Drocniki pri 19ki 16V

Okvare na vozilih in pomoč pri raznih problemih
Uporabniški avatar
robi1000
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a robi1000 »

Ej cebela a pol ko si dal not 40 je utihnilo? Ker se spomnim da sm enkrat naletu na eno tvojo staro temo o tem, pa mislim da ni nic pisal al je blo pol boljs ko si menjal olje, ker si sel delat generalko.

EDIT: Pozabil sem povedat, generalko bi delal, ker sem zarven druge 19ke ki jo imam dobil obrocke in vse lezaje ker je prejsnji lastnik hotel naresti preventivno generalko, pa se je na zalost sesu v en drug avto in pol ni blo nic. In ker mi je ta material dau zastonj bi u bistvu placal sam dihtungo. Kar se tice pa ravnanja glave pa kako to, ker vedno slisim da ce odpres motor pa notri kej saris pa menjas dihtungo da je treba dat glavo ravnat pa pobrusit?
Zadnjič spremenil robi1000, dne 04 Apr 2007, 21:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."
Slika
Uporabniški avatar
nightmare
Kraj: Cerknica

Odgovor Napisal/-a nightmare »

zravnat glavo,dihtnge,najbuls original k dobis pol lepu use zraun,pozlajfas ventile,da lepu sedejo na svoje mestu k jh lahk kej nazre,drugi tefloni k jh itak dobis u kompletu,dokaj dobre ziuce,pa dup neki rablene pa menas use k ce je en crknu lahk kmal se ksn.
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

robi1000 napisal/-a:Ej cebela a pol ko si dal not 40 je utihnilo? Ker se spomnim da sm enkrat naletu na eno tvojo staro temo o tem, pa mislim da ni nic pisal al je blo pol boljs ko si menjal olje, ker si sel delat generalko.
Ne! Jest sem zacel podobno delat smorn kot ti. Se mi je slisal samo ko je bil hladen, pa sem alergicen na take zadeve, sem sel menjat olje iz 5-40 na 5-50 in se je zadeva samo poslabsala, ker se je slisalo skos pol. Potem se je sel avto pedenat naprej. Menjava celotne glave, cenej kot nakup drocnikov :D

Aja, pa ne vem zakaj vsi hocte brust glavo? Sej ni kriva, da bi jo bilo potrebno. Samo stalo naredis z brusenjem. To mi je zagotovil mehanik, ki dobro oz. odlicno pozna te motorje :wink:

Zdaj pa delajte kar cte, lahko jo pobruste do pokrovcka za olje, sam pol cez pol leta ne jokat spet, da je slo kej narobe :idea:
Uporabniški avatar
robi1000

Aja pa en motor mam ceu doma, sam ne vem kako je z njim, un prav da je biu zlo vredu. Mogoce bi s tam dol kaj vzel. Poleg tega moram menjat se jermene. Pa bi vse naenkrat.
Slika
Uporabniški avatar
robi1000

No upam da bo pomagalo ko bom menjal olje. Mogoce ne bi bilo slabo, ce bi se po zgledu tujih strani ustvaril en tak FAQ o vzdrzevanju motorjev, kjer bi se objavljale take stvari kot npr. kako olje nekateremu motorju ne pase itd. Zanc sva se dobila Detejem (un model iz belo 5ko 16V) in mi je rekel da tudi on sprasuje naokoli kako olje naj da notri. Mislim dobro bi bilo, ce bi lahko take stvari pogledal preden vlijes notri nekaj kar je ze nekdo probal in ugotovil da je navadno sr*nje.
Slika
Uporabniški avatar
dete
Kraj: okolica Velikih Lašč

Odgovor Napisal/-a dete »

ti mas kr peesdarijo zdej s tem oljem :?

k men je en model, tud mehanik reku ti kr ELF Competitiona not dej (bi bla peesdarija x2)- se dobr da mam okol sebe pametne ljudi-majstr CliYo II je pa ze u startu reku da bo ELF LDX 5-40 najbl pametna resitev :wink:
Uporabniški avatar
robi1000

Se pravi Elf Excellum LDX 5W-40. Bom to dal not pa bomo vidl. Upam sam da ga nism zjeebov. Kr pol bom res zalostn. :cry:
Slika
Uporabniški avatar
RS-sport
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a RS-sport »

obvezno dajte notri olje Elf Excellum LDX 5W-40 :wink:
RS-sport
Uporabniški avatar
robi1000

Ej Cebela, sm najdu en tvoj stari post:
problema z ponovno menjavo olja nisem resil
notri sem dal elf competition sti 10W-40

koji k.

pred prvo menjavo se to ni dogajalo, grem kupit olje da ga zamenam in
hopsa , zamenjam in tk tk tk tk tk tk tk

kva

no grem po drug bolj gost olje in spet tk tk tk tk tk tk

mislm kva ne , pred prvo menjavo je bil olje istih karakteristik kot zdaj pred drugo, pa nc ne pomaga

kako se lahko ob menjavi olja to dogaja, pa sam olje in filtr sem zamenju

i don t get it , sem pa ful

any idea

btw: kaj mi se predlagate( kaka menjava drocnikov, kje se jih najugodneje dobi , pri kerem mehankarju u LJ naj bi to delal,kaj se potegne to za sabo

hvala
Tle pravis, da ni pomagala menjava olja. REs me zanima, ker ta olja niso lih poceni, se posebej ce je treba kupit 5 litrov da pol ni nic boljs.
Slika
Uporabniški avatar
killah bee

Odgovor Napisal/-a killah bee »

Ja jest sem ze v startu zaj.. K sem dal not 5-50. Z tem se je vse zacel dogajat. Kaj sem pol delal sem napisal visje gor :D

Ko je bilo to porihtan, obvezno not LDXa :wink: Pa je delal k sus 8)
Uporabniški avatar
Samojed

Odgovor Napisal/-a Samojed »

Fantje, ce boste moral po trikrat menjat olje, ga v cisto kantico stocite. Za pametno ceno ga jaz kupim, moja vse prebavi. Pa ni to provokacija, ker 3x 5 litrov olja re ni kar tako, pa se kam z njim?
LP, Samojed
Uporabniški avatar
robi1000

No potem sva ze dva ki sva v startu zaje*ala. :) Samo meni se zdi da je tebi drocnike utisat bolj pomagala tista generalka kot pa menjava olja.

Razen, ce ces povedat, da bi jih utisala ze menjava olja, pa ti to nisi vedu, pa si su generalko delat?
Slika
Odgovori