Drocniki pri 19ki 16V
Drocniki pri 19ki 16V
Pred kratkim sem menjal olje. Kupil sem predpisanega Elf Competition ST 15W-50 in iz lepega se mi slisijo drocniki. Morem rect, da se prej ni slisalo cisto nic razen cisto potihem klikanje injektorjev. Potem smo pa zamenjali olje in filter in ko sem prizgal avto je zacelo ropotat (no orenk mocno klikat tk tk tk). A so to drocniki in ce ja zakaj za vraga se mi je to naredil. Kr me res boli tole in kr trpim ko poslusam tale hrup.
Druzga ni blo nic delano, samo olje je blo zamenjano. Prej je bilo noter pomoje kaj redkejsega recimo 10W-40. Kar je pa zanimivo je da ponavadi, ce ti ropotajo drocniki noter vlijes gostejse olje in je bolje ne pa slabse!!
Ce ma kdo podobne izkusnje naj mi pove, ali pa vsaj koliko kostajo drocniki (35eur?).
Clio 2.0 16V Williams 94'
"Moj avto zgleda serijski od daleč, a je daleč od serijskega..."

- killah bee
- Kraj: Ljubljana
- killah bee
Tko mi pise v servisni knjizici. Sicer pa zakaj bi blo to tolk narobe. Res da je se mal mraz samo... Ker gradacija se ni tolk "psihoticna", kr dobis Castrola RS tut 10W-60 ampak to je res mal prevec. Al je problem ker je Competition? Kaj pa kej drucga recmo, ce ne bi dal excelluma? A je kdo probu Extraluba iz Leclerca? No, a bo po menjavi olja v bolj clovesko 5(10)-40 tisto mal potihnilo al sm zdej obsojen na menjavo?

Ja no sej bom dal zdej to not, samo ker sem prov pogledal in se mi je se cudno zdelo, da mi pise Competition St ker je pol-sinteticn. Elfa sm vcasih tut prodajal ko sm se delal v eni trgovini, zato mi je blo takoj cudno da je tak predpisan. Ampak ker vsi pravjo da je v 16v dobro dat predpisano olje sem dal tega. Pa se prov tezko ga je dobit ker ga nikjer skor nimajo.

- killah bee
Nism lih mehanik, pa me zanima ce se da menjat sam en drocnik, pac tist k je fuc. Mislm pustmo da ni logicno odpirat glave sam za en drocnik, ampak ce jo bom odpiru ze tko al tko, kr mislm dat menjat obrocke pa lezaje, a se da menjat sam enga. Aja pa kaj poleg nastetega rab za tako mini generalko. Dobr to da mors pol dat ravnat glavo pa novo dihtung vem. A se kej?

- killah bee
16V glav se ne ravna!
enega drocnika se ne da menjat, ker ne bos ugotovil keri je. Pa ponavad ni samo en. Prodajajo pa samo komplet. Torej 16kom.
Za mini generalko ti bo odplavilo morje denarja
Sej drocniki verjetno niso zanic, ce je prej vrdu delalo. Le olje menjaj kot sem ti napisal 5-40 LDX. Ti motorji so zlo obcutljivi na olje in nocjo vsega prebavt
enega drocnika se ne da menjat, ker ne bos ugotovil keri je. Pa ponavad ni samo en. Prodajajo pa samo komplet. Torej 16kom.
Za mini generalko ti bo odplavilo morje denarja
Sej drocniki verjetno niso zanic, ce je prej vrdu delalo. Le olje menjaj kot sem ti napisal 5-40 LDX. Ti motorji so zlo obcutljivi na olje in nocjo vsega prebavt