, voznje in kvalitete posameznega lezaja. Na svojem avtu sem ga na levi menjal pri 150000 in 210000 prevozenih, na desni ga se nisem menjal. Ce je bil prej menjan (prejsnji lastnik) ne vem, a po tej teoriji bi ze 2x moral menjati lezaj.
Skratka, noben proiblem ni, ni drago, le preso je pa fino imet. Premontaze s kladivom ne priporocam, ker lahko unicis lezaj se predno i ga sploh sestavil.
LP, Samojed