Lezaj ali kaj drugega?

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Odgovori
Uporabniški avatar
thesharky
Kraj: Potujoča ribarnica

Lezaj ali kaj drugega?

Odgovor Napisal/-a thesharky »

Ko se peljem cca. 50km/h ali manj se pri levem sprednjem kolesu slisi "wum wum wum wum". Gume na avtu so nove, prej mi je delalo isto pri starih gumah. Avto je renault clio in ima za sabo 65 000km. Ta zvok se pojavlja na ravnini in v ovinku. Gre mogoce za lezaj ali lahko tudi kaj drugega?
Uporabniški avatar
smiley
Kraj: Koroška

Re: Lezaj ali kaj drugega?

Odgovor Napisal/-a smiley »

thesharky napisal/-a:Ko se peljem cca. 50km/h ali manj se pri levem sprednjem kolesu slisi "wum wum wum wum". Gume na avtu so nove, prej mi je delalo isto pri starih gumah. Avto je renault clio in ima za sabo 65 000km. Ta zvok se pojavlja na ravnini in v ovinku. Gre mogoce za lezaj ali lahko tudi kaj drugega?
To se slise se posebej na lepi gladki cesti, ne? Pomoje je lezaj... pa si ziher da prihaja od spredaj - ponavadi so bolj na udaru zadnji ;)

lp
Uporabniški avatar
Bojci
Kraj: Maribor & skrajni severovzhod Prekmurja

Odgovor Napisal/-a Bojci »

zagotovo lezaj. Ce je kateri od prednjih, potem ju menjaj oba...torej v paru.
Slika
Uporabniški avatar
PiNkZ

Odgovor Napisal/-a PiNkZ »

Sam kolk pa je cena lezaja?? Nprimer clio 1.2 rn

Sorrz k sem kuj vmes not skocu??
Uporabniški avatar
Samojed
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a Samojed »

cena enega lezaja je max 20 evrov. Da so bolj na udaru zadnji, slisim prvic, razen kombinacije rocna + robnik. Zamenjal sem ze ene 20 prvih lezajev na renojih, zadnjega se nobenega. Moj avto ima zadaj originalne, z 240000+ kilometri.
Prednji - sam ne zagovarjam teorije da menjaj oba. To pa zato, ker je odvisno od srece, voznje in kvalitete posameznega lezaja. Na svojem avtu sem ga na levi menjal pri 150000 in 210000 prevozenih, na desni ga se nisem menjal. Ce je bil prej menjan (prejsnji lastnik) ne vem, a po tej teoriji bi ze 2x moral menjati lezaj.
Skratka, noben proiblem ni, ni drago, le preso je pa fino imet. Premontaze s kladivom ne priporocam, ker lahko unicis lezaj se predno i ga sploh sestavil.
LP, Samojed
dolenc

Odgovor Napisal/-a dolenc »

jaz sem na cliotu menjal prve lezaje pa je se zmer brencalo...je bil baje luft na polosovini.slisat je blo pa kot lezaj.
Uporabniški avatar
Wolfpack
Kraj: Krško

Odgovor Napisal/-a Wolfpack »

Ce v ovinku spreminja zvok...pol je sigurno lezaj.Ce mas moznost avto dvihni in zavri kolo naprej z vecjo mocjo (na roke seveda). Ce je lezaj odpovedu potem bos slisal sume...kot bi nekaj drajsalo.....
Do a buck sixty everytime I redline :smt039
Slika
Uporabniški avatar
Marsovcek

Odgovor Napisal/-a Marsovcek »

Meni so na Cliu 1.2 shodili sprednji lezaji pri 60.000 in 130.000, zadnji so bili pri 150.000 se tiho. Najverjetneje imas enak problem. Zamenjat pa obvezno s preso!
Odgovori